BEAUTY

Φτιάξε την πιο τέλεια παλέτα σκιών

Οι πολλές ώρες που μπορείς να περάσεις μπροστά από έναν πάγκο με σκιές ματιών επιλέγοντας τις ιδανικές αποχρώσεις για σένα μπορεί να λειτουργήσει σίγουρα ως ψυχοθεραπευτικό τεστ. Δοκίμασέ το και δες αν μπορείς για λίγο να ξεφύγεις από τη δύναμη της συνήθειας και να συνδυάσεις γνώριμες κι αγαπημένες σου αποχρώσεις με νέες και ενδιαφέρουσες.

Αρχικά, είπα να βάλω τίτλο στο ποστ “παλέτα-παλέτα”, γιατί η σωστή, η υπερτέλεια, η πιο φανταστική παλέτα σκιών (που μπορείς μόνη σου να φτιάξεις) τείνει να είναι είδος προς εξαφάνιση. Και θα στο εξηγήσω αμέσως. Είναι που τόσο εσύ, όσο κι εγώ έχουμε συνήθειες που δεν ξεπερνάμε. Για παράδειγμα, εσύ αγαπάς τις παλ σκιές και αν ψάξω τώρα στο νεσεσέρ ή στο συρτάρι του μπάνιου σου θα βρω πάρα πολλές παλ σκιές διαφορετικών (not) αποχρώσεων, αλλά… σχεδόν ίδιες (με απειροελάχιστες διαφορές). Αν εσύ πάλι ψάξεις στα δικά μου μέρη θα βρεις αρκετές σκουρόχρωμες σκιές (δεκάδες), κυρίως μπρονζέ. Καμία φαντασία ή αγαπάμε τη συνήθεια; Το δεύτερο φίλη μου. Φαντασία έχουμε, απλώς συνηθίζουμε να μας βλέπουμε με τις ίδιες σκιές. Άντε σε τσακίρ κέφια να τολμάμε να περάσουμε μια χρωματιστή μάσκαρα για να πούμε ότι κάτι αλλιώτικο κάναμε. Για σκέψου το.

 

Tι λες να το πάμε μαζί ένα βήμα παρακάτω;

 

Έκανα μια βόλτα στο αγαπημένο στέκι The Body Shop. Πήρα στα χέρια μου την άδεια παλέτα (8 Shade Palette Case) -την λατρεύω αυτή τη διαδικασία- και τη γέμισα με επιθυμίες και σχέδια για έντονο, ή τρυφερό και φωτεινό βλέμμα. Κι είπα να πάω απ’ ευθείας στα δύσκολα. Όχι απλώς να φτιάξω μια διπλή ή τετραπλή σκιά, αλλά να φτιάξω μια υπερπαλέτα με οχτώ αποχρώσεις(!). Κι έφτιαξα μια δική μου Down To earth Eyeshadow Palette. Κι όπως θα δεις έβαλα μόνο μία μπρονζέ (που τόσο αγαπώ). Πρόσθεσα γκρι και μπεζ για βάση και βάθος. Διάλεξα μωβ για χρώμα και λάμψη. Είπα να τολμήσω και γαλαζοπράσινη για τα πρωινά που νιώθω ταλαιπωρημένη. Και καταχάρηκα που έκανα ένα ολοκαίνουργιο παρεάκι από νέες αποχρώσεις που είναι ικανές να δώσουν μια νέα λάμψη στο βλέμμα μου.

 

Δοκίμασέ το! Πέρασε μια βόλτα από το κοντινότερο The Body Shop ή και online και γέμισε μια παλέτα. Μια ολόδική σου παλέτα, που θα αναζωογονήσει τη ματιά σου.

 

Κράτησε tips: Διάλεξε σκιές που ταιριάζουν με το χρώμα των ματιών σου. Αν έχεις μπλε μάτια συνδύασε ψυχρές αποχρώσεις (μπλε-γκρι). Αν έχεις πράσινα μάτια σου πάνε τόσο πολύ οι μωβ και οι ροζ. Αν έχεις χακί (φυσικά στον κόσμο μου υπάρχει αυτό το χρώμα) μάτια αποθέωσέ τα με μπρονζέ και πράσινες. Αν έχεις καστανά ή μαύρα είσαι από τις τυχερές γιατί μπορείς να διαλέξεις όποια απόχρωση σου αρέσει αφού σου πηγαίνουν όλα (yeah). Αρκεί οι συνδυασμοί να ταιριάζουν μεταξύ τους.

 

Έξτρα bonus: Ό,τι αποχρώσεις κι αν επιλέξεις, όποιους συνδυασμούς κι αν δοκιμάσεις το νου σου να δημιουργείς ένα look που να αναδεικνύει τον ενθουσιασμό σου, το στυλ σου και τη διάθεσή σου για φρεσκάδα και λάμψη.

Για το δικό μου μακιγιάζ ματιών κατέληξα στις γκρι αποχρώσεις για να ταιριάζουν με τον έντονο σκελετό των γυαλιών μου. Επί της ευκαιρίας, αν φοράς κι εσύ γυαλιά, μη ρωτάς τι σου ταιριάζει, όλα είναι θέμα διάθεσης.

Η Ciara O’Shea, Global Make Up Artist της The Body Shop αγαπάει τα πολύχρωμα looks, αναδεικνύοντας πάντα το cruelty-free make-up της The Body Shop που είναι 100% vegetarian και σχεδόν τα μισά προϊόντα make-up είναι vegan. Δημιουργούνται δηλαδή χωρίς υποπροϊόντα πετρελαίου, mineral oil, γλουτένη, ή καρμίνη και αντιθέτως χρησιμοποιούνται εξαιρετικά ενυδατικά συστατικά όπως το μέλι και marula oil και φυσικά, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν δοκιμάζονται σε ζώα.

εις το επανιδείν με χαμόγελο

 

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson