ΓΑΜΟΣ

Τα dont’s του νυφικού μακιγιάζ από 3 Έλληνες makeup experts

Και ποια γυναίκα δεν θέλει να έχει ένα λαμπερό μακιγιάζ, πόσο μάλλον όταν πρόκειται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας; Ποια νύφη θα ήθελε να είναι κάτι λιγότερο από απαστράπτουσα (με την καλή έννοια) και εντυπωσιακή; Και όπως καταλαβαίνεις, μπορεί τα λάθη γενικά να είναι ανθρώπινα και να συγχωρούνται, αλλά καλό θα ήταν ειδικά στο νυφικό μακιγιάζ να αποφευχθούν, γιατί οι φωτογραφίες δεν συγχωρούν #truestory my dear.

Γι αυτό το λόγο, απευθυνθήκαμε σε μερικούς κορυφαίους επαγγελματίες makeup artists αγαπημένων μας beauty brands, προκειμένου να μας επισημάνουν τα μεγαλύτερα dont’s ενός νυφικού makeup look, σύμφωνα με την εμπειρία τους. Τι θα πρέπει να προσέξουν οι #wannabe νύφες; Ποιο είναι το πιο βασικό σημείο του makeup look τους; Ποια λάθη πρέπει να αποφευχθούν;

Η Έλενα Χατζηνικολίδου, ο Δημήτρης Σταματίου και η Ρούλα Σταματοπούλου απαντούν στα κρίσιμα ερωτήματα βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Έλενα Χατζηνικολίδου, make up artist και creative director της Inglot

«Τουλάχιστον για εκείνη την ημέρα, μία νύφη θα πρέπει να αποφύγει το βαρύ μακιγιάζ και γενικότερα τους πειραματισμούς ή τα πιο extreme πράγματα που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ ξανά στο look της. Θα πρέπει να κινηθεί σε πιο safe μονομάτια, χωρίς υπερβολές, με γνώμονα πάντα την προσωπικότητά της. Για παράδειγμα, αν της αρέσει το πιο φυσικό look να μείνει πιστή σε αυτό, εάν πάλι το έντονο μακιγιάζ είναι μέρος της καθημερινής της beauty ρουτίνας, τότε μπορεί να δοκιμάσει πιο πιο έντονες αποχρώσεις στο νυφικό μακιγιάζ της.

Άλλωστε, το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι να νιώθει όμορφη και να είναι ο εαυτός της.

Η επιδερμίδα της πρέπει να είναι ανάλαφρη και γενικά το μακιγιάζ της θα πρέπει να συμβαδίζει τόσο με το νυφικό look συνολικά (νυφικό, παπούτσια, χτένισμα), όσο  και με το ύφος του γάμου (πιο ρομαντικό, πιο boho, πιο rock κλπ). Ακόμη τρία μεγάλα dont’s για εμένα, οι υπερβολικές γυαλάδες στο πρόσωπο, οι οποίες σε συνδυασμό με τη ζέστη και τα φώτα,  κάνουν την επιδερμίδα της να δείχνει πιο λιπαρή ειδικά στις φωτογραφίες, οι βαριές και έντονα μεγάλες ψεύτικες βλεφαρίδες στα μάτια που κάνουν το βλέμμα να δείχνει πιο κουρασμένο και καθοδικό και οι έντονες αντιθέσεις στην επιδερμίδα. Για παράδειγμα, αν επιλέξουν να κάνουν solarium πριν το γάμο, είναι άσχημο να δημιουργείται έντονη αντίθεση με το λευκό νυφικό τους. Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να είναι ο εαυτός τους. Προσωπικά, δεν θεωρώ κάτι απαγορευτικό, όταν ταιριάζει με την προσωπικότητα και το χαρακτήρα σου. Ο στόχος εξάλλου είναι ένα φρέσκο, αναζωογονημένο και λαμπερό αποτέλεσμα.»

 

Δημήτρης Σταματίου,  make-up expert της L’Orèal Paris

«Το πρώτο πράγμα που θα συμβούλευα μία νύφη είναι να αποφύγει τις υπερβολές στο μακιγιάζ της γενικά, πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για το νυφικό makeup look της. Για παράδειγμα μπορεί να δημιουργήσει ένα sunkissed- ηλιοκαμμένο μακιγιάζ χωρίς να είναι πολύ σκούρες οι αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσει. Στην ίδια λογική, θα πρέπει να προσέξει και τις εντάσεις των αποχρώσεων που χρησιμοποιεί στο μακιγιάζ των ματιών της. Παραδείγματος χάρη, αν ο γάμος γίνεται το καλοκαίρι και η νύφη έχει μαυρισμένη επιδερμίδα, καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιήσει έντονα highlights, ιριδίζουσες σκιές ή έντονες λάμψεις, μιας και θα δημιουργούν το εφέ του πολύ λιπαρού, ιδρωμένου δέρματος.

Επίσης, ένα μεγάλο don’t για εμένα είναι η λευκή ή μεταλλική σκιά κάτω από τα φρύδια, γιατί αλλοιώνει το αποτέλεσμα του μακιγιάζ στις φωτογραφίες.

Τέλος, έμφαση θα πρέπει να δίνεται εκτός από το πρόσωπο και στο σώμα, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται δυσχρωμίες στο μακιγιάζ. Το πιο σημαντικό είναι να νιώθει όμορφα μία νύφη και να είναι ο εαυτός της, μιας και μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να υποστηρίξει το μακιγιάζ της.»

 

Ρούλα Σταματοπούλου,  make-up ambassador των brands  Max Factor, Rimmel & Bourjois.

«Αυτό που συμβουλεύω όλες τις #wannabe νύφες είναι  μην δοκιμάσουν κάτι που δεν έχουν ξανακάνει στο πρόσωπό τους, για εκείνη τουλάχιστον την ημέρα. Θα πρέπει να επιλέξουν ένα μακιγιάζ που θα  αντιπροσωπεύει την προσωπικότητά τους και θα αισθάνονται ο εαυτός τους. Αυτό είναι το βασικότερο.

Aυτό που δεν πρέπει να ξεχνούν είναι πως το 80% ενός επιτυχημένου νυφικού- αλλά και ενός απλού- μακιγιάζ είναι η σωστή βάση.

Όσο πιο φυσική και διάφανη, τόσο το καλύτερο. Αυτό βέβαια με τη σειρά του δε σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρχει κάλυψη. Το μυστικό, λοιπόν, κρύβεται στο σωστό συνδυασμό που θα δώσει ένα φρέσκο, φυσικό και λαμπερό αποτέλεσμα, χωρίς να είναι καθόλου cakey (aka να «σπάει»). Last but not least, η βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας, όχι σίγουρα αυτή της τελευταίας στιγμής. Καλό θα ήταν τουλάχιστον είκοσι  μέρες πριν να υπάρχει συνέπεια σε ένα beauty routine που θα ξεκινά με καθαρισμό και θα συνεχίζει με εντατικές θεραπείες φροντίδας και ενυδάτωσης του δέρματος, που για εμένα, καλό θα ήταν να συνεχιστούν και μετά το γάμο, καθημερινά. Εξάλλου, η λάμψη και η φρεσκάδα μίας επιδερμίδας βγαίνει από μέσα. Όσο πιο ενυδατωμένη και περιποιημένη είναι, τόσο πιο φωτεινό, δροσερό και αναλλοίωτο θα παραμένει το μακιγιάζ». 

Και μην ξεχνάς εκείνη η μέρα είναι η δική σου μέρα.

Ζήσε την όπως και με όποιους κανόνες θέλεις.

Άλλωστε, το μακιγιάζ είναι τρόπος έκφρασης και δημιουργίας με κανόνες που καθορίζει κάθε γυναίκα ξεχωριστά.

Αρκεί να είσαι ο εαυτός σου και να χαμογελάς.