DIY

Η DIY συνταγή της Κυριακής: Θρεπτικό lip balm με αμυγδαλέλαιο για τα αφυδατωμένα χείλη σου

Μπορεί ακόμη, λόγω της υψηλής για την εποχή θερμοκρασίας, ο χειμώνας να μην έχει κάνει αισθητή τη παρουσία του στη ζωή μας, όμως λίγο η απότομη εναλλαγή από τους ζεστούς σε εξωτερικούς χώρους, το air condition, η αφυδάτωση, ακόμη και η κακή συνήθεια να γλείφουμε τα χείλη μας, τα έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά, με αποτέλεσμα να αποκτούν μία τραχιά όψη.

Εκτός, όμως, από τα αγαπημένα μας lip balm, το αμυγδαλέλαιο είναι αυτό το πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, φυσικό συστατικό που εκτός από τη μαγειρική, καθίσταται ιδιαίτερα ευεργετικό για τα μαλλιά, την επιδερμίδα και όπως πολύ σωστά θα φαντάζεσαι και για τα αφυδατωμένα- ταλαιπωρημένα από  χείλη μας. Τα μόνα που θα χρειαστείς, λοιπόν, για να φτιάξεις ένα δικό σου balm με αμυγδαλέλαιο είναι:

1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο

(Μπορείς να προσθέσεις αν τα χείλη σου είναι πολύ αφυδατωμένα και μία σταγόνα έλαιο βιταμίνης Ε)

Η προετοιμασία είναι αρκετά απλή. Ανακάτεψε σε ένα μικρό καθαρό μπολ το λάδι καρύδας και το αμυγδαλέλαιο και αν θέλεις το έλαιο βιταμίνης Ε. Το balm είναι έτοιμο. Άπλωσέ το στα χείλη  σου με τα δάκτυλά σου και άφησέ το να απορροφηθεί φυσικά. Μην ξεχνάς να βάζεις σε τακτική βάση προκειμένου τα χείλη σου να δείξουν ξανά λαμπερά υγιή.

Plus: Για πιο ολοκληρωμένη φροντίδα των χειλιών σου, μην ξεχνάς να κάνεις scrub!