ΖΩΔΙΑ

Τα 3 ζώδια που ψοφάνε για κουτσομπολιό. Βάλε καφέ

Unsplash

Ξέρουμε όλοι ότι το κουτσομπολιό δεν είναι και το καλύτερο πράγμα στον κόσμο. Όλοι μας έχουμε κάνει αυτό το σφάλμα, ακόμα κι εκείνοι που δεν ασχολούνται με τις ζωές των άλλων. Είναι στην ανθρώπινη φύση να κάνει κοινωνικό σχολιασμό.

Απλώς υπάρχουν μερικά ζώδια που το βλέπουν ως ιεροτελεστία. Θα σε πάρουν τηλέφωνο να βάλεις καφέ στο μπρίκι και θα περάσουν με γλυκά για να σε δουν. Πράγμα που μεταφράζεται σε κουτσομπολιό κάποιων ωρών. Δεν το κάνουν απαραίτητα για κακό. Αλλά το κάνουν. Εδώ που τα λέμε, μάς έχει απομείνει και καμία άλλη δραστηριότητα;

Δίδυμοι

Είναι αυτός ο άνθρωπος που θα σε κάνει να του πεις τα πάντα για τη ζωή σου. Χαρτί και καλαμάρι. Δεν θα πάρεις καν πρέφα πώς φτάσατε να του λες για την πρώτη ερωτική απογοήτευση στο νηπιαγωγείο. Έχει όμως αυτή τη γοητεία που σε πείθει. Το πρόβλημα είναι ότι θα πει τα πάντα σε κάποιον άλλον, ακόμα κι αν τον έχεις βάλεις να σου υποσχεθεί ότι θα μείνει «τάφος». Δεν το κάνει κακοπροαίρετα, απλώς δεν αντέχει να μην μοιραστεί τη γνώση. Λογικά δεν θα το πει κάπου όπου θα εκτεθείς ανεπανόρθωτα.

Ζυγός

Σε ξεγελάει αυτή η ηρεμία και η γλύκα που σου αποπνέει ένας Ζυγός. Αυτό όμως είναι και το μυστικό του. Γίνεται εύκολα φίλος με όλους και εκμαιεύει πληροφορίες από παντού. Όταν όμως φτάνει στο κουτσομπολιό, το κάνει με απόλυτη δικαιοσύνη. Θα σου ξεφουρνίσει τις ίντριγκες που συμβαίνουν στη δουλειά του, αλλά ξέρει ποιος φταίει περισσότερο.

Υδροχόος

Η κλασική περίπτωση ανθρώπου που υποκρίνεται ότι δεν συμπαθεί καθόλου το κουτσομπολιό και δεν δίνει καμία σημασία στα δράματα και τις εντάσεις, αλλά είναι αυτός που ξέρει τα πάντα και στα αποκαλύπτει ετεροχρονισμένα. Αυτό όμως που τον κάνει τον καλύτερο συνομιλητή για κουτσομπολιό είναι ότι τα παρουσιάζει με τη γνωστή θεατρικότητά του και γελάς μέχρι δακρύων.