ΖΩΔΙΑ

Ο ιδανικός τρόπος να διώξεις το άγχος, με βάση το ζώδιό σου

Unsplash

Το άγχος έχει μπει στην καθημερινότητα όλων μας, και ευλόγως. Ακόμα και αν είσαι πάντα ο τύπος που δεν χάνει την ψυχραιμία του και δεν πανικοβάλλεται, είναι λογικό να νιώθεις ότι χάνεις την αισιοδοξία σου και δεν είσαι όπως πριν.

Από την άλλη, η καθημερινότητα μας δίνει δεκάδες ευκαιρίες να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας, τους άλλους και να γεμίσουμε τις ημέρες μας με υποχρεώσεις αλλά και ευχάριστες συνήθειες. Και εφόσον ο εαυτός σου είναι πάνω από όλους, δες ποιος είναι ο ιδανικό τρόπος να αποβάλεις το άγχος σου, όταν νιώθεις ότι σε κατακλύζεις. Πάντα με βάση το ζώδιό σου.

Κριός

Υπάρχει καλύτερη εκτόνωση από την έντονη γυμναστική για τον Κριό; Όταν νιώθει άγχος ή πανικό, θέλει να το βγάλει από μέσα του και να εκδηλώσει σωματικά τα συναισθήματά του. Ή να πάει για τρέξιμο.

Ταύρος

Ο Ταύρος θέλει να συνδεθεί με το στοιχείο του, τη Γη. Μόνο έτσι θα ξαναβρεί την ισορροπία και την ηρεμία. Και θα το πετύχει με την κηπουρική και τη φροντίδα των φυτών του.

Δίδυμοι

Το πιο επικοινωνιακό ζώδιο γνωρίζει καλά ότι το τέλειο φάρμακο κατά του άγχους είναι το γέλιο. Θα πάρει τηλέφωνο όλους τους φίλους του και θα κάνει μαραθώνιο κωμικών σειρών.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος πρέπει να φροντίσει τον εαυτό του καλά, όταν νιώσει να τον κατακλύζει το άγχος. Και πώς γίνεται αυτό; Με ένα καλό φαγητό και ένα ζεστό μπάνιο.

Λέων

Όταν αγχώνεται ένας Λέων, νιώθει μεγάλη ένταση στην πλάτη του. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται επειγόντως ένα μασάζ, ώστε να ξαναβρεί τη χαμένη του ενέργεια.

Παρθένος

Ναι, είναι μεγάλο κλισέ, αλλά είναι και αληθές. Ο Παρθένος θα σκουπίσει και θα ξεσκονίσει τα πάντα, μέχρι να νιώσει ότι το άγχος έχει φύγει από πάνω του. Μπορεί να πιάσει και τις φακές για να ξεχωρίσει τις καλές.

Ζυγός

Όταν ο Ζυγός νιώθει άγχος, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Θα έρθει λοιπόν σε επαφή μαζί της ξανά, μέσω του διαλογισμού. Αν νιώθει πολύ κουρασμένος, ένας υπνάκος θα τον αναζωογονήσει.

Σκορπιός

Η συναισθηματική νοημοσύνη του Σκορπιού είναι πολύ καλά κρυμμένη και δεν την αποκαλύπτει σε πολλούς. Το πιθανότερο είναι ότι θα προτιμήσει να μιλήσει σε έναν ειδικό, με τον οποίο δεν έχει οικειότητα.

Τοξότης

Το άγχος του Τοξότη χρειάζεται ένα ταξίδι. Όταν όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, το πιθανότερο είναι ότι θα πάει έστω για λίγο περπάτημα ώστε να βάλεις τις σκέψεις του σε τάξη.

Αιγόκερως

Ένας Αιγόκερως δεν χαλαρώνει και δεν κάνει ταβανοθεραπεία. Θα προσπαθήσει να αποβάλει το άγχος του μέσα από κάτι δημιουργικό. Όπως ο μοντελισμός.

Υδροχόος

Το μόνο πράγμα που θα βοηθήσει τον Υδροχόο να αποβάλει το άγχος του, είναι η ίδια του η φαντασία. Τον βοηθά να οπτικοποιεί το πρόβλημα ή να σκέφτεται πράγματα που θέλει να πετύχει στο μέλλον.

Ιχθύς

Οτιδήποτε του επιτρέπει να αποβάλει την υπερβολική συναισθηματική ενέργεια, το επιλέγει. Τον βοηθά να καταγράφει τις σκέψεις και το πώς νιώθει.