ΜΑΛΛΙΑ

Scalp Detox: Τι είναι και τα σημάδια που δείχνουν πως το χρειάζεσαι

Pexels

Υγιή μαλλιά σημαίνει υγιές τριχωτό της κεφαλής. Και μιλώντας για την επιδερμίδα στο τριχωτό της κεφαλής, το scalp detox ισως είναι αυτό που χρειαζόσουν για να την αναζωογονήσεις.

Τί είναι το scalp detox;

Στην ουσία το scalp detox είναι η αποτοξίνωση του τριχωτού της κεφαλής. Ένας βαθύς καθαρισμός του τριχωτού της κεφαλής που συμβάλλει στην εξισορρόπηση και τη δημιουργία ενός καλύτερου «περιβάλλοντος» που αφήνει το δέρμα και τα μαλλιά πιο υγιή. Πιο συγκεκριμένα, έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί τα υπολείμματα από τα προϊόντα μαλλιών, το σμήγμα, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει το νερό και διεισδύουν στο εσωτερικό της τρίχας προκαλώντας φθορές.

Εκτός όμως, από τον καθαρισμό, το scalp detox περιλαμβάνει και μια θρεπτική θεραπεία τριχωτού της κεφαλής που ενυδατώνει και προάγει ένα υγιές επίπεδο pH και εξισορροπεί το μικροβίωμα του τριχωτού της κεφαλής.

Πώς ξέρεις όμως ότι χρειάζεσαι αποτοξίνωση στο τριχωτό της κεφαλής σου;  Ποια είναι τα σημάδια που μπορεί να το υποδηλώνουν;

Scalp detox: 4 σημάδια που δείχνουν πως το χρειάζεσαι

Το τριχωτό της κεφαλής σου είναι λιπαρό

Ένα λιπαρό τριχωτό της κεφαλής μπορεί να είναι σημάδι ανισορροπίας στο μικροβίωμα του τριχωτού. Οι ανισορροπίες συχνά οδηγούν σε υπερδραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων στο τριχωτό της κεφαλής, που προάγουν την παραγωγή περίσσειας λιπαρότητας. Η υπερβολική λιπαρότητα στη συνέχεια προσελκύει υπολείμματα στις ρίζες, οδηγώντας σε συσσώρευση που φράζει τους πόρους και τους θύλακες των τριχών.

Αισθάνεσαι κνησμό

Η φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής είναι συχνά σημάδι φλεγμονής, η οποία μπορεί να προκληθεί από συσσώρευση προϊόντος ή υπολειμμάτων στις ρίζες.

Παρατηρείς πιτυρίδα

Η υπερβολική ξηρότητα και η πιτυρίδα μπορεί να είναι επίσης σημάδια μίας ανισορροπίας στο τριχωτό της κεφαλής. Οι εποχιακές αλλαγές μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ξηρότητα. Η αποτοξίνωση (detox) βοηθά στην αποκατάσταση της υγρασίας και της ισορροπίας.

Παρατηρείς αυξημένη τριχόπτωση ή σπάσιμο:

Εάν έχεις παρατηρήσει περισσότερο σπάσιμο ή τριχόπτωση στα μαλλιά σου από το συνηθισμένο, ίσως είναι καιρός να βάλεις στο πρόγραμμα ένα scalp detox. Μεταξύ άλλων η τριχόπτωση μπορεί να έχει προκληθεί από την κακή κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής ή από την υπερβολική συσσώρευση σμήγματος στους θύλακες των τριχών.