CELEBRITIES

Σεξιστικές οι φωτογραφίες της Πριγκίπισσας Diana και του Πρίγκιπα Κάρολου;

Τις τελευταίες ώρες στο twitter κάνει το γύρο μια φωτογραφία της Πριγκίπισσας Diana και του Πρίγκιπα Καρόλου, στην οποία η Diana φαίνεται ξεκάθαρα πιο κοντή με το εξής σχόλιο, ''Είχαν το ίδιο ύψος''.

Μετά από αρκετές απαντήσεις, ο Phillip N. Cohen έκανε άλλο ένα tweet με μια συλλογή φωτογραφιών τους, στις οποίες πάλι η Diana φαινόταν πιο κοντή. Το tweet φυσικά συγκέντρωσε γρήγορα χιλιάδες like και retweet και προκάλεσε αντιδράσεις ενώ γράφτηκαν δεκάδες posts σχετικά με αυτό.

Όπως έγραψε αργότερα ο ίδιος στο blog του ”Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς το ύψος τους. Όταν έγινε ο γάμος τους, τον Ιούλιο του 1981, όλοι είδαν ότι είχαν σχεδόν το ίδιο ύψος ωστόσο στο γραμματόσημο που κυκλοφόρησε, ο Κάρολος φαινόταν πιο ψηλός. Το Παλάτι τότε απάντησε ότι ο Πρίγκηπας είναι 2,5 εκ. ψηλότερος ενώ στο γραμματόσημο φωτογραφήθηκαν έτσι ώστε να υπάρχει χώρος πάνω δεξιά για τη σφραγίδα”.

Αυτό που επίσης σχολίασε στο post του είναι ότι αρκετοί έκριναν ως σεξιστική αυτή την κίνηση, γιατί δήλωνε την υπεροχή του άντρα και την αδυναμία της γυναίκας. Η αλήθεια είναι ότι τα πορτραίτα του ζευγαριού έχουν ακριβώς αυτή τη σύνθεση σε αντίθεση με τις απλές φωτογραφίες που δεν ήταν στημένες.

Κεντρική φωτογραφία: © Getty Images / Ideal Image