ΖΩΔΙΑ

Τα 4 ζώδια με τη μεγαλύτερη συναισθηματική ωριμότητα

Unsplash

Πόσες φορές έχεις ακούσει τον εαυτό σου να λέει σε κάποιον σύντροφο «ωρίμασε λίγο»; Η, ενδεχομένως, πόσες φορές το έχουν πει σε σένα; Σε κάθε σχέση, απολαμβάνεις τις παιχνιδιάρικες στιγμές και τις πλάκες, αλλά (ιδανικά) θέλεις να είσαι δίπλα σε έναν άνθρωπο που είναι συναισθηματικά ώριμος και που ο λόγος του είναι συμβόλαιο.

Θέλεις να ορίσεις το είδος της σχέσης που έχετε, να μπορείς να μιλάς ανοιχτά για αυτά που νιώθεις και να μην φοβάσαι ότι θα φύγεις τρέχοντας. Περιμένεις ότι θα συνεννοείσαι και δεν θα παίζετε παιχνίδια, λες και είστε ακόμα στην εφηβεία. Όπως και να το κάνουμε, υπάρχουν κάποια ζώδια που ωριμάζουν νωρίτερα από τα άλλα. Είναι αστρολογικό, είναι κοινωνικό; Θα σε γελάσουμε. Αλλά να θυμάσαι, ότι είναι πολύ καλή επιλογή για ερωτικό παρτενέρ.

Καρκίνος

Δεν το λέω εγώ επειδή είμαι Καρκίνος. Η αστρολογία το λέει (κι εγώ συμφωνώ). Ως το πιο συναισθηματικό των ζωδίων, είναι σε πολύ καλή επαφή με τον εαυτό του και μπορεί να διαχειριστεί ώριμες συζητήσεις. Αν και δεν αποχωρίζεται με τίποτα το παρελθόν του, αποκτά σοφία με τα χρόνια και κουράζεται με τα παιχνιδάκια. Ή παίζουμε ή επικοινωνούμε. Δεν φοβούνται τη δέσμευση. Το αντίθετο, την αποζητούν. Αν πληγωθούν, δεν θα το βάλουν κάτω. Θα συνεχίσουν μέχρι να βρουν την αληθινή- και ώριμη- αγάπη.

Παρθένος

Ως ζώδιο της Γης, ο Παρθένος είναι ανεξάρτητος, λογικός και αρκετά ώριμος. Αν μιλάμε ειδικά για σχέση, παίρνει τα πράγματα πολύ σοβαρά και αφοσιώνεται βαθιά. Δεν θα μπει ανάλαφρα, λες και πετάει αετό. Θα το συζητήσει πρώτα με τον εαυτό του και θα εξετάσει όλες τις πλευρές. Δεν θέλει να απογοητεύει τους ανθρώπους και αυτό τον κάνει να φέρεται με υψηλή συναισθηματική ωριμότητα.

Ζυγός

Μπορεί να μιλάμε για το ζώδιο που θέλει να ικανοποιεί τους πάντες, αλλά οι σχέσεις είναι κάτι τρομακτικά σοβαρό για τον ίδιο. Εφόσον αποζητά την ισορροπία, ξέρει ότι η συναισθηματική ωριμότητα είναι το παν. Πώς αλλιώς θα βγάλουμε άκρη ρε παιδιά; Ο Ζυγός έχει έντονο το αίσθημα του δικαίου και δεν φοβάται να παραδεχτεί τα λάθη του. Επίσης, μιλάμε για εξαιρετικό παρτενέρ σε συζήτηση, που θα λειτουργήσει διπλωματικά και θα έχει πάντα ισχυρά επιχειρήματα.

Αιγόκερως

Μπορεί να μην μιλάμε για το πιο εκδηλωτικό ζώδιο που υπάρχει, αλλά μιλάμε σίγουρα για υψηλή συναισθηματική ωριμότητα. Όπως κι ο Παρθένος, είναι πολύ καλός στο να οργανώνει, να προγραμματίζει και να είναι απόλυτα ειλικρινής. Επειδή είναι αρκετά παραδοσιακός, θέλει να είναι και έντιμος. Επίσης, θα σου ανοίξει την πόρτα και θα σου φέρει λουλουδάκια. Ghosting πάντως δεν θα σου κάνει.