ΖΩΔΙΑ

Το λιγότερο συμβατό ζώδιο για να κάνεις σχέση

Pexels

Τα ρομαντικά ραντεβού μπορεί να γίνουν δύσκολη υπόθεση. Συχνά μπορεί να νιώθεις ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω. Γι’ αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο να έχεις ορισμένα κριτήρια που θα σε βοηθήσουν να φιλτράρεις καλύτερα ποια άτομα σού ταιριάζουν καλύτερα. Υπάρχουν μερικά προφανή σημάδια που πρέπει να προσέξεις: Η αρχική φυσική έλξη (ή έλλειψη αυτής) ή κόκκινες σημαίες που ξεχωρίζουν. Τι γίνεται όμως με τα πιο διακριτικά σημάδια ότι κάποιος δεν είναι ο κατάλληλος; Εκεί μπορεί να είναι χρήσιμο να γνωρίζεις μερικά από τα λιγότερο συμβατά ζώδια.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η συμβατότητα του ζωδιακού κύκλου δεν αποτελεί εγγύηση ότι μια σχέση θα πετύχει και ότι η ασυμβατότητα των ζωδίων του ήλιου δεν σημαίνει αυτόματα καταστροφή. Η συμβατότητα ή ασυμβατότητα των ζωδίων, είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι του συνολικού ρομαντικού παζλ και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ασπρόμαυρο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια ζώδια που μπορεί να περάσουν πιο δύσκολα μαζί. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις ποιο είναι το λιγότερο συμβατό ζώδιο για να κάνεις σχέση, ανάλογα με το δικό σου ζώδιο.

Το λιγότερο συμβατό ζώδιο για να κάνεις σχέση Pexels

Το λιγότερο συμβατό ζώδιο για να κάνεις σχέση: Κριός – Καρκίνος

Ο διασκεδαστικός και παρορμητικός Κριός χρειάζεται έναν έμφυτα αισιόδοξο σύντροφο που μπορεί να συμβαδίσει με τη ροή των πραγμάτων. Ο Καρκίνος τείνει να μην έχει κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά. Ο Κριός και ο Καρκίνος μπορούν να κάνουν ένα ζευγάρι ασυνήθιστο λόγω των στοιχείων της φωτιάς και του νερού, αλλά μπορούν επίσης να αποκτήσουν μια δραματική δυναμική παιδιού-γονέα που μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται αταίριαστοι. Αυτό το ζευγάρι απαιτεί απλώς πάρα πολλή υπομονή από τον Κριό, ο οποίος θα καταλήξει να νιώθει σαν να περπατάει πάντα πάνω σε ναρκοπέδιο με έναν συναισθηματικό Καρκίνο.

Ταύρος – Τοξότης

Ο Ταύρος και ο Τοξότης θέλουν εντελώς διαφορετικά πράγματα από τη ζωή, πράγμα που μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες τριβές μεταξύ τους. Είναι ένα δύσκολο ζευγάρι. Ο Ταύρος είναι πεισματάρης και εκτιμά τις προβλέψιμες ανέσεις της ζωής, ενώ ο Τοξότης απολαμβάνει να μαθαίνει ξεπερνώντας τα όρια. Ο Ταύρος της γης, θέλει έναν ζεστό και αξιόπιστο σύντροφο που μοιράζεται την επιθυμία του για μια ασφαλή και άνετη ζωή που περιβάλλεται από ωραία πράγματα. Ο Τοξότης του αέρα, από την άλλη, θέλει να περιπλανηθεί και να μείνει ελεύθερος από οτιδήποτε θα τον κρατούσε πίσω, συμπεριλαμβανομένων των υλικών πραγμάτων.

Δίδυμοι – Σκορπιός

Στους Διδύμους αρέσει να διατηρούν τα πράγματα ανάλαφρα και πάνω από όλα ενδιαφέροντα. Με βάση αυτό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι συχνά έλκονται από τους Σκορπιούς, οι οποίοι είναι παθιασμένοι και μυστηριώδεις. Ωστόσο, αφού η αρχική έλξη εξαφανιστεί, αυτά τα δύο ζώδια βρίσκονται γρήγορα σε αντίθεση μεταξύ τους. Ο Δίδυμος και ο Σκορπιός αγωνίζονται συναισθηματικά. Ενώ οι Δίδυμοι θέλουν να κρατούν τα πράγματα ανάλαφρα και παιχνιδιάρικα, οι Σκορπιοί κυνηγούν την ψυχή του εραστή τους. Ο συναισθηματικός Σκορπιός θέλει να σκάψει βαθύτερα και μπορεί να γίνει κτητικός, ενώ οι Δίδυμοι θέλουν να αποσυρθούν και να κρατήσουν ανοιχτές τις επιλογές τους. Αυτό τείνει να δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο, που συνήθως τελειώνει άσχημα.

Το λιγότερο συμβατό ζώδιο για να κάνεις σχέση: Καρκίνος – Υδροχόος

Πάνω από όλα, ο Καρκίνος χρειάζεται ασφάλεια για να ανοιχτεί σε έναν ρομαντικό σύντροφο. Ευδοκιμούν καλύτερα με κάποιον που είναι εκφραστικός και συναισθηματικά δεσμευμένος. Πράγματα που σίγουρα δεν θα βρει σε έναν Υδροχόο, ο οποίος δεν είναι πολύ συναισθηματικός και συχνά αποφεύγει τις παραδοσιακές στάσεις απέναντι στην αγάπη και τις σχέσεις. Αυτό σημαίνει ότι ο Καρκίνος δυσκολεύεται να νιώσει απόλυτα ασφαλής μαζί του. Ο Καρκίνος και ο Υδροχόος δυσκολεύονται να σεβαστούν το χώρο του άλλου. Ο Καρκίνος χρειάζεται μια σταθερή και άνετη ζωή στο σπίτι, ενώ οι Υδροχόοι είναι γεμάτοι εκπλήξεις και πιθανότατα έχουν μια πολύ πιο προοδευτική ιδέα για το σπίτι. Στο τέλος, αυτό το ζευγάρι τείνει να κάνει έναν ήδη διστακτικό Καρκίνο, ακόμα πιο απογοητευμένο από την αγάπη.

Λέων – Σκορπιός

Η σχέση ανάμεσα σε ένα Λέοντα και έναν Σκορπιό, πιθανότατα θα είναι γεμάτη συγκρούσεις και παιχνίδια εξουσίας. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να υπάρχει μόνο ένα αστέρι στη σχέση, και αυτός είναι ο Λέων. Κάτι που φυσικά δεν ταιριάζει με τη φύση του Σκορπιού, ο οποίος προτιμά να είναι ο κυρίαρχος σύντροφος στη σχέση. Ως ζώδιο του νερού, ο Σκορπιός έχει να κάνει με τη συναισθηματική ασφάλεια και την προστασία, ενώ ο Λέων ως ζώδιο της φωτιάς, εκφράζεται αυθεντικά. Λόγω των διαφορών τους, ο Σκορπιός μπορεί να βλέπει τον Λέοντα ως αλαζονικό, ενώ ο Λέων μπορεί να δυσκολεύεται να καταλάβει τις προθέσεις του Σκορπιού.

Παρθένος – Τοξότης

Ο Παρθένος και ο Τοξότης βλέπουν τη ζωή με τόσο διαφορετικούς τρόπους που τους δυσκολεύουν να δουν ο ένας τον άλλο κατάματα. Το ζώδιο της γης ο Παρθένος είναι προσανατολισμένος στη λεπτομέρεια, λογικός και προσγειωμένος και δεν του αρέσουν ιδιαίτερα οι ανοργάνωτοι τύποι. Αντίθετα, ο Τοξότης δίνει προτεραιότητα στον ενθουσιασμό και την περιπέτεια και μπορεί εύκολα να βαρεθεί με την απροθυμία του Παρθένου να στρογγυλέψει τις γωνίες του. Ενώ ο Παρθένος υπερέχει στη λήψη λογικών αποφάσεων, ο Τοξότης τείνει να είναι περισσότερο ελεύθερος στοχαστής. Με απλά λόγια, ο Τοξότης βλέπει τη ζωή ως ένα ταξίδι, όχι ως προορισμό. Εν τω μεταξύ, ο Παρθένος αγχώνεται για τις οδηγίες πριν καν βγει στο δρόμο.

Το λιγότερο συμβατό ζώδιο για να κάνεις σχέση: Ζυγός – Αιγόκερως

Οι κυρίαρχοι πλανήτες αυτών των δύο ζωδίων δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικοί:  Ο Ζυγός κυβερνάται από την Αφροδίτη και ο Αιγόκερως από τον Κρόνο. Αυτοί οι δύο πλανήτες αντιπροσωπεύουν εντελώς διαφορετικά πράγματα. Η Αφροδίτη έχει να κάνει με την αγάπη, την ενότητα και τη δημιουργικότητα, ενώ ο Κρόνος έχει να κάνει με την πειθαρχία, την σταθερότητα και τη διάκριση. Ως ζευγάρι, Ζυγός και Αιγόκερως, προέρχονται από πολύ διαφορετικές πλευρές, γεγονός που καθιστά αρκετά δύσκολη μια αρμονική σχέση. Ενώ ο Ζυγός ως ζώδιο του αέρα είναι χαλαρός και νοιάζεται περισσότερο για τις κοινωνικές σχέσεις παρά για τους προσωπικές επαίνους, ο Αιγόκερως βρίσκει τα κίνητρά του μέσα από τη δουλειά, την οικονομική του κατάσταση και την επίτευξη στόχων. Συνδυασμός χαρακτηριστικών που καθιστά δύσκολη υπόθεση το να καθίσουν και να χαλαρώσουν.

Σκορπιός – Ζυγός

Το μεγαλύτερο θέμα του Σκορπιού στις σχέσεις είναι συνήθως η ζηλιάρικη φύση του. Με έναν σύντροφο που εργάζεται σκληρά για να κερδίσει και να διατηρήσει την εμπιστοσύνη του, αυτή η πλευρά σπάνια βγαίνει έξω. Ένα διαβόητα flirty, κοινωνικό ζώδιο όπως ο Ζυγός μπορεί πραγματικά να αναδείξει την πιο ζηλιάρικη πλευρά αυτού του ζωδίου. Ο Σκορπιός και ο Ζυγός, αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν ένας Σκορπιός και ένας Δίδυμος. Την ικανότητα (ή την έλλειψή αυτής) να προχωρήσουν βαθύτερα. Οι Σκορπιοί θα έλκονται από το μαγνητισμό του Ζυγού, αλλά παράλληλα θα απογοητεύονται από το ότι δεν είναι οι μόνοι που έλκονται από αυτόν το μαγνητισμό.

Τοξότης – Αιγόκερως

Οι Τοξότες μισούν να αισθάνονται παγιδευμένοι στις σχέσεις. Είναι τα απόλυτα ελεύθερα πνεύματα και συνήθως χρειάζονται άφθονη ελευθερία και χρόνο μόνοι για να είναι ευτυχισμένοι. Ένα ζώδιο τόσο παραδοσιακό και προσεκτικό όσο ο Αιγόκερως, έχει τη δυνατότητα να τους κάνει να αισθάνονται εγκλωβισμένοι. Ο Τοξότης έχει να κάνει με την έκταση και ο Αιγόκερως είναι η πιο περιοριστική ενέργεια. Αν και αυτοί οι δύο δεν θα έχουν μια ανάλαφρη σχέση, το να μαθαίνουν ο ένας για τα όρια του άλλου θα μπορούσε να τους διδάξει πολλά. Για να είμαστε δίκαιοι, η στάση του Τοξότη ως προς τα περισσότερα πράγματα είναι μια τεράστια στροφή για τον Αιγόκερω, ο οποίος συνήθως βάζει αυτό το ζώδιο απευθείας στο friend zone.

Αιγόκερως – Δίδυμοι

Ο Αιγόκερως είναι ένα μεθοδικό, παραδοσιακό, προσανατολισμένο στο στόχο και προσγειωμένο ζώδιο. Οι Δίδυμοι ακολουθούν τις παρορμήσεις και τα ενδιαφέροντά τους και μπορούν να αλλάξουν κατεύθυνση με το παραμικρό αεράκι. Με άλλα λόγια, θα έχουν πολύ λίγα κοινά. Ο Αιγόκερως θέλει να δουλέψει και ο Δίδυμος θέλει να παίξει, κάτι που δημιουργεί αντιθέσεις σε αυτό το πιθανό ζευγάρι. Ο Αιγόκερως θα απογοητευτεί εύκολα από τις μεταβαλλόμενες διαθέσεις του Διδύμου, ενώ ο Δίδυμος πιστεύει ότι ο Αιγόκερως παίρνει τα πάντα πολύ στα σοβαρά. Αποτελούν εξαιρετικούς συνεργάτες στη δουλειά, αλλά ένα ειδύλλιο συνήθως σβήνει πριν καν ξεκινήσει πραγματικά.

Το λιγότερο συμβατό ζώδιο για να κάνεις σχέση: Υδροχόος – Ταύρος

Ο Υδροχόος θέλει να κάνει το δικό του, με τον δικό του τρόπο, με τον δικό του ρυθμό. Είναι περήφανος για τη μοναδική του στάση και τον ατομικισμό που τον διακρίνει. Ο Ταύρος, από την άλλη, θέλει πίστη και αφοσίωση και δεν μπορεί να καταλάβει ακριβώς γιατί ο Υδροχόος, είναι πρακτικά ανίκανος να του το προσφέρει. Ο Υδροχόος και ο Ταύρος είναι ίσως το πιο πεισματάρικο ζευγάρι του ζωδιακού κύκλου. Θέλουν και οι δύο να κάνουν τα πράγματα με τον τρόπο τους, αλλά έχουν μια ριζικά διαφορετική προσέγγιση, για το ποιος τρόπος είναι ο καλύτερος τρόπος. Θα δυσκολευτούν να βρεθούν στην ίδια σελίδα.

Ιχθύς – Υδροχόος

Ο Ιχθύς είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζώδιο που ερωτεύεται, σε στυλ παραμυθιού. Αναζητά ρομαντισμό, τις μεγαλειώδεις χειρονομίες και την ευτυχία που κρατήσει για πάντα. Οι Υδροχόοι από την άλλη, τείνουν να βλέπουν αυτές τις προσδοκίες, ανόητες. Υπάρχουν πραγματικά προβλήματα στον κόσμο και χρειάζονται έναν σύντροφο που να είναι λίγο πιο προσγειωμένος. Δεν είναι ότι αυτά τα δύο ζώδια δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Ωστόσο, σπάνια υπάρχει σπίθα ανάμεσά τους και κανένα δεν είναι πραγματικά ικανό να δώσει στο άλλο αυτό που χρειάζεται. Αυτοί οι δύο θα κυνηγήσουν τα όνειρά τους με ριζικά διαφορετικούς τρόπους.