WOMEN TODAY

Την Ελεονώρα Μελέτη την έχουν αποκαλέσει «μπάζο» και «ξεπεσμένη τεκνατζού». Aπάντησε καταλλήλως

instagram.com/nonoram/

Ο κόσμος μας θα γινόταν λίγο καλύτερος αν σταματούσαμε για λίγο να κατακρίνουμε ο ένας τον άλλο. Και μιλώ από το επίπεδο της γειτονιάς μας μέχρι τον αχανή κόσμο των social media. Έχουμε μια τάση που όλο και γιγαντώνεται να κατακρίνουμε αγνώστους σε μας ανθρώπους για τις επιλογές τους στη ζωή, για την εικόνα τους, για την ύπαρξη τους την ίδια. Η τάση αυτή φουσκώνει και παρασύρει τα πάντα στο περασμά της όταν οι άνθρωποι τη ζωή των οποίων παρακολουθούμε είναι διάσημοι. Θα σου φέρω ένα απλό παράδειγμα, την Ελεονώρα Μελέτη.

Δηλαδή δεν στο φέρνω εγώ το παράδειγμα. Η ίδια η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε μέσω του λογαριασμού της στο Instagram για όλα τα αρνητικά σχόλια που έχει λάβει στα social media. Είτε στο δικό της προφίλ είτε κάτω από δημοσιεύσεις που την αφορούν.

Η Ελεονώρα Μελέτη σταχυολόγησε τα αρνητικά σχόλια και κράτησε τα πιο άσχημα από αυτά για να περιγράψει πώς βλέπουν και κρίνουν κάποιοι τη ζωή της. Μια ζωή που δεν θα έπρεπε να αφορά κανέναν άλλο παρά την ίδια. Θα μου πεις ότι οι ζωές των δημόσιων προσώπων, είναι ανοιχτές στην κριτική ακριβώς λόγω του δημόσιου χαρακτήρα τους. Μεταξύ κριτικής και χυδαιότητας όμως, η απόσταση που πρέπει να διανύσει κανείς είναι μεγάλη. Και κάποιοι την διανύουν με την ταχύτητα του Flash Gordon.

Τα σκληρά σχόλια που έχει δεχτεί η Ελεονώρα Μελέτη

«Το παρακάτω κείμενο βασίζεται σε σχόλια που έχω διαβάσει κατά καιρούς για το πρόσωπο μου κάτω από αναρτήσεις δικές μου ή κάποιου site. Πάμε λοιπόν», ανέφερε σε μία από τις τελευταίες αναρτήσεις της. Η παρουσιάστρια του Alpha στη συνέχεια έκανε μια συρραφή αυτών των σχολίων και θα πάρεις μια εκτενή ιδέα για όλα όσα έχει διαβάσει για εκείνη κατά καιρούς παρακάτω.

«Επειδή “έχω κουράσει να ανεβάζω συνέχεια το παιδί μου” “σα να μη μπορώ να κρύψω τη χαρά μου που βρέθηκε κάποιος φουκαράς να με πάρει” ενώ “σταμάτησα πια να φοράω μπικίνι γιατί μετά τη γέννα έγινα σα φακλάνα” αλλά κι εγώ “τι το θέλα το παιδί κοντά στα 40 και δεν το έκανα όταν έπρεπε”, το οποίο παιδί μου “θα πρέπει να ντρέπεται όταν μεγαλώσει για μένα και το ποσό σκουπίδι είμαι” σκέφτηκα να “πουλήσω λίγο τον άντρα μου”», σημείωσε η Ελεονώρα Μελέτη και η σκληρότητα συνεχίστηκε.

«Στον οποίο άντρα μου “ρίχνω και 4 χρονάκια η ξεπεσμένη τεκνατζού” και τον οποίο δεν θα έπαιρνα αν δεν “είχε λεφτά για να με ζει με νταντάδες και δούλους”. Στη φωτογραφία είμαι αρετουσάριστη για να φανεί και “ποσό μπάζο είμαι χωρίς μακιγιάζ”. Όλα αυτά δε, τα ανεβάζω τώρα, για “να διαφημίσω κ την εκπομπή μου, καθώς είμαι μέγα βύσμα του εφοπλιστή μπαμπά μου που με έβαλε στη τηλεόραση με τις γνωριμίες του, ενώ πληρώνω για να έχω εκπομπή”. Όσοι μπείτε να μου “γράψετε κάτι θετικό, γλείφοντας με, με αποθέωση” να ξέρετε πως δεν θα σας απαντήσω γιατί πέρα από τα αλλά, “είμαι και εξαιρετικά καβαλημένο καλάμι”», τόνισε η παρουσιάστρια.

Αυτό το «απαύγασμα» σχολίων προς το πρόσωπό της, συνόδευε μια γλυκιά φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η ίδια και ο σύζυγός της Θοδωρής Μαροσούλης στην παραλία. Η αντίθεση μεταξύ μιας όμορφης στιγμής κι ενός καταιγισμού αρνητικότητας γίνεται ξαφνικά τεράστια.

Η απάντηση της παρουσιάστριας

Η Ελεονώρα Μελέτη δεν έμεινε φυσικά στην απλή καταγραφή όλων αυτών των σχολίων. Προχώρησε στην ανάρτησή της δίνοντας τη δική της απάντηση. Και εμμένοντας στη δύναμη της όμορφης στιγμής, κατάφερε να πει τα πιο ουσιαστικά.

«Αλήθεια σας λέω, τα έχω διαβάσει ένα προς ένα. Βέβαια ήταν ελάχιστα ανάμεσα σε τόσες ευχές, τόση θετική ενέργεια και τόση καλοσύνη άλλων ανθρώπων, άλλης φιλοσοφίας. Τσέκαρα τι γίνεται σε άλλες περιπτώσεις, συναδέλφων μου και ανθρώπων που προβάλλονται από τη δουλειά τους. Ακριβώς το ίδιο. Και σκέφτομαι: πόοοοσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος με λιγότερη χολή κ περισσότερη καλοσύνη. Ποσό καλύτεροι θα ήμασταν όλοι αν σχολιάζαμε τους άλλους λιγότερο κ εστιάζαμε στον εαυτό μας», σημείωσε η Ελεονώρα Μελέτη. Λιγότερη επίκριση δηλαδή και περισσότερη αυτοκριτική έχουμε ανάγκη.

«Εξάλλου ο καθένας από εμάς χρειάζεται εσωτερική δουλειά και βοήθεια ακριβώς στα κομμάτια που έμμεσα αλλά εντέχνως αποκαλύπτουμε για εμάς και τη ψυχή μας μέσα από αυτά που λέμε για τους άλλους», κατέληξε η παρουσιάστρια. Εκεί είναι το κλειδί, στην εσωτερική δουλειά. Εσύ πότε έστρεψες τελευταία φορά το βλέμμα σου μακριά από την οθόνη και προς τα μέσα σου;