ΖΩΔΙΑ

Πώς θα δουλεύεις από το σπίτι αποτελεσματικά, με βάση το ζώδιό σου

Unsplash

Καθένας από εμάς είναι πιο παραγωγικός και δουλευταράς σε διαφορετικό περιβάλλον. Άλλος θέλει να έχει την ησυχία του και κανέναν πάνω από το κεφάλι του, όταν άλλος χρειάζεται σύσσωμη την ομάδα του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αυτήν την περίοδο, καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις παρούσες συνθήκες και να μην γκρινιάζουμε επειδή δεν έχουμε το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον. Βρες τους ρυθμούς σου, πάρε τη σωστή στάση σώματος (για να μην σκεβρώσεις) και δες πώς θα θριαμβεύσεις ενώ δουλεύεις από το σπίτι, με βάση το ζώδιό σου.

Κριός

Το βασικό στοιχείο για να δουλεύεις αποτελεσματικά είναι η άνεση. Αν αυτό σημαίνει ότι θα φοράς τις πιτζάμες σου και θα ξαπλώνεις και λίγο στον καναπέ, είναι οκ. Ιδανικά όμως, φτιάξε έναν όμορφο χώρο γραφείου, με φυτά, ένα αφράτο μαξιλάρι και αρωματικά κεριά. Κι επειδή ξέρουμε πόση ενέργεια διαθέτεις, ξεκίνησε τη μέρα σου με γυμναστική.

Ταύρος

Είσαι λάτρης του φαγητού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα επισκέπτεσαι το ψυγείο 15 φορές την ημέρα. Γέμισε το ψυγείο με φρούτα και λαχανικά ώστε να έχεις την απαραίτητη ενέργεια για δουλειά. Αν αδυνατείς να δουλέψεις μόνη, κάνε βιντεοκλήση με συναδέλφους και μιλήστε για τα απαραίτητα της ημέρας. Θα σου κάνει καλό η ανθρώπινη επαφή.

Δίδυμοι

Αν και μπορεί να δείχνεις χαοτική στους άλλους, στο σπίτι σου έχεις πρόγραμμα και όλα είναι τακτοποιημένα. Για να πάνε όλα κατ’ευχήν, μείνε στη ρουτίνα που ήδη έχεις. Μην ξεχνάς να κάνεις πράγματα που λατρεύεις στο σπίτι, πριν και μετά τη δουλειά. Είναι το κίνητρο που χρειάζεσαι.

Καρκίνος

Αν και είσαι η βασίλισσα του cocooning, μην μπερδεύεις το άραγμα με την ώρα της δουλειάς. Θα σε βοηθήσει να ντυθείς κανονικά, γιατί όχι και λίγο μακιγιάζ. Βρες τον δικό σου χώρο ώστε να μην αποσπάσαι από παιδιά, σκυλιά και σύντροφο και κάνει διαλείμματα όποτε το χρειάζεσαι.

Λέων

Η προτεραιότητα για εσένα στη δουλειά είναι να έχεις ένα απόλυτα οργανωμένο γραφείο. Θέλεις να ξέρεις πού βρίσκεται τι, ώστε να μην χάνεις χρόνο ψάχνοντας. Θα σου κάνει καλό να έχεις ένα καθημερινό πλάνο για τη δουλειά, ώστε να υπάρχει πρόγραμμα. Μην το παρακάνεις όμως. Επιβράβευσε τον εαυτό σου με λίγα κουλουράκια ή μία ταινία.

Παρθένος

Αν και στη δουλειά είσαι σαρωτική και ενίοτε killer, όταν δουλεύεις από το σπίτι, είσαι πολύ πιο χαλαρή.  Χρειάζεσαι πράγματα να σε κρατούν σε εγρήγορση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα κάνεις περισσότερα διαλείμματα από τη δουλειά. Αν χρειαστεί, κάνε online meetings με τους συναδέλφους σου.

Ζυγός

Είσαι ο μαέστρος της ισορροπίας και της αρμονίας. Ο εργασιακός σου χώρος πρέπει να είναι τακτοποιημένος, ευάερος, ευήλιος και να έχει κάποια αιθέρια έλαια στον χώρο. Γενικώς, δεν θέλεις αυστηρό πρόγραμμα και δομή. Κάθε μέρα πρέπει να είναι μία έκπληξη.

Σκορπιός

Είναι ευλογία και χαρά για εσένα να δουλεύεις από το σπίτι. Θέλεις απλώς να μπορείς να μεταφέρεις τα πράγματά σου σε διαφορετικό δωμάτιο και να μην περιορίζεσαι. Ξεκίνα νωρίς το πρωί, για να δουλεύεις με ενέργεια.

Τοξότης

Βλέπεις το σπίτι σαν διέξοδο και όχι σαν χώρο για να εργάζεσαι. Αυτό που θα σε βοηθήσει είναι να τακτοποιείς τον χώρο σου κάθε μέρα πριν ξεκινήσεις, ώστε να τον οριοθετήσεις. Στο ενδιάμεσο, φρόντιζε τον εαυτό σου με υγιεινά σνακς και σύντομες ευχάριστες δραστηριότητες.

Αιγόκερως

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να «σκίζεις» στη δουλειά σου και να μην είναι κάποιος παρών να σε αποθεώσει. Για να μην πάθεις burnout από τη δουλειά, κάνε και χαλαρωτικά πράγματα μέσα στη μέρα σου. Μαγειρική, κηπουρική, περιπάτους.

Υδροχόος

Μπορεί να είσαι κοινωνική και έντονη προσωπικότητα, αλλά το σπίτι είναι το οχυρό σου και κάνεις τα πράγματα στον δικό σου ρυθμό. Φτιάξε τον πρωινό σου καφέ και ονειροπόλησε για όση ώρα χρειάζεσαι. Δούλεψε πιο έντονα τις ώρες που νιώθεις παραγωγική και λιγότερο τις υπόλοιπες. Εσύ ξέρεις τους ρυθμούς σου.

Ιχθύς

Χρειάζεται να έχεις δύο ξεχωριστούς χώρους στο σπίτι σου. Έναν για δουλειά και έναν για χαλάρωση και απολαύσεις. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να είσαι παραγωγική. Φτιάξε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και κάνε τις αλλαγές σου, όταν βλέπεις ότι δεν έχει αποτέλεσμα.