ΖΩΔΙΑ

Πώς ταιριάζει ο Κριός με κάθε ζώδιο ξεχωριστά. Υπάρχει το ιδανικό του ταίρι;

Unsplahs

Ο Κριός θα έχει την τιμητική του για μερικές μέρες ακόμη, λίγο πριν πάρει τη σκυτάλη ο Ταύρος.

Αν είσαι Κριός ή αν έχεις κάποιον που αγαπάς στη ζωή σου και ανήκει σε αυτό το ζώδιο, ξέρεις από πρώτο χέρι πόσο πεισματάρης και δυναμικός είναι. Όμως ταυτόχρονα, έχει και πολλές αρετές που τον καθιστούν ένα από τα πιο ανεξάρτητα και αγαπητά ζώδια. Ξέρεις όμως με ποιους ταιριάζει περισσότερο; Ας δούμε αναλυτικά τη σχέση που δημιουργεί με κάθε ζώδιο ξεχωριστά.

Κριός και Κριός

Έχοντας πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά, το παιχνίδι θα παιχτεί στις προσωπικές ιδιαιτερότητες και στα ιδιαίτερα πλανητικά χαρακτηριστικά του καθενός. Καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον χωρίς πολλά λόγια, αυτή η σχέση είναι βασισμένη στην αμεσότητα, στον ενθουσιασμό και στο κυνήγι της περιπέτειας. Όταν έχουν κοινούς στόχους και δείχνουν κατανόηση, μπορεί να γίνουν ένα ζευγάρι δύναμης. Ερωτικά, είναι γεμάτοι πάθος και έτοιμοι για όλα. Αν όμως διασταυρώσουν τα ξίφη, κανένας δεν θα υποχωρήσει εύκολα. Αν νικήσει η αγάπη όμως, μπορεί να βρουν σε αυτό τον «καθρέφτη» του εαυτού τους τις αδυναμίες τους και να εξελίξουν τον χαρακτήρα τους μία ώρα αρχύτερα.

Κριός και Ταύρος

Ένας Ταύρος είναι κόκκινο πανί για τον Κριό. Σε όλα τα επίπεδα. Του ξυπνάει άγρια πάθη, αλλά ταυτόχρονα του χτυπάει και την τρέλα. Ο Ταύρος κάνει τον Κριό ποιητή, θέλει να πάρει την άρπα και να του ψιθυρίσει ερωτόλογα στο αυτί με βραχνή φωνή. Λατρεύει τη φινέτσα, τη σταθερότητά του και χαίρεται να τον κανακεύει και να τον διασκεδάζει. Από την άλλη μεριά όμως, οι Ταύροι είναι πολύ αργοί και νωχελικοί για την ανυπόμονη φύση του Κριαριού. Στους μεν αρέσουν τα ριψοκίνδυνα ρίσκα, οι άλλοι θέλουν ασφάλεια και σταθερότητα. Είναι και οι δύο πεισματάρηδες, άντε να συνεννοηθούν. Το μεγάλο στοίχημα θα παιχτεί  ανάμεσα στην κτητικότητα του ενός και στην φιλελεύθερη φύση του άλλου.

Κριός και Δίδυμοι

Αγαπούν και οι δύο την κίνηση και αυτό δημιουργεί μία καλή αφετηρία. Επίσης, λατρεύουν το φλερτ, ο ένας με τον αέρα του κάνει τη φωτιά του άλλου να φουντώνει. Το θέμα είναι ότι ο Κριός αγαπά την ειλικρίνεια, ενώ ο Δίδυμος είναι τόσο πειραχτήρι που δεν θέλει σχεδόν ποτέ να ανοίγει τα χαρτιά του. Ο Κριός συναισθηματικά τα θέλει όλα και πολύ. Ο Δίδυμος προτιμά το λίγο από όλα και να μην υπόσχεται τίποτα σε κανέναν. Αυτό μπορεί να κάνει τον Κριό να χάσει την εμπιστοσύνη του. Η τάση και των δύο να είναι απορροφημένοι από τις δικές τους ασχολίες μπορεί επίσης να κάνει δύσκολη μία σχέση μεταξύ τους.

Κριός και Καρκίνος

Ένα από τα βασικά, κοινά τους χαρακτηριστικά είναι ότι και οι δύο προστατεύουν αυτούς που αγαπούν. Ο Κριός πολεμώντας και ο Καρκίνος χρησιμοποιώντας τις ασπίδες του, το σκληρό του κέλυφος και φυσικά το ένστικτό του που τον προφυλάσσει, ώστε να μην έρθει καν σε επαφή με τον κίνδυνο. Έχουν πολλά να μάθουν ο ένας από τον άλλον. Ο Κριός μαθαίνει από το ταίρι του την τρυφερότητα, τη γλυκύτητα και την απίστευτη δύναμη που κρύβει αυτή η φαινομενική αδυναμία, που στην πραγματικότητα μπορεί να νικήσει και τον πιο δυνατό αντίπαλο. Από την πλευρά του ο Κριός μπορεί να του δείξει πώς να βρίσκει το κουράγιο να κυνηγάει τα όνειρά του και να κατεβάζει τις άμυνες, ώστε να του δώσει την αγάπη που ψάχνει.

Κριός και Λέων

Οι Κριοί τα πάνε καλά με τα ζώδια της φωτιάς και αυτό εδώ το ταίριασμα μπορεί να είναι το φλογερότερο από όλα. Είναι και οι δύο άνθρωποι της καρδιάς, ηγετικές φυσιογνωμίες, που δεν τους λείπει ούτε το πάθος ούτε η τόλμη. Η αγάπη για ζωή, η σταθερή φύση και η δημιουργική ενέργεια του Λιονταριού, όταν συνδυαστούν με την αλήθεια, το θάρρος και τον ενθουσιασμό του Κριού μπορεί να ωθήσουν και τους δύο στο μεγαλείο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και δύο μεγάλοι εγωισμοί που συγκρούονται και θα χρειαστεί να τους δαμάσουν για να μπορέσουν να συνυπάρξουν.

Κριός και Παρθένος

Δεν είναι και το πιο εύκολο ταίριασμα του ζωδιακού, διότι πώς να ταιριάξει εύκολα ένας παρορμητικός με έναν ψυχαναγκαστικό; Θα χρειαστεί σίγουρα να χρησιμοποιήσουν σαν «κόλλα» το χιούμορ που διαθέτουν και οι δύο και να βασιστούν στα πολλά ενδιαφέροντά τους. Ο Κριός εκτιμά την ικανότητα και την αφοσίωσή του Παρθένου και εκείνος την ανοιχτή του φύση και την όρεξη του για ζωή. Όμως θα πρέπει να μάθει να χαλαρώνει και να αφήνεται μαζί του στο απρόβλεπτο δίχως πολλές σκέψεις. Ο έλεγχος που θέλει να έχει ο Παρθένος στην καθημερινότητα ώστε να νιώθει ασφαλής, κάνει τον Κριό τούρμπο και τον ξενερώνει.

Κριός και Ζυγός

«Τα αντίθετα έλκονται» λέει το ρητό και είναι μία μεγάλη αλήθεια. Το απέναντι σας ζώδιο τείνει να περνάει τον χρόνο του μελετώντας τις αντιδράσεις και τις συμπεριφορές των άλλων, διότι θέλει την αρμονία στις σχέσεις του, ακόμη και αν χρειαστεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα μέχρι να το πετύχει. Έχουν πολλά να μάθουν ο ένας από τον άλλον, διότι η ισορροπία βρίσκεται ακριβώς στη μέση. Ο Ζυγός θα δείξει στον Κριό τη γοητεία, τη διπλωματία και πώς θα γίνει λιγότερο άξεστος, ενώ ο Κριός θα του μάθει πώς να είναι πιστός στα θέλω του, να απελευθερώνεται από την εξάρτηση του κοινωνικού περίγυρου που πάντα θα κριτικάρει ότι και να γίνει, έχοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Κριός και Σκορπιός

Υπάρχει πολλή δύναμη, πολύ πάθος και πολύς ανταγωνισμός σε αυτή τη σχέση. Η φωτιά του Κριού είναι γεμάτη αλήθεια και ενθουσιασμό, αναβοσβήνει ανάλογα με το πόσο κρατάνε οι μπαταρίες του. Το πάθος του Σκορπιού κρατάει πυρωμένα τα έγκατα της γης διαρκώς και έχει κρυμμένα τα αιώνια μυστικά του. Ο Κριός λατρεύει την ελευθερία και μάχεται σθεναρά για αυτήν. Ο Σκορπιός είναι κτητικός, ζηλιάρης και με μία τάση να ελέγχει τα πάντα γύρω του. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν διαρκώς αψιμαχίες και κόντρες. Μπορεί να καταφέρει ένας Κριός να κρατήσει ζωντανή την αγάπη, τη χαρά και τον ενθουσιασμό του, απέναντι σε αυτόν τον συναισθηματικό και πεσιμιστή αντίπαλο;

Κριός και Τοξότης

Η τολμηρή γενναία φύση του Κριού ταιριάζει εξαιρετικά με την πρόθυμη για οποιαδήποτε περιπέτεια φύση του Τοξότη. Αυτοί οι δύο μπορεί να περάσουν ατελείωτες ώρες χαράς και γέλιου, εξερευνώντας δημιουργικές φιλοσοφικές και λοιπές καταστάσεις, που κανείς άλλος δεν καταλαβαίνει. Η παρορμητική πλευρά του Κριού εκνευρίζει τον Τοξότη, ο οποίος είναι πιο στοχοπροσηλωμένος, πιο πολύπλοκος και προσπαθεί να του το μεταδώσει. Η μεταβλητή φύση του Τοξότη τον κάνει πολύ φευγαλέο για τον Κριό, που χρειάζεται περισσότερη διάρκεια και προσοχή από τις σχέσεις του. Παρόλα αυτά, καταλαβαίνουν ο ένας την ανάγκη του άλλου για ελευθερία και για αυτό μπορεί να γίνουν ένα ταιριαστό ζευγάρι για όσο κρατήσει.

Κριός και Αιγόκερως

Είναι ένας δύσκολος συνδυασμός μία που και οι δύο διαθέτουν αρκετό πείσμα και δεν υποχωρούν εύκολα. Οι Κριοί αρχίζουν πολλά πράγματα που δεν θα τελειώσουν ποτέ και ενώ τους περισσεύει ο ενθουσιασμός, υστερούν στη συνέπεια. Αντίθετα οι Αιγόκεροι είναι τόσο εργατικοί και τόσο αποτελεσματικοί, που φρικάρουν μόνο και με την ιδέα να χασομερήσουν. Έτσι οι Κριοί βρίσκουν συχνά τους Αιγόκερους μονότονους και καταναγκαστικούς, ενώ οι Αιγόκεροι τους Κριούς ασυνεπείς και στον κόσμο τους, θα φτιάξουν μία σχέση που δεν θα της λείπει ούτε ο ενθουσιασμός ούτε η δημιουργικότητα.

Κριός και Υδροχόος

Είναι και οι δύο πρωτότυπα άτομα που αγαπούν την ανεξαρτησία τους, εκτιμούν το πνεύμα και την περιπέτεια. Είναι πάντα πρόθυμοι να ανταλλάξουν ιδέες, συμβουλές και εμπειρίες και δίνουν άνετα χώρο ένας στον άλλον, επειδή οι φύσεις τους είναι πολύ συμβατές. Έχουν εγκεφαλική επικοινωνία, αλλά ο Κριός νιώθει ότι τους λείπει η συναισθηματική φλόγα που ζητάει. Από την άλλη, η σταθερή φύση του Υδροχόου υποφέρει με τις παρορμητικές κορώνες του Κριού, με αποτέλεσμα οι Υδροχόοι να τους βρίσκουν λίγο υπερβολικούς και αλλοπρόσαλλους. Αν δώσουν προτεραιότητα στη φιλία, που είναι το πιο δυνατό τους κομμάτι, μπορούν άνετα να δημιουργήσουν μία καλή σχέση.

Κριός και Ιχθύς

Είναι λίγο δύσκολη η σχέση αυτών των δύο. Ο Κριός είναι τολμηρός και μπροστάρης, οι Ιχθύες ντροπαλοί και  μαζεμένοι. Αλλά αν και μπορεί να φαίνεται ακατόρθωτο, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Οι Ιχθύες έχουν φαντασία και ο Κριός είναι μία ρομαντική ψυχή. Αν αφεθούν σε αυτό το παιχνίδι και αφήσουν τον Ιχθύ να κάνει τα μαγικά του, θα δουν τις διαφορές τους να αμβλύνονται. Με τη σειρά του ο Κριός θα χαροποιήσει πολύ τον Ιχθύ με την ικανότητά του να κάνει τα άπιαστα όνειρα πραγματικότητα. Αν και η προσωπικότητα του Κριού ίσως είναι πολύ έντονη για τη λεπτεπίλεπτη φύση ενός Ιχθύ, ο δεύτερος διαθέτει αρκετή κατανόηση ώστε να το παραβλέψει όταν υπάρχει αγάπη.

Διάβασε κι αυτό: Τα χαρακτηριστικά που αγαπάμε στα 12 ζώδια αλλά και αυτά που μας εκνευρίζουν (πολύ)