VIRAL

Μια γυναίκα μοιράζεται σκληρές φωτογραφίες για να σε προειδοποιήσει για τον καρκίνο του δέρματος

H Mags Murphy είναι 45 ετών. Όπως όλες μας, έτσι κι εκείνη, παρόλο που είχε ακούσει το πόσο επικίνδυνος είναι ο ήλιος και η πολύωρη έκθεση κάτω απ' αυτόν χωρίς την κατάλληλη προστασία, προτίμησε να μη δώσει σημασία και να το αγνοήσει.

Δυστυχώς όμως όταν βρέθηκαν στην επιδερμίδα του προσώπου της προκαρκινικά κύτταρα εξαιτίας της πολυετούς ηλιοθεραπείας που έκανε, είπε να μην αδιαφορήσει άλλο για την ζημιά που έκανε η ίδια στον εαυτό της. Αποφάσισε λοιπόν να κάνει μια θεραπεία η οποία απαιτεί να εφαρμόζει για έναν μήνα μια κρέμα την Efudix, η οποία καίει τα κύτταρα αυτά, με πόνο και ευδιάκριτα σημάδια.

Δημιούργησε έτσι μια σελίδα στο facebook, “Το ταξίδι της Mag Murphy“, στην οποία δημοσιεύει φωτογραφίες της που δείχνουν τα στάδια της θεραπείας της. Οι εικόνες είναι αρκετά σοκαριστικές και όπως λέει η ίδια θέλει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να γνωστοποιήσει τους κινδύνους που κρύβει η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, ώστε να δώσουμε πραγματική σημασία σε όλα αυτά για τα οποία μας προειδοποιούν.

Ζω πάνω από μια δεκαετία στην Κρήτη, κάνοντας ηλιοθεραπεία προκειμένου να “γίνω όμορφη”[…]Το μοιράζομαι αυτό ώστε να μάθετε για την ζημιά που κάνει ο ήλιος και να χρησιμοποιείτε αντηλιακά με υψηλό SPF. Άκουγα όλες τις προειδοποιήσεις εδώ και χρόνια και έκλεινα τα μάτια και τ’ αυτιά μου σε όλες. Ίσως κάποιος ανοίξει τα μάτια του μετά από αυτό.

Η αλήθεια είναι πως βλέποντας τις φωτογραφίες της, δύσκολα θα ξαναβγείς στον ήλιο χωρίς ένα δυνατό αντηλιακό.

Στην πρώτη της φωτογραφία είναι εμφανή μερικά κόκκινα σημαδάκια

Στην έκτη μέρα νιώθει σαν να της έκοψαν το πρόσωπο με ένα ξυράφι

Εδώ βλέπουμε τη διαφορά της τρίτης μέρας με τη δωδέκατη μέρα της θεραπείας

Την δέκατη έβδομη μέρα δυσκολεύεται να ανοίξει το στόμα της και να χαμογελάσει

Την εικοστή τρίτη μέρα δυσκολεύεται να κοιμηθεί και να ανοίξει τα μάτια της

Την εικοστή τέταρτη μέρα η Mag μίλησε με τον γιατρό της ο οποίος την ενημέρωσε πως μπορεί να σταματήσει τη θεραπεία, αφού δείχνει να έχει κάνει τη δουλειά της. Μπορεί να μην αναγνωρίζει τον εαυτό της όπως λέει, αλλά είναι τρομερά χαρούμενη που τα κατάφερε.