ΜΑΛΛΙΑ

Ο απόλυτος οδηγός για σγουρά μαλλιά

Αν είσαι από αυτές που έχουν φυσικές μπούκλες τότε καλό είναι να μάθεις μερικούς κανόνες για την περιποίησή τους. Προφανώς και ξέρεις ήδη ότι τα σγουρά μαλλιά δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες και ήδη ακολουθείς μία ρουτίνα για να τιθασεύσεις τις μπούκλες σου. Παρ' όλα αυτά μία επανάληψη στους βασικούς κανόνες θα επαναφέρει σε τάξη εσένα και τα σγουρά μαλλιά σου.

Συχνό λούσιμο

Τα σγουρά μαλλιά είναι ωραία όταν οι μπούκλες έχουν φυσική κίνηση. Και για να το πετύχεις καλό είναι να λούζεσαι 1-2 φορές την εβδομάδα. Τα σγουρά μαλλιά έτσι κι αλλιώς δεν λαδώνουν τόσο εύκολα όσο τα ίσια, οπότε δεν έχεις λόγο να λούζεσαι συχνά.

Κοιμήσου σε σατέν μαξιλαροθήκη

Το βαμβακερό ύφασμα αφυδατώνει την τρίχα και τη φριζάρει. Για να διατηρήσεις τις μπούκλες σου καλύτερα να αντικαταστήσεις τις βαμβακερές με σατέν ή να δένεις στο κεφάλι σου ένα μεταξωτό μαντήλι – αν μπορείς να το ανεχθείς καθ’ όλη τη διάρκεια του ύπνου.

Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς ενυδατικά προϊόντα μαλλιών

Τα σγουρά μαλλιά είναι πιο ξηρά από τα ίσια γιατί τα φυσικά έλαια που απελευθερώνονται από το τριχωτό κάνουν περισσότερη ώρα να φτάσουν στις άκρες τις τρίχας. Επομένως μην ξεχνάς ποτέ να χρησιμοποιείς λαδάκι ή leave-in conditioner στις άκρες.

Άσε την πετσέτα στην άκρη

Σταμάτα να χρησιμοποιείς την πετσέτα για να απορροφήσεις το νερό από τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο. Ένα παλιό t-shirt ή ένα πανί βαμβακερό θα φερθούν καλύτερα στις μπούκλες σου.

 

Χτενίζεσαι όταν τα μαλλιά σου είναι στεγνά;

Αν είσαι πραγματική σγουρομάλλα τότε σίγουρα θα ξέρεις ότι τα μαλλιά σου δεν μπορούν να χτενιστούν παρά μόνο την ώρα που λούζεσαι και κυρίως όταν έχεις βάλει conditioner. Αν δοκιμάσεις να τα χτενιστείς όταν είναι στεγνά τότε θα καταλάβεις το λόγο που δεν πρέπει να το κάνεις. Οι τρίχες σου πιθανότατα θα μείνουν στη χτένα καθώς και το τράβηγμα που θα νιώσεις θα είναι εξαιρετικά ενοχλητικό.

Στέγνωσε τα μαλλιά σου με προσοχή

Αν χρησιμοποιείς σεσουάρ τότε καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το diffuser. Επιπλέον, καλό είναι να χρησιμοποιείς πάντα ένα heat protection προϊόν, ειδικό για τα μαλλιά για να προστατεύσεις την τρίχα σου.

Πειραματίσου

Μην παρασύρεσαι από τα tips που συναντάς και ακούς καθημερινά σχετικά με την περιποίηση των σγουρών μαλλιών. Όπως και με τα ίσια έτσι και τα σγουρά έχουν το δικό τους τύπο και καλό είναι να βρεις την ιδανική περιποίηση και τα προϊόντα που θα ταιριάξουν στις δικές σου ανάγκες. Δοκίμασε, συνδύασε και κατέληξε στη ρουτίνα που θα κάνει τις μπούκλες σου ζωηρές και θα τους δώσει κίνηση.

Πάρε μία ιδέα για προϊόντα που θα βοηθήσουν τις μπούκλες σου να είναι υγιείς:

Kérastase Discipline Bain Curl Ideal

Schwarzkopf Professional BC Moisture Kick Spray Conditioner

 

Moroccanoil Curl Control Mousse