SHOPPING

3 τρόποι να αντιμετωπίσεις τις σκασμένες φτέρνες

Οι πατούσες και κυρίως οι φτέρνες είναι ένα σημείο που δεν ασχολείσαι συχνά, όσον αφορά στην περιποίηση της επιδερμίδας σου. Ενώ φροντίζεις να ενυδατώσεις όλο σου το σώμα μετά το μπάνιο, ξεχνάς να ενυδατώσεις τις κουρασμένες σου πατούσες. Όμως, δεν πρέπει να τα αμελείς. Είναι το σημείο του σώματος που κρατάει όλο το βάρους σου και σε συνδυασμό με το πολύ περπάτημα, την ορθοστασία και τα λάθος παπούτσια, οι πατούσες σκληραίνουν και σκάνε.

Έχουν ανάγκη από την περιποίησή σου για να νιώσεις εσύ καλύτερα κι εκείνες να είναι πιο απαλές. Μπορεί να μη φοράς σανδάλια ή πέδιλα, σίγουρα όμως δεν θες να ακουμπάς τη φτέρνα σου σε άλλο σημείο του σώματος και να νιώθεις ότι σε γρατζουνάει. Μάθε λοιπόν τι μπορείς να κάνεις με τις σκασμένες σου φτέρνες, τόσο για να τις επαναφέρεις και να είναι απαλές, όσο και για να τις ξεκουράσεις και να νιώσεις ανακούφιση.

Πεντικιούρ: Μέρος του σωστού πεντικιούρ είναι και η περιποίηση της πατούσας και της φτέρνας. Μην αμελείς να κάνεις ένα ήπιο scrub στις πατούσες σου και να τις ενυδατώνεις με ειδική κρέμα ποδιών μια φορά κάθε 10 μέρες. Αν οι πατούσες σου είναι αρκετά σκληρές τότε με μία ράσπα τρίψε τις απαλά για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα.

– Όταν οι πατούσες έχουν σκληρύνει πριν προλάβουν να σκάσουν και να αρχίσει να γίνεται ενοχλητικό άπλωσε αμέσως μία ειδική κρέμα για πατούσες. Φρόντισε να είναι παχύρευστη και να περιέχει σαλικιλικό ή ουρικό οξύ για γρήγορη ανάπλαση. Αν δεν έχεις μία τέτοια κρέμα, πολύ αποτελεσματική είναι και η βαζείλινη.

– Φόρα τις κάλτσες σου μετά την κρέμα. Προσπάθησε να την απλώνεις το βράδυ και να φοράς τις κάλτσες σου αμέσως μετά. Έτσι διατηρείς την υγρασία, αφού η κρέμα μένει πάνω στις πατούσες. Μπορείς να κοιμηθείς με την κρέμα και τις κάλτσες αν το αντέχεις αλλά όχι κάθε μέρα γιατί τα πόδια πρέπει να αναπνέουν κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Εξειδικευμένες κρέμες για να δοκιμάσεις:

La Roche-Posay Lipikar Podologics

Επανορθωτική κρέμα για πολύ ξηρά πόδια.

Nuxe Reve de Miel Ultra-Comfortable Foot Cream

Κρέμα ποδιών με πλούσια υφή και υπέροχο άρωμα.

Frezyderm Frezyfeet Heavy Legs Gel-Cream

Εντατική δροσιστική φροντίδα, για βαριά, κουρασμένα, πρησμένα πόδια.