CELEBRITIES

7 διάσημοι που είναι περήφανοι γονείς trans ή non binary παιδιών

Evan Agostini/Invision/AP Images

Αν είσαι queer άτομο, ξέρεις ότι συχνά οι άνθρωποι που αποδέχονται και υποστηρίζουν την ταυτότητά σου είναι εκείνοι που γίνονται η από επιλογή οικογένειά σου. Όταν η βιολογική σου οικογένεια σε αποδέχεται όπως ακριβώς είσαι, τότε η αγάπη ξεχύνεται στον κόσμο. Αυτό έχουν κάνει μερικοί διάσημοι γονείς με τα trans ή non binary παιδιά τους. Οι διάσημοι περήφανοι γονείς trans ή non binary παιδιών μας γεμίζουν ελπίδα για ένα μέλλον όπου η αποδοχή θα είναι αυτονόητη.

Παρακάτω θα δεις μερικούς από αυτούς τους γονείς που λόγω της διασημότητάς τους, χρησιμεύουν ως λαμπρό παράδειγμα γονεϊκότητας που όλοι οφείλουν να ακολουθήσουν. 7 διάσημοι που είναι περήφανοι γονείς trans ή non binary παιδιών και θα σε εμπνεύσουν.

Cher

Chris Pizzello, File/AP Images

Η Cher είναι έτσι κι αλλιώς ένα θρυλικό είδωλο και σύμμαχος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Ο γιος της, Chaz είναι trans άντρας. Η Cher έχει μιλήσει ανοιχτά για το πως η μετάβασή του ήταν δύσκολη στην αρχή, ωστόσο έχει πει στο The Today Show για εκείνον: «Ο Chaz είναι τόσο χαρούμενους, τόσο τρομερά ευτυχισμένος και δεν ξέρω τι πρόβλημα έχει ο κόσμος με αυτό. Φοβούνται και απλά δεν καταλαβαίνουν πώς να αντιδράσουν σε αυτό».

Jennifer Lopez

Μάθαμε ότι το 14χρονο παιδί της Jennifer Lopez είναι non binary όταν η μητέρα του χρησιμοποίησε ουδέτερου γένους αντωνυμίες για να μιλήσει για το Emme κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε συναυλία της στο L.A. Dodgers Foundation Blue Diamond Gala.

«Την τελευταία φορά που ερμηνεύσαμε μαζί ήταν σε ένα μεγάλο στάδιο σαν αυτό και τους ζήτησα να τραγουδήσουν μαζί μου τότε και δεν το έκαναν. Οπότε αυτή είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίσταση», είχε πει μεταξύ άλλων η Jennifer Lopez.

Charlize Theron

διάσημο γονείς trans παιδιών Jordan Strauss/Invision/AP Images

Το 2019 σε συνέντευξή της στην Daily Mail η Charlize Theron είχε πει ότι προτεραιότητά της είναι να προστατεύσει τις κόρες της. «Έχω 2 όμορφες κόρες που, όπως κάθε γονιός, θέλω να προστατεύω και να βλέπω να θεριεύουν», είχε σημειώσει μεταξύ άλλων αποκαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η μία της κόρη είναι trans.

«Η δουλειά μου ως γονιός είναι να τις τιμώ και να τις αγαπώ και να είμαι σίγουρη ότι έχουν ότι χρειάζονται για να γίνουν αυτό που θέλουν να γίνουν», τόνιζε η ηθοποιός.

Jamie Lee Curtis

Το 2021 σε συνέντευξή της με το περιοδικό AARP, η Jamie Lee Curtis μοιράστηκε ότι η Ruby, η κόρη που απέκτησε με τον σκηνοθέτη Christopher Guest, είναι trans. «Παρακολουθούσαμε με θαυμασμό και περηφάνια τον γιο μας να γίνεται η κόρη μας, Ruby», είχε πει η ηθοποιός.

Η Jamie Lee Curtis είχε μιλήσει με λόγια αγάπης και περηφάνιας για την κόρη της, στα γενέθλια της Ruby. «Είμαι περήφανη και ευγνώμων που είμαι γονιός ενός trans παιδιού και στέλνω την υποστήριξή μου σε όλες τις trans οικογένειες σε όλες τις ΗΠΑ, που τις στοχοποιούν αυτή τη στιγμή συντηρητικές νομοθεσίες», είχε γράψει στο Instagram.

Annete Bening

διάσημο γονείς trans παιδιών Richard Shotwell/Invision/AP

Ο μεγαλύτερος γιος της Annete Benning και του Warren Beatty, Stephen Ira Beatty, έκανε το coming out του ως trans το 2012. Το 2019 η ηθοποιός έλεγε στο περιοδικό AARP για εκείνον: «Κατάφερε κάτι που είναι μεγάλη πρόκληση με υπέροχο στιλ και μεγάλη ευφυΐα. Είναι ένα άτομο με ευφράδεια, στοχαστικό και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτόν».

Sigourney Weaver

διάσημο γονείς trans παιδιών Vianney Le Caer/AP Images

H Sigourney Weaver είπε πως το παιδί της, Char, που έχει αποκτήσει με τον σύζυγό της, Jim Simpson είναι non binary. «Έχουμε ένα υπέροχο παιδί που είναι τώρα 32 αν και ακόμα μοιάζει για 12. Είναι non binary και δουλεύει στην εκπαίδευση», είχε δηλώσει στο podcast Smartless.

Cynthia Nixon

Το 2018 η Cynthia Nixon μοιράστηκε δημόσια ότι ο γιος της, Samuel Joseph Mozes είναι trans άντρας, μιλώντας για εκείνον με αφορμή την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο, σε post της στο Instagram.

«Είμαι τόσο περήφανη για τον γιο μου Samuel Joseph Mozes (τον αποκαλούμε Seph), που αποφοίτησε από το κολλέγιο αυτόν τον μήνα. Τον χαιρετώ κι εκείνον κι όλους όσοι σηματοδοτούν τη σημερινή Trans Day of Action», είχε γράψει χαρακτηριστικά.