ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου.

O Eρμής στον Σκορπιό από τις 3 του μήνα δεν αγαπάει τις μισές δουλειές σε σχέση με τα θέματα που μας απασχολούν και τις γνώσεις που έχουμε για αυτά, κι έτσι γινόμαστε πιο παρατηρητικοί, καχύποπτοι και, ενίοτε, δηλητηριώδεις, ιδίως απέναντι στον (έρμο) τον Θανάση. Ο Άρης στον Ζυγό φέρνει μια ισορροπία στον εσωτερικό μας κόσμο και δε θέλουμε να ταλαιπωρούμαστε ιδιαίτερα με θέματα που δεν είναι φαν.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.  

ΚΡΙΟΣ

Έχει πάρει και έχει σηκώσει εδώ και μερικές μέρες και δυο μπουκάλια αταράξ δε σας φτάνουν να ηρεμήσετε, τόσο επειδή ο κόσμος γύρω σας άλλα λέει, άλλα κάνει, άλλα αποζητάει στην πραγματικότητα, όσο επειδή έχετε κι εσείς ανάγκη να ασχοληθείτε με τα προσωπικά/ γκομενικά σας και να μην τρέχετε διαρκώς να κυνηγάτε από συναδέλφους μέχρι τις πρώτες ξαδέρφες σας για να ολοκληρώσουν μια δουλειά που σας υποσχέθηκαν στη φωτογραφία του Σταύρου Ζαλμά ντυμένου παπά ότι θα διεκπεραιώσουν άνευ ετέρου. Σε κάθε περίπτωση, ο Άρης τονώνει την παρορμητικότητά σας και με την καλή έννοια, αφού δεν αντέχετε άλλες βλακείες και δεν κλείνετε το στόμα σας όταν βλέπετε να συμβαίνουν διάφορα κουλά, και με την κακή, αφού σάς δημιουργεί λίγα ακόμα νεύρα, τα οποία ωστόσο μπορούν να υποχωρήσουν σημαντικά πολύ γρήγορα, αν η πιο πάνω αντιμετώπιση των καταστάσεων σάς κάνει πιο αποφασιστικούς.

ΤΑΥΡΟΣ

Η φάση σας είναι “Αλέξης, σύμβουλος Ντάλιας” (στον πρώτο κύκλο), δηλαδή είστε οριακά να ξεκινήσετε να ωρύεστε επειδή έχει τόση δουλειά (και θα έρθει ακόμα περισσότερη) και κανείς δε δίνει σημασία εκτός από εσάς. Φυσικά και κάποιοι άνθρωποι έχουν γεννηθεί μόνο για να ασχολούνται με τα δικά τους θέματα, οπότε όσο πιο γρήγορα το αποδεχθείτε, τόσο καλύτερα για εσάς. Προσέξτε την υγεία σας, αθληθείτε και φροντίστε να είστε έτοιμοι για επαγγελματικές αλλαγές ή σε κάθε περίπτωση ευκαιρίες για να πάτε μπροστά, οι οποίες επανέρχονται. Φυσικά είναι άσχημο να μιλάτε στο συνάδελφο για κάτι σοβαρό και ο αποκλειστικός του καημός να είναι γιατί δεν πρόλαβε τον Τούρκο από τον Φτερωτό Θεό στο αεροδρόμιο προχτές, για να του μετρήσει τους κοιλιακούς, πάρτε όμως μια βαθοά αναπνοή πριν τον βρίσετε και σκεφτείτε ότι οι σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) μπορούν να πάνε παραπέρα γιατί είστε πιο επικοινωνιακοί, ενώ διάφορα πράγματα που είχαν κολλήσει στη δουλειά και το σπίτι αρχίζουν να προχωράνε (σαν χελώνα με hangover, αλλά και πάλι, βρίσκονται εν κινήσει τουλάχιστον).

Διάβασε ακόμα: Τα 4 ζώδια που λένε λίγα λόγια αλλά σταράτα

ΔΙΔΥΜΟΙ

Πάρα πολύ ωραία τα νέα, εξαιρετικές οι προοπτικές στα γκομενικά σας, μέχρι και η διάθεσή σας έχει αλλάξει και αισθάνεστε Γκιζέλα Ντάλι των Κάτω Πατησίων (για τους νέους, σαν να λέμε Μόνικα Μπελούτσι), και η ανανέωση έρχεται να σας χτυπήσει την πόρτα – τώρα το αν θα ανοίξετε ή αν θα το παίξετε ότι (πάλι) λείπετε επειδή έχετε νεύρα για άλλους λόγους και ξεσπάτε στο γκομενικό σας μέλλον, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Τα γκομενικά, τα του σπιτιού και τα επαγγελματικά θέλουν δουλειά και θα μπορείτε να την κάνετε πιο εύκολα αυτό το Σαββατοκύριακο (κωδικό όνομα “καλή διάθεση”), και σε κάθε περίπτωση είναι σαν κάποιος να σας κυνηγάει για να σας λούσει με αστρόσκονη ευτυχίας: κάποια στιγμή θα σας πετύχει. Τώρα, σε περίπτωση που έχετε αλλεργία σε όλο αυτό επειδή κάποτε σάς έφτυσε ο Κώστας από το Γ2, αυτό είναι μια άλλη ιστορία, πολύ παλιά βέβαια, έστω κι αν τελειώσατε το λύκειο πέρυσι, συνεπώς καλό θα ήταν να ξεχάσετε και να προχωρήσετε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Έφτασε η στιγμή της χρονιάς που όλοι περιμένατε, δηλαδή το να κάνετε shut down τους πάντες και τα πάντα και να διαλέγετε κουρτίνες για το σπίτι μέχρι να μπει επισήμως και ο χειμώνας. Όπου “κουρτίνες”, βάλτε οτιδήποτε κομποζάρει ιδανικά το σπίτι, το σόι και τις εμμονές σας και χρειάζεται τη φροντίδα σας. Οι επόμενες ημέρες μπορεί να είναι ιδανικές για να ασχοληθείτε με το σπίτι και τους δικούς σας, ωστόσο γκομενικά δεν πάτε πίσω, αφού μπορείτε πιο εύκολα να μιλήσετε για το τι αισθάνεστε, ενώ η χαρά που παίρνετε από την ενασχόληση με κάτι που σας αρέσει πάντα (και τώρα ρολάρει όπως το θέλετε) είναι βασική πηγή ζωντάνιας σε μια περίοδο όπου οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν παραιτηθεί από τη διαδικασία να βελτιώσουν τη ζωή τους, μέχρι να σφίξουν κι άλλο οι καταστάσεις. Απλώς, μέσα σε όλη αυτή την ησυχία, μην αφήσετε παλιές έχθρες και απωθημένα να βγουν στην επιφάνεια, γιατί δε θα βρείτε κανέναν σύμμαχο στην όλη διαδικασία – μαντέψτε μόνοι σας το γιατί.

ΛΕΩΝ

Συμμαζεμό δεν έχετε αυτές τις ημέρες, αφού έχετε “στολίσει” όποιον άτυχο βρέθηκε στο δρόμο σας (πάνω που νομίζατε ότι η ζωή σάς είχε κάνει πιο ευαίσθητους) και σας χάλασε τα σχέδια (ή τουλάχιστον νομίζατε ότι αυτό έκανε). Αυτή η τάση που έχετε καλό θα ήταν να μην εκδηλωθεί πάνω στον Θανάση, αφού δε μπορούν όλοι οι άνθρωποι να καταλάβουν το γιατί εσείς βρυχάστε όταν όλα τριγύρω στη ζούγκλα είναι ήσυχα. Είστε πολύ κοινωνικοί πάντως αυτές τις ημέρες και θα περάσετε καλά το Σαββατοκύριακο, παρότι θα αισθάνεστε (λιγάκι) ότι κανείς δε σας καταλαβαίνει (τι να κάνουμε, το “muchness” σας είναι πολλές φορές “too much” για τους άλλους). Σε κάθε περίπτωση, αν δεν σας ηρεμούν οι άνθρωποι γύρω σας, να ξέρετε ότι έρχονται λεφτάκια κι έτσι μια μεγάλη ανάσα θα την πάρετε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Λεφτά πάνε κι έρχονται αυτές τις ημέρες, πράγμα που θα συνεχιστεί και μεν θα έχει ευεργετικές συνέπειες στην ψυχολογία σας (και τη ντουλάπα/ διακόσμηση του σπιτιού σας/ οτιδήποτε άλλο έχετε αφήσει σε εκκρεμότητα για να γεμίσετε με αντικείμενα), ωστόσο χρειάζεται προσοχή διότι όπως έρχονται, έτσι μπορούν και να φύγουν και να μείνετε με χρεωμένες κάρτες και 6 ζευγάρια μαύρες τρακτερωτές μπότες σχεδόν ίδιες μεταξύ τους. Από το μέτωπο των γκομενικών τα νέα είναι αισιόδοξα, διότι πλέον είστε σε θέση να κατανοήσετε τι θέλει ο άλλος από εσάς και να μη μένετε μόνο στο τι θέλετε εσείς από εκείνον (μην ξεχνάτε πως υπάρχουν εκεί έξω πολλοί άνθρωποι που δεν θέλουν όντως να είναι ευτυχισμένοι – κι εσείς δε φταίτε σε τίποτα να υποφέρετε εξαιτίας τους). Μιλήστε με τον κόσμο, δείξτε ποιοι είστε και τι κάνετε, χαλαρώστε και μην ξεχνάτε τον οικονομικό σας προγραμματισμό (ναι, το ξέρω, μέχρι να τελειώσει η παράγραφος ΗΔΗ τον είχατε ξεχάσει).

ΖΥΓΟΣ

Ας πούμε ότι, λαμβάνοντας υπόψιν το παραπάνω gif, εσείς είστε η Ζουμπουλία και το άγχος σας/ οι άνθρωποι που σας κάνουν τη ζωή μαύρη είναι η συμπεθέρα της, ο δράκουλας, που βρίσκεται ξάφνου πεταμένη στην πισίνα, με πρωτοβουλία της πρώτης και χωρίς πολλά πολλά. Κάπως έτσι ξυπνάτε από τον λήθαργο στον οποίο είχατε πέσει πριν ξεκινήσει η περίοδος των γενεθλίων σας, και έχετε πάρα πολλή όρεξη να κάνετε πάρα πολλά πράγματα, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και η φροντίδα του εαυτού σας (ω, ναι, για φανταστείτε). Μέσα σε όλον αυτό τον ενθουσιασμό χάνετε ενδεχομένως τη μπάλα, ιδίως στα της δουλειάς, αφού ο καημός σας είναι το πότε θα γίνετε μάνα (ή οτιδήποτε αντίστοιχο θέλετε, από ενδοκρινολόγος μέχρι τερματοφύλακας στη Roma) και όλα θα περιστρέφονται γύρω από αυτό. Μην το κάνετε δύσκολο ενώ δεν είναι, ξεφορτωθείτε τα βάρη και ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ, φορ Πιτς σέικ, γενέθλια σημαίνει νέα αρχή.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Mε τον Ερμή πάνω σας είστε σε μια υπέροχη φάση στο πλαίσιο της οποίας δε σας ξεφεύγει τίποτα από όσα συμβαίνουν στο περιβάλλον σας, πράγμα υπέροχο για εσάς και τρομερά unsettling για τους γύρω σας, αν πάρουν χαμπάρι το πόσο αναλυτικοί/ to the point είστε, χωρίς καν να το προσπαθείτε ιδιαίτερα. Ενιγουέι, δεν είναι μόνο ότι θα αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει και το ποιος σας κουτσομπολεύει (με κάθε έννοια), στο σπίτι, στη δουλειά και αλλού, αλλά δε θα κωλώνετε και να φέρνετε τον οποιονδήποτε προ των ευθυνών του. Κλασικά τις ημέρες πριν τα γενέθλιά σας κάνετε μια ανασκόπηση, μια προσπάθεια να δείτε τι κάνατε στραβά τη χρονιά που πέρασε (spoiler: εσείς ποτέ δεν κάνετε κάτι στραβά, οι άλλοι είναι ηλίθιοι) και μια απόπειρα για αυξημένα ποσοστά αυτογνωσίας πριν περάσει ο Ήλιος στο ζώδιό σας. Όλο αυτό είναι κάπως κουραστικό, γι’ αυτό καλό θα ήταν να βρείτε πράγματα να κάνετε που σας ευχαριστούν – κι ας είναι επιφανειακά, δε χρειάζεται να προσπαθείτε να είστε ο Βέλτσος και στη διασκέδαση.

Διάβασε ακόμα: Οι 5 ζωδιακοί συνδυασμοί που ταιριάζουν απίστευτα και δημιουργούν τις πιο ισχυρές συνεργασίες

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ας πούμε ότι έχετε φάει ένα σκάλωμα με το ζήτημα των γκομενικών σας και θεωρείτε ότι άλλα έπρεπε να έχουν συμβεί (λες και οι άνθρωποι λειτουργούν με manual και όχι με βάση τυχαίες αποφάσεις που παίρνουν άλλοι άνθρωποι και τους επηρεάζουν άμεσα) κι άλλα έχετε να αντιμετωπίσετε και – όχι τίποτα άλλο – βαριέστε να ασχοληθείτε με τον Θανάση, διότι ο καημός σας είναι είτε να ξεπορτίσετε, είτε να κάνετε ανελέητο σοσιαλάιζινγκ στα συνέδρια (όχι πως δεν πρέπει, αλλά λέμε πως ίσως χάσετε το μέτρο). Σε κάθε περίπτωση, προσέξτε λίγο τον Θανάση, που έχει βαρεθεί να σας περιμένει στο σπίτι κάθε βράδυ μας και φιλοτιμηθείτε να επιστρέψετε και να του δώσετε λίγη σημασία και σκεφτείτε πως τα οικονομικά σας και ιδίως οι εκκρεμότητες που έχετε σε αυτόν τον τομέα που είναι πιο πονεμένος κι από τον Νίκο Ξανθόπουλο στην Οδύσσεια ενός Ξεριζωμένου θα προχωρήσουν σταδιακά προς τη λύση τους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Φυσικά κι αισθάνεστε λες και προσπαθείτε να συνεννοηθείτε με ενθουσιώδη πεντάχρονα την ώρα του διαλείμματος στο νηπιαγωγείο, κι αυτό σάς εξαντλεί ψυχολογικά, όμως έρχονται πολλές νέες ευκαιρίες στη δουλειά και μόνο για το λόγο αυτό αξίζει να προσποιηθείτε πως όσες βλακείες σας λένε οι άλλοι είναι white noise και, συνεπώς, δε γίνεται να σας επηρεάσουν σε κανένα επίπεδο. Το άλλο ζήτημα που σας απασχολεί, δηλαδή ο Θανάσης και το τι κάνετε μαζί του, πάει επίσης καλύτερα συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, αφού επιλέγετε να πείτε την αλήθεια στον εαυτό σας και να προχωρήσετε με βάση τα πραγματικά δεδομένα και όχι αυτά που θα θέλατε να ισχύουν. Είναι πιθανόν όλο αυτό να συνεπάγεται ένταση και μια τάση για μουτζόπιασμα (άνθρωποι είστε και λυγάτε), κάντε όμως υπομονή, διότι η προσπάθειά σας να κρατήσετε τους τύπους και την ουσία ταυτόχρονα θα ανταμειφθεί.

Διάβασε ακόμα: Τα 4 ζώδια που δυσκολεύονται πολύ να βάλουν όρια στους άλλους

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Απέξω έχει βαθύ φθινόπωρο και στη δική σας περίπτωση “όλα μοιάζουν καλοκαίρι”, άσχετα αν τα μυαλά σας δε βρίσκονται στο κεφάλι σας επειδή “πάντα κάτι πρέπει να πηγαίνει στραβά για να έχει νόημα η ύπαρξή σας. Σε κάθε περίπτωση, όλα συνηγορούν στο να κάνετε πράγματα για την πνευματική σας καλλιέργεια, να ταξιδέψετε (ή έστω να το προγραμματίσετε), να μορφωθείτε (και δεν εννοούμε μόνο να κάνετε επανάληψη στις εκπομπές του Φίλιππου Καμπούρη, αλλά να πάρετε κι εκείνο το προφίσιενσι που έχετε παρατήσει από όταν ήταν relevant στα τηλεοπτικά το όνομα της Βάσιας Λόη) και γενικώς να ανοίξετε τους ορίζοντές σας και να μη νομίζετε ότι για κάποιο λόγο πρέπει να αρκείστε σε ό,τι σας έλαχε κάποτε και ότι “αυτό είναι τώρα και άμα μου αρέσει”.

ΙΧΘΥΕΣ

Επιτέλους συνειδητοποιείτε τι σας συμβαίνει συναισθηματικά (spoiler: “κι αγαπώ κι όλο τον κόσμο γιατί ζεις κι εσύ μαζί”) και όσο πετάτε στα σύννεφα βλέπετε επιτέλους ότι υπάρχει άκρη σε όλο αυτό το συναισθηματικό κουβάρι, μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τόσο ο Θανάσης, όσο και η οικογένειάς σας και τα πρόσωπα που σας απασχολούν καθημερινά. Πλέον είναι πιο εύκολο να διαχειριστείτε τα οικονομικά που μοιράζεστε με άλλους και να συνεργαστείτε για να εκμεταλλευτείτε νέες ευκαιρίες (ναι, προφανώς και ο νους σας είναι στον Θανάση, αλλά είπα να το επισημάνω το ζήτημα των ευκαιριών). Σε κάθε περίπτωση, είστε πιο κουλ αυτές τις ημέρες, μπορείτε να συζητήσετε με τα σόγια σας διάφορα πράγματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και εν γένει όλα συνηγορούν στο να ελαφρύνει το κλίμα αυτό το Σαββατοκύριακο.

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr

 

Κεντρική Φωτογραφία: IMAXTREE