ΖΩΔΙΑ

Τα 4 ζώδια που δυσκολεύονται πολύ να βάλουν όρια στους άλλους

Θεωρητικά, ξέρεις ότι σε μία υγιή σχέση πρέπει να μπαίνουν όρια ώστε να υπάρχει ισορροπία και σεβασμός μεταξύ των δύο μελών. Όποια και αν είναι η φύση της σχέσης, όταν δε λες αυτό που σε ενοχλεί και δείχνεις ότι είσαι εντάξει με τα πάντα, σημαίνει ότι δεν έχεις βάλει τα απαραίτητα όρια και μάλλον περιμένεις ματαίως να το καταλάβουν οι άλλοι από μόνοι τους. Και αν θέλεις να ακούσεις το κλισέ σου, άκουσέ το. Αν δεν έχεις μία υγιή σχέση με τον αυτό σου, δεν πρόκειται να έχεις και με τους άλλους.

 

Ταύρος

Το ξέρω ότι εκπλήσσεσαι, αλλά υπάρχουν και οι Ταύροι που έχουν πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτό τους οδηγεί μοιραία στο να μη βάζουν όρια στις σχέσεις τους. Για να μπουν σε μία ώριμη και ενήλικη σχέση, χρειάζεται πρώτα να θέσουν όρια ώστε να υπάρχουν παρεξηγήσεις αργότερα. Ο Ταύρος χρειάζεται ασφάλεια και γερά θεμέλια, προκειμένου να μπορέσει να δυναμώσει συναισθηματικά μία σχέση.

Διάβασε κι αυτό: Τα 4 ζώδια που σε απογοητεύουν ερωτικά, αλλά το κάνουν άθελά τους

Λέων

Εκπλήσσεσαι και πάλι, αλλά υπάρχει λογική εξήγηση. Ένας Λέων είναι τόσο ισχυρογνώμων που θεωρεί ότι έχει κάνει μία πολύ καλή επιλογή, επειδή είναι δική του. Ο Λέων, ενίοτε, μένει στην επιφάνεια και δυσκολεύεται να δει αυτό που υπάρχει πίσω από ένα (φαινομενικά) τέλειο πρόσωπο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην έλλειψη ορίων γιατί βασίζεται στην εικόνα που έχει φτιάξει ο ίδιος και όχι σε αυτό που πραγματικά ισχύει.

Σκορπιός

Βλέπεις ένα εσωστρεφή και μυστικοπαθή άνθρωπο που έχει υψώσει ένα τείχος και δεν επιτρέπει πολλά. Ο Σκορπιός όμως μπορεί να φτάσει με μεγάλη ευκολία στο άλλο άκρο και να παραδοθεί πλήρως σε μία σχέση ξεχνώντας όλα τα όρια που έβαζε πριν. Όπως καταλαβαίνεις, τα δύο άκρα δημιουργούν προβλήματα και ένας Ζυγός θα σου έλεγε ότι χρειάζεσαι την ισορροπία στις σχέσεις σου. Ναι Ζυγέ μου, εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι μία οξύμωρη περίπτωση, γιατί ο ίδιος είναι σε θέση να βάζει όρια στους άλλους για το τι επιτρέπει και τι όχι, αλλά το πρόβλημα είναι ότι, λόγω συναισθηματικής αποστασιοποίησης, δεν ξέρει πώς να το ζητήσει όταν το έχει ανάγκη. Ενώ είναι καλός στα επιχειρήματα και σε οτιδήποτε αφορά τη λογική, δεν ξέρει πώς να διεκδικεί τα τρυφερά κομμάτια μίας σχέσης, και φυσικά πάσχει στο να τα προσφέρει. Πρέπει να του το κάνεις λιανά δηλαδή.