ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο σπουδαίος λόγος για να πάρεις μέρος στους πρώτους Αγώνες Δρόμου της PepsiCo Hellas στην Κηφισιά

Unsplash

Αν έπρεπε να μιλήσουμε για τα οφέλη που έχουν οι αγώνες δρόμου -τόσο για εμάς τους ίδιους, όσο και για την κοινωνία μας- ένα άρθρο δεν θα ήταν αρκετό. Περιληπτικά, πάντως, θα λέγαμε ότι οι αγώνες δρόμου μάς εισάγουν στον κόσμο της «αθλητικής ρουτίνας», βελτιώνουν τη φυσική μας κατάσταση και μας βοηθούν να ελέγξουμε, αλλά και να αυξήσουμε τις αντοχές μας. Φυσικά, οι λόγοι δεν αφορούν μόνο τη φυσική μας κατάσταση, αλλά και την ψυχική μας υγεία. Το να θέτει κανείς αθλητικούς στόχους και να βρίσκει ένα κίνητρο για να τους πετύχει  -αλλά και το ίδιο το τρέξιμο σαν δραστηριότητα- επιδρούν θετικά στην αυτοπεποίθηση και στη γενικότερη ψυχολογία μας

Όλα όσα αναφέραμε παραπάνω, φυσικά, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία όταν ένας αγώνας δρόμου συνδυάζεται με φιλανθρωπικό σκοπό. Και εννοείται δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματιάς δρομέας για να συμμετάσχεις ή να έχεις συγκεκριμένη ηλικία.

Αν, λοιπόν, έψαχνες μια αφορμή να κάνεις την αρχή σε έναν εθελοντικό/ανθρωπιστικό, δρομικό αγώνα ή είσαι fan και απλά ψάχνεις ένα νέο δρομικό event, οι Αγώνες Δρόμου που διοργανώνει για πρώτη φορά η PepsiCo Cola Hellas υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς συνδυάζουν κοινωνική προσφορά και άθληση. Δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να ζήσεις από κοντά αυτήν την εμπειρία. Είτε είσαι δρομέας, είτε αθλούμενους είτε παίρνεις μέρος σε τέτοιο αθλητικό event πρώτη φορά!

PepsiCo Gives Back: Οι Αγώνες Δρόμου της PepsiCo Hellas γίνονται για καλό σκοπό

Πιο συγκεκριμένα, οι Αγώνες δρόμου προσφοράς PepsiCo Gives Back – Kifissia 2024 – Run Smile Repeat θα πραγματοποιηθούν στις 19 Μαΐου στην Κηφισιά. Όπως ήδη σου αναφέραμε, η PepsiCo Hellas διοργανώνει για πρώτη φορά αυτούς τους Αγώνες Δρόμου, υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς και σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Πρωταθλητή δίαθλου, Γρηγόρη Σκουλαρίκη.

Το αθλητικό γεγονός κρύβει πολλές εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες, ενώ πίσω από αυτόν υπάρχει και ένας σπουδαίος φιλανθρωπικός σκοπός που τον κάνει ακόμα πιο σημαντικό. Μέσα από τη συμμετοχή σου, βοηθάς τη διοργάνωση να στηρίξει το έργο της ΜΚΟ Make-A-Wish Ελλάδος. Μέρος των εσόδων που θα συγκεντρωθούν -και από τη δική σου συμμετοχή- θα δοθούν για την ενίσχυση του Make-A-Wish Ελλάδος, εκπληρώνοντας ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες, οι οποίες έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές τους.

Και το καλύτερο; Το PepsiCo Gives Back – Kifissia 2024 – Run Smile Repeat, θα πραγματοποιηθεί μέσα σε μια καταπράσινη διαδρομή στην Κηφισιά, η οποία θα σε αναζωογονήσει και θα γεμίσει τις μπαταρίες σου. Η αφετηρία και ο τερματισμός όλων των αγώνων βρίσκονται επί της κυκλικής οδού περιμετρικά της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου στην Κηφισιά.

PepsiCo Gives Back – Kifissia 2024 – Run Smile Repeat: Οι διαδρομές του νέου αθλητικού θεσμού

  • Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. για δρομείς 12 ετών και άνω (με χρονομέτρηση).
  • Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. δρομείς 18 ετών και άνω (με χρονομέτρηση).
  • Παιδικός Αγώνας Δρόμου 500 μ. μαθητών Δημοτικού (6-11 ετών) και ΑμεΑ (χωρίς χρονομέτρηση).
  • Παιδικός Αγώνας Δρόμου 1.000 μ. μαθητών Γυμνασίου (12-14 ετών) και ΑμεΑ (χωρίς χρονομέτρηση).

Την τεχνική επιμέλεια της αθλητικής εκδήλωσης έχει αναλάβει η RUNAWAY. Ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές σε αγώνες δρόμου, τριάθλου και διάθλου, στο οποίο έχει αναδειχθεί 8 φορές Πανελλήνιος Πρωταθλητής, θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες με «όπλο» την πολύτιμη εμπειρία του, δίνοντας παράλληλα το έναυσμα του νέου αθλητικού φιλανθρωπικού θεσμού της PepsiCo Hellas.

Η PepsiCo Hellas δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται μαζί σου καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, φροντίζοντας για την ενέργεια, τη δύναμη, την ενυδάτωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου και το πιο δροσιστικό διάλειμμα, που ενδεχομένως θέλεις να κάνεις. Τα energy drinks Gatorade και το φυσικό μεταλλικό νερό Eonio Loutraki, θα προσφέρονται στους δρομείς σε πολλά σημεία της υπέροχης διαδρομής.

Στον τερματισμό θα σε περιμένουν αγαπημένα snacks και beverages της PepsiCo Hellas, Lay’s, Cheetos, Doritos, Pepsi, Lipton και Ivi Go ως επιβράβευση για την προσπάθεια σου, αλλά και τη συμβολή σου στο κοινωνικό έργο των Αγώνων Δρόμου της PepsiCo Hellas.

Λάβε μέρος και προετοιμάσου για ακόμα περισσότερες εκπλήξεις, που θα περιμένουν τους νικητές (και όχι μόνο) στην Κηφισιά!