CELEBRITIES

5 διάσημες που έχουν αποκαλύψει τη δυσαρέσκεια για το σώμα τους

Jordan Strauss/Invision/AP

Η σχέση με το σώμα μας είναι μία πολύ ξεχωριστή και πορσωπική υπόθεση. Κάτι που μπορεί να μην σου αρέσει πάνω σου, μπορεί σε κάποιον άλλον να φαίνεται πραγματικά πολύ όμορφο. Πολλές φορές η εικόνα για το σώμα μας επηρεάζεται από κακόβουλα σχόλια και από τα άκαμπτα κοινωνικά στερεότυπα.

Αρκετά συχνά, η επιρροή αυτή, πέρα από το γεγονός ότι βλάπτει αρνητικά τον ψυχισμό του κάθε ανθρώπου, οδηγεί και σε σοβαρές διατροφικές διαταραχές. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε 5 διάσημους που μισούσαν το σώμα τους, αλλά και συγκεκριμένα σημεία τους, για χρόνια, όπως οι ίδιοι έχουν παραδεχτεί.

Lili Reinhart

5 διάσημες που μισούσαν για χρόνια το σώμα τους Jordan Strauss/Invision/AP

Η ηθοποιός από το Riverdale, είχε μιλήσει ανοιχτά για τη σωματική δυσμορφική διαταραχή, τονίζοντας ότι είναι πιθανό να την αντιμετωπίσει ο καθένας, ανεξαρτήτως σωματότυπου. Το 2018, στο Glamour’s Women Of The Year Summit, η Reinart, είχε μιλήσει για τον ενδελεχή έλεγχο που έκανε στο σώμα της, όταν κοιταζόταν στον καθρέφτη και την ανησυχία που την κατέκλυζε στη σκέψη, ότι το σώμα της αλλάζει. Η ηθοποιός μίλησε για το πώς φτάνει κανείς στο σημείο, να σκέφτεται έτσι για το εαυτό του και πώς μπορεί να το ξεπεράσει.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι, σωματική δυσμορφική διαταραχή είναι μια διανοητική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την έμμονη ιδέα ότι, κάποια πτυχή του μέρους του σώματος ή της εμφάνισης ενός ατόμου είναι σοβαρά λανθασμένη και δίνει ασυνήθιστες δικαιολογίες, για να κρύψει ή να σταθεροποιήσει το δυσμορφικό μέρος του.

Taylor Swift

5 διάσημες που μισούσαν για χρόνια το σώμα τους Ed Zurga, File,AP

Η πολυβραβευμένη τραγουδίστρια, έχεο παραδεχτεί ότι στο παρελθόν, για να δείχνει καλή στην κάμερα, στερούσε από τον εαυτό της, την τροφή. «Όταν κάποιος μού έλεγε ότι ανησυχούσε για μένα, του έλεγα ”Τι εννοείς; Φυσικά και τρώω, απλά κάνω γυμναστική”. Και έκανα πολύ γυμναστική. Αλλά δεν έτρωγα». Παραδέχτηκε ότι, όταν αντιλήφθηκε πόσο σημαντική είναι η τροφή, για να έχει δύναμη στη σκηνή, έδωσε την απαραίτητη σημασία στη διατροφή της.

Billie Eilish

5 διάσημες που μισούσαν για χρόνια το σώμα τους Jordan Strauss/Invision/AP

Όπως έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή της η Eilish, τα φαρδιά ρούχα που φορούσε κυρίως στο παρελθόν, δεν τα επέλεγε γιατί της αρέσει αυτό το στιλ, αλλά επειδή δεν νιώθει άνετα με το σώμα της. Την ανασφάλεια, την απέδωσε στα τέλεια σώματα που έβλεπε συνέχεια στα social media, με αποτέλεσμα να αρχίσει να αμφιβάλλει για τον εαυτό της. Παρόλο, που αναγνωρίζει τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο, δεν την καθησύχαζε.

Lisa Haydon

Η ηθοποιός από την Ινδία, είχε κάνει λόγο για το “thin shaming” που βίωνε, ένα φαινόμενο που δεν αναφέρεται συχνά. Σε συνέντευξη είχε εξηγήσει ότι: «Ο κόσμος θεωρεί ότι, όταν έχεις παραπάνω κιλά, θα αποκτήσεις κόμπλεξ. Αλλά πιστεύω ότι αν είσαι πολύ αδύνατη, μπορεί να σε κάνει να αποκτήσεις επίσης κόμπλεξ». Η ηθοποιός ήταν ψηλή και αδύνατη και την χαρακτήριζαν «οδοντογλυφίδα». «Αργότερα, μεγαλώνεις και παίρνεις παραπάνω κιλά, αλλά κατά την περίοδο της παιδικής ηλικίας, σε κοροϊδεύουν».

Kylie Jenner

5 διάσημες που μισούσαν για χρόνια το σώμα τους Evan Agostini/Invision/AP

Μία από τις πιο διάσημες γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, έχει αναφερθεί αρκετές φορές στην ανασφάλεια που ένιωθε για τα λεπτά χείλη της. Όπως έχει παραδεχτεί είχε πάντα αυτοπεποίθηση, αλλά όταν φιλήθηκε στον παρελθόν με ένα αγόρι, εκείνος την χαρακτήρισε ως «unkissable», πληγώνοντας την αυτοπεποίθησή της. Η Jenner έκανε την αλλαγή με fillers επειδή το ήθελε, μεταστρέφοντας παράλληλα αυτό που εκείνη θεωρούσε μειονέκτημα, σε αφορμή για business, αφού πάνω σε αυτή την αλλαγή βάσισε την αυτοκρατορία της με τα lipsticks (Kylie Cosmetics).