ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Unsplash

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το σαββατοκύριακο 15-16 Φεβρουαρίου. Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, μη λέτε μετά ότι δε σας τα βρίσκουμε όλα:

ΚΡΙΟΣ

Όσο οι υπόλοιποι έχουν πάρει σβάρνα τα ζαχαροπλαστεία, τους φούρνους, τα μαγαζιά με κουκλάκια, τα εστιατόρια και τα μπαρ, προκειμένου να γιορτάσουν τον Βαλεντίνο με κάθε τρόπο, εσείς είστε πάρα πολύ αδιάφοροι απέναντι στην εν λόγω συγκυρία, όχι για λόγους αρχής ή για οτιδήποτε σχετικό με αυτό, αλλά επειδή έχει πάρει φωτιά ο ποπουδίνος σας με τη δουλειά – και αναμένεται μόνο φούντωμα της εν λόγω κατάστασης.

Φυσικά είστε πάρα πολύ έτοιμοι για όλο αυτό, η τύχη στα επαγγελματικά είναι με το μέρος σας σε κάθε επίπεδο και γενικώς πρέπει να κάνετε φόκους στο συγκεκριμένο κομμάτι τώρα που είναι ευκαιρία.

Παραδοσιακά, βέβαια, δε σας αφήνουν και στην ησυχία σας, συνεπώς υπάρχει πάντα το (όχι και πολύ ελκυστικό, εκ πρώτης όψης) ενδεχόμενο να βγείτε έξω με τους φίλους σας και το λάπτοπ, συνδυάζοντας παρουσίαση σε PP με ντράι μαρτίνι. Σε κάθε περίπτωση, ενθουσιασμός να ‘ναι και ό,τι να ΄ναι, αυτό το φίλινγκ σάς κρατάει ζωντανούς έτσι κι αλλιώς.

Ο Βαλεντίνος που σας ταιριάζει: Βάνα Μπάρμπα, αφού διαρκώς θέλει να “γίνονται πράγματα”, όπως και εσείς.

ΤΑΥΡΟΣ

Γύρω γύρω ερωτευμένοι και στη μέση εσείς, ένας wannabe Γιάγκος Δράκος των Κάτω Πετραλώνων, ένας Bill Gates εν τη γενέσει του, ένα Ted talk λίγο πριν “σκάσει” στο YouTube και “ρίξει” το ίντερνετ: όλη σας η φόρα έχει συγκεντρωθεί στο κομμάτι της προσωπικής σας ανάπτυξης και είστε ξανά πάρα πολύ έτοιμοι να κυνηγήσετε οτιδήποτε σχετίζεται με την επιμόρφωσή σας και το πώς θα κερδίζετε στο Τρίβιαλ τα ξαδέρφια σας κάθε Σαββατόβραδο.

Η (μπουκωμένη μέχρι πρότινος) δημιουργικότητά σας βρίσκει το δρόμο της, τα προσωπικά είναι σταθερά, τα οικογενειακά βελτιώνονται το Σαββατοκύριακο (παρότι θα τους κερδίσετε στο Τρίβιαλ αυτή τη φορά, δε θα σας κρατήσουν κακία), όλα φαίνεται να πηγαίνουν κάπου που εσείς έχετε επιλέξει και όχι που απλώς έτσι “έκατσε” και αναγκαστήκατε να προσαρμοστείτε στα δεδομένα του.

Ο Βαλεντίνος που σας ταιριάζει: (φυσικά) Βίρνα Δράκου-Λιώση, εισαγγελέας Εφετών, μα πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η ζωή είναι μικρή για να έχετε, εσείς, ένας Δίδυμος, την αυτοπεποίθηση δεύτερου ονόματος σε μπουζουξίδικο της εθνικής οδού κι έτσι αποφασίζετε πως η φίρμα στο μαγαζί είστε εσείς και όχι οποιοσδήποτε άλλος προσπαθεί το σύμπαν να σας φορέσει κολάρο, ιδίως στη δουλειά, όπου η κούρασή σας συγκρίνεται μόνο με αυτή της Ντένης Μαρκορά όταν προσπαθούσε να πείσει τον Κωνσταντίνο να πάρει την Μαρίνα στη σχολή.

Τέλος πάντων, τα της δουλειάς θα τα βρείτε, ειδικά από την Κυριακή και μετά θα βρεθείτε σε μεγάλο δημιουργικό οίστρο, στα γκομενικά σας φροντίστε να βρίσκεστε σε αλέρτ, διότι έρχονται καλύτερες μέρες κι αν δε θέλετε να χάσετε αυτό το τρένο και να φασώνετε μετά τα πόμολα, μην απομακρύνετε τους ανθρώπους που γνησίως ενδιαφέρονται για εσάς μόνο και μόνο για να το παίξετε “πάρα πολύ ιμπόρταντ”.

Ο Βαλεντίνος που σας ταιριάζει: Άντζελα Δημητρίου, πανέτοιμη να “κατατρουπώσει” οποιονδήποτε βρεθεί εμπόδιο στο δρόμο της (π.χ. “αυτό το Τρούπι’”).

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Επειδή ποτέ δεν αντέχετε την τόση ησυχία κι επειδή πάντα πρέπει να παίζεται ένα παράλληλο δράμα στην ψυχούλα σας, οι σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) θα βρίσκονται στο προσκήνιο όλο το Σαββατοκύριακο και θα κάνετε μεγάλη προσπάθεια να μην τρομάξετε τον άλλο άνθρωπο όσον αφορά στο commitment που θέλετε να έχετε μαζί του (το οποίο αυτός/ή μεταφράζει ως “Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στον Άλφα τις καλές της εποχές, τουτέστιν δεν έφευγε ούτε με τη σπάτουλα”).

Πρώτον, πάρτε μια ανάσα και σκεφτείτε πού θέλετε να ρίξετε όλη αυτή την ορμή, σε ποια σκέση (πάντα με κάπα λέμε) και με ποιον τρόπο ώστε να μη γίνετε φορτικοί απέναντι στον άλλο και άδικοι απέναντι σε εσάς και δεύτερον, τώρα που η δουλειά θα στρώσει κάπως και δε θα τρώτε τις 18 από τις 24 ώρες της ημέρας στο γραφείο, προσέξτε λίγο τη φυσική σας κατάσταση, πιείτε κανένα ποτήρι νερό, αντικαταστήστε κανένα γύρο κοτόπουλο με μια ωραία μπάμια, κ.ο.κ.

Ο Βαλεντίνος που σας ταιριάζει: Η εθνική μας στιχουργός, Ναταλία Γερμανού, ο άνθρωπος που έχει εκφράσει πιο εύστοχα από όλους το (εκάστοτε) προσωπικό σας δράμα.

ΛΕΩΝ

Υπέρλαμπροι είστε (και) αυτό το Σαββατοκύριακο, παρά την όποια κούραση στη δουλειά – εξάλλου δε φταίτε εσείς που τα κάνετε όλα τόσο ωραία και όλοι έρχονται σε εσάς αν θέλουν να τελεσφορήσει κάποια ιδέα. Το καλύτερο σε όλο αυτό δεν είναι ότι φαίνεστε όμορφοι, αλλά ότι αισθάνεστε μια ισορροπία που δύσκολα μπορεί να πετύχει κάποιος με το δικό σας φορτισμένο (συναισθηματικά, πρωτίστως) πρόγραμμα.

Κάντε γυμναστική, πάτε βόλτες, ξεκινήστε νέα πράγματα για το δικό σας well being – που διστάζατε ακόμα και να σκεφτείτε το προηγούμενο χρονικό διάστημα – και γενικά ενδυναμώστε τον οργανισμό σας (δείτε το σαν να προπονείστε για τη σκηνή της Γιουροβίζιον).

Το Σαββατοκύριακο θα είναι άκρως ανανεωτικό και σε γκομενικό επίπεδο, αφού και κουβέντες θα γίνουν και νέες προοπτικές θα προκύψουν και γενικώς μπράβο σας που θα το “ζήσετε” ξανά, χωρίς να έχετε τύψεις (όπως πολλοί, πολλοί άλλοι άνθρωποι) που περνάτε όμορφα και το αξίζετε.

Ο Βαλεντίνος που σας ταιριάζει: Ο καθρέφτης σας, δεν έχετε ανάγκη κανέναν, είστε τόσο όμορφοι.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η γκομενοθύελλα συνεχίζεται χωρίς σταματημό – κι όταν λέμε γκομενοθύελλα δεν εννοούμε απαραίτητα ποσότητα, αλλά ποιότητα/ πάθος/ ένταση και γενικώς μεγάλο concern για την προσωπική σας ζωή και το πού μπορεί να πάει αυτή η βαλίτσα, με δεδομένο ότι τους προηγούμενους μήνες ή ξενυχτούσατε για να βγάλετε επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις ή αισθανόσασταν απλά τη συμπαντική μούτζα πάνω σας, να απομακρύνει επιμελώς οποιονδήποτε υποψήφιο Θανάση θα μπορούσε να σας κάνει ευτυχισμένους.

Τέλος πάντων, δεν έχουν σημασία αυτά, τι τα σκαλίζετε, εδώ τι κάνουμε, πείτε, τώρα, καθώς στη βράση κολλάει το σίδερο και πρέπει να ανοίξετε τα μάτια σας να δείτε πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτή τη φάση (δε σας είπαμε να τους επιλέξετε για να τους παντρευτείτε, αλλά για να περάσετε καλά).

Όπως και να ‘χει, η κατάσταση αυτή μοιάζει εκτός του ελέγχου σας, αλλά για να περάσετε καλά, πρέπει να “σπάσετε τους κανόνες” της μουρτζουφλίασης.

Ο Βαλεντίνος που σας ταιριάζει: Η Μύριαμ Απλού, η μόνη που μπορεί να σας συμβουλεύσει πώς να διαχειριστείτε τέτοια γκομενοθύελλα.

ΖΥΓΟΣ

Καλησπέρα, φίλοι Ζυγοί και καλή βραδιά (με φωνή Ζαφείρη Μελά το τελευταίο). Ως γνωστόν είστε μεγάλοι καραμπουζουκλήδες και θέλετε τα “όπα” σας και αυτό το Σαββατοκύριακο, keep in mind ωστόσο πως έρχονται πολλές εξελίξεις στο οικογενειακό μέτωπο, όπου θα προκύψουν διάφορες φούριες, συζητήσεις, ξανά μανά κόντρες, ενίοτε και πολιτισμένοι διάλογοι (χωρίς δηλαδή να εκτοξεύονται καυτά ρόλεϊ από συγγενή σε συγγενή, μόνο πλαστικά διαφημιστικά τασάκια), και σε κάθε περίπτωση, παράπονο δε θα έχετε, το σόι σας θα ζήσει μέρες δόξας, κι εσείς μαζί του και μπροστά στα οικογενειακά σας αυτά που συμβαίνουν σε δυο σεζόν Succession θα μοιάζουν με μάθημα στο νηπιαγωγείο.

Παρεμπιπτόντως – και μιλάμε πολύ σοβαρά – δείτε το Succession, θα σας βοηθήσει πολύ για τον επόμενο μήνα, ετοιμαστείτε να βάλετε τάξη στα επαγγελματικά σας και προσπαθήστε να μη χάνετε την ψυχραιμία σας (και μαζί το δίκιο σας), καθώς και να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας, όσο λίγο περιθώριο κι αν έχετε.

Ο Βαλεντίνος που σας ταιριάζει: Ο μπαρμπα-Logan του Succession (σάς είπα, δείτε το).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Λεφτάκια έρχονται ξανά στα χέρια σας και, το σημαντικότερο, δε φεύγουν τρέχοντας να καλύψουν τρύπες από δω κι από κει. Έχετε πάρα πολύ όρεξη να “πουλήσετε” τη δουλειά σας, να βγείτε μπροστά σε όλα, ενδεχομένως να διεκδικήσετε και το χρίσμα των Δημοκρατικών (από τους μισούς υποψηφίους παίζει να είστε και πιο κατάλληλοι, ποτέ δεν ξέρετε) και όλα αυτά χωρίς να αισθάνεστε, για πρώτη φορά μετά από καιρό, κούραση οποιουδήποτε είδους.

Προσέξτε, φυσικά, μην “κάψετε” τον εγκέφαλό σας, κατά την προσφιλή σας συνήθεια να πηγαίνετε με 200 ενώ η σκέψη σας “τραβάει”, από ένα σημείο της ημέρας και έπειτα, σαν παλιό Zastava σε ανηφόρα.

Δείτε λίγο τα πράγματα από απόσταση, ιδίως στα γκομενικά σας, ασχοληθείτε με τη δουλειά και οτιδήποτε θέλετε να μάθουν οι άλλοι πως κάνετε/είστε/θα γίνετε και χαρείτε αυτή τη μοναδική ενέργεια να ρέει μέσα σας.

Ο Βαλεντίνος που σας ταιριάζει: Ο Tony Stark, που συνδυάζει πάντα μπίζνες με πλέζιουρ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Είστε έτοιμοι για πολύ μεγάλες “ζημιές”, τύπου να ξαμοληθείτε στα απανταχού mall και να κατεβάζετε τα ρούχα δέκα δέκα από τις κρεμάστρες – κι ως ένα σημείο, δηλαδή αυτό από το οποίο και πέρα θα χρειαστεί να βγάλετε το μήνα με ένα πακέτο ρύζι νυχάκι, καλό θα ήταν να το κάνετε, γιατί πρώτον το αξίζετε και δεύτερον θέλετε κι εσείς να ξεδώσετε, σαν άνθρωποι, ανθρώπινα, γιατί όχι.

Γενικώς θα είναι φαν το Σαββατοκύριακο, παρότι θα σας έχει πιάσει συνολικά η μανία σας να τα ισοπεδώσετε όλα (παθαίνετε το λεγόμενο “when it rains, it pours”, αλλά στη δική σας, “τοξοτίσια” βερσιόν, που πάντα ντύνεται έναν μανδύα ηθικής/ηθικολογίας, αναλόγως τα κέφια σας), συνεπώς εστιάστε σε δυο από τα 120 πράγματα που θα θέλετε να κάνετε, ιδίως σε ό,τι αφορά τα λεφτάκια, διότι δεν είναι ώρα για να υποδυθείτε τον Τυφώνα Κατρίνα στην περιοχή Κάτω Πατήσια, όσο φαν κι αν ακούγεται αυτό για μια περίοδο που όλα μοιάζουν “ψόφια”.

Ο Βαλεντίνος που σας ταιριάζει: Η Κιμ Καρντάσιαν – Γουέστ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είστε πάρα πολύ ενθουσιώδεις με ό,τι κι αν ασχοληθείτε αυτές τις ημέρες, και ειδικά από την Κυριακή και έπειτα δε θα έχετε σταματημό. Αυτή η αζιτασιόν προκύπτει από τον Άρη πάνω σας και θα σας “φουντώσει” οτιδήποτε σχετίζεται με την προσωπική σας εξέλιξη, φέρνοντας μαζί του ανυπομονησία (το αμέσως χειρότερο πράγμα που έχετε μετά την απραξία δηλαδή).

Μην πιεστείτε πάρα πολύ, ειδικά αν βλέπετε πως διάφορα πράγματα/ σχέδια δε σας βγαίνουν, σημασία έχει πως η όρεξή σας για ζωή έχει αποκατασταθεί και μπορείτε να περάσετε καλά ακόμα κι αν δεν κάνετε κάτι που θα σας εξασφαλίσει π.χ. το βραβείο Νομπέλ στην κατηγορία της επιλογής σας, το Πούλιτζερ του 2020 ή, έστω, ένα Βραβείο Αρίων.

Γκομενικώς, επίσης, είστε σταθεροί, αποφασισμένοι και κάπως πιο αισιόδοξοι για το τι σάς επιφυλάσσει ο Θανάσης και η φάση του γενικότερα. Μπράβο σας, κηπ απ δε γκουντ γουόρκ.

Ο Βαλεντίνος που σας ταιριάζει: Η Ελένη Βλαχάκη με πάρα πολλά νεύρα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

“Ξαναγεννήθηκα, στα άσπρα ντύθηκα” είναι η φάση σας αυτές τις ημέρες και ειδικά από την Κυριακή θα είστε πάρα πολύ έτοιμοι να βάλετε νέους προσωπικούς στόχους – από αυτούς που ποτέ δεν παραδέχεστε σε κανέναν, και δεν ομολογείτε ούτε μετά από 8 τεκίλες (νηστικοί).

Το δύσκολο σε αυτή την περίπτωση είναι πως από τη μία θέλετε πάρα πολύ να βρείτε μια λύση σε ό,τι ταλαιπωρεί την ψυχούλα σας κι από την άλλη η κούρασή σας είναι τέτοια που θα περάσει από το μυαλό σας η ιδέα να πάρετε τα βουνά και να μείνετε στις κορφές του Ταΰγετου μέχρι να λιώσουν τα χιόνια και να σας βρουν οι πρώτοι περιπατητές της άνοιξης.

Ενιγουέι, δεν είναι εποχή για πολλά γκομενικά έτσι κι αλλιώς, άλλα σας καίνε αυτή τη στιγμή, κι ας μην το παραδέχεστε, όπως προείπαμε, πάρτε λίγο το χρόνο σας, σκεφτείτε μόνοι σας δυο πράγματα, αφήστε τη μεταμορφωτική δύναμη που κρύβετε μέσα σας να εκδηλωθεί και μην την “καπακώνετε”, έστω κι άθελά σας.

Ο Βαλεντίνος που σας ταιριάζει: Η Έλλη Κοκκίνου circa καλοκαίρι 2003.

ΙΧΘΥΕΣ

H κοινωνική σας ζωή αυτές τις ημέρες συγκρίνεται μόνο με αυτή του Jay Gatsby, και μάλιστα εσείς δεν έχετε και τον καημό της Daisy παράλληλα, ενώ οι φίλοι σας είναι πραγματικοί και δε σας φορτώνονται μόνο για να σας αδειάσουν την κάβα.

Είστε μεν αρκετά κουρασμένοι από τη δουλειά, πηγμένοι και στο τσακ να αρχίσετε να πετάτε τασάκια, ωστόσο από την Κυριακή και μετά θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε ακριβώς τι συμβαίνει γύρω σας και πόσο καλό σάς κάνει η επαφή με τον κόσμο, ειδικά σε περιόδους ψυχικής/ γκομενικής κόπωσης.

Είναι η περίοδος πριν ξεκινήσουν τα γενέθλιά σας και “παίζει” πολύ παρασκήνιο πίσω από κάθε σας πράξη ή σκέψη, πράγμα καλό από τη μία γιατί σκέφτεστε δυο και τρεις φορές πριν κάνετε κάτι, και κακό από την άλλη διότι γίνεστε διστακτικοί και εκεί που δεν πρέπει. Δεν πειράζει, θα σας “ποτίσουν” δυο ουίσκες οι φίλοι σας και θα έρθετε να ισιώσετε (για την ώρα τουλάχιστον).

Ο Βαλεντίνος που σας ταιριάζει: Η Μαρίνα Πατούλη.

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr