ΖΩΔΙΑ

Ιχθύς: Τα 5 χαρακτηριστικά του που τον κάνουν αξιολάτρευτο

Unsplash

Βρισκόμαστε στα μισά των γενεθλίων του τελευταίου ζωδίου στη σειρά. Ο Ιχθύς είναι η προσωποποίηση της ανιδιοτέλειας και της βαθιάς ευαισθησίας. Το ζώδιο του Νερού είναι γλυκό και χαμηλών τόνων και συνδυάζει τον ρεαλισμό με τη φαντασία.

Και ποιος δεν θέλει να έχει στη ζωή του έναν Ιχθύ; Rihanna, George Harrison και Elizabeth Taylor. Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα του αγαπημένου αυτού ζωδίου που ίσως έχεις για σύντροφο, φίλο ή συγγενή. Ή μπορεί να είσαι εσύ η ίδια. Και αυτοί είναι 5 λόγοι που σε έχουμε ανάγκη μικρό μου ψάρι.

Διαίσθηση

Καταρχάς, παίρνει όλες του τις αποφάσεις με βάση το ένστικτό του. Γιατί ξέρει να το ακούει και να μην του πηγαίνει κόντρα. Εκτός αυτού, μπορεί να καταλάβει από χιλιόμετρα μακριά πότε δεν είσαι καλά και πότε σου συμβαίνει κάτι. Σαν κλασικό ζώδιο του Νερού δηλαδή.

Φαντασία

Ένας Ιχθύς δεν βλέπει απλώς ένα λιβάδι. Βλέπει λουλούδια, ήλιο, ελάφια, μονόκερους να τρέχουν και ανεμόμυλους. Είναι ο Δον Κιχώτης μας. Είναι το ζώδιο που ονειροπολεί με κάθε ευκαιρία και το βλέπεις να χάνεται στον κόσμο του. Και σε παρασύρει μαζί του.

Συμπόνοια

Η ενσυναίσθηση περισσεύει στον Ιχθύ. Είναι πολύ δύσκολο να σού θυμώσει ή να τον δεις να εξαγριώνεται. Ξέρεις γιατί; Επειδή βλέπει τα αίτια πίσω από κάθε κακή πράξη. Ενστικτωδώς και μόνο, θα σε αγαπήσει και θα σε βοηθήσει να καταλάβεις το λάθος σου.

Προσαρμοστικότητα

Είναι αυτός ο άνθρωπος που θα μετακομίσει εύκολα, αν χρειαστεί, και δεν θα βαρυγκομήσει. Προσαρμόζεται εύκολα λόγω της ευαισθησίας και της κατανόησης που δείχνει. Γι’ αυτό και θα κάνει αμέσως νέους φίλους. Μην τον φοβάσαι.

Ανεξαρτησία

Θεωρείς λανθασμένα ότι ο Ιχθύς δεν αντέχει να μείνει μόνος του. Κι όμως. Και μόνο το ότι η φαντασία του ταξιδεύει τόσο πολύ, δείχνει ότι επιλέγει συνειδητά τη μοναξιά. Έτσι συνδέεται με την καλλιτεχνική και δημιουργική πλευρά του. Και αυτό είναι άλλο ένα στοιχείο που αγαπάς σε έναν Ιχθύ.