FEMALE TALK

Τη Sharon Stone τη χώρισαν όταν αρνήθηκε να κάνει Botox. Ω καιροί, ω ήθη, ω Θεέ μου

@2022 Brynn Anderson/AP Images

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαπιστώσει κανείς πόσο η κοινωνία λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά σε ό,τι αφορά τους άντρες και τις γυναίκες μέλη της.

Κάτσε απλά και σκέψου πως οι γυναίκες δέχονται πιέσεις από τη βιομηχανία του θεάματος, της μόδας, της ομορφιάς, να παραμένουν πάντα νέες, να δείχνουν ότι ανήκουν στο target group του Leonardo DiCaprio ακόμα κι αν βρίσκονται ένα βήμα πριν τη σύνταξη και πως αν δεν το κάνουν κάτι αναγκαστικά θα χάσουν, θα θεωρηθούν «παρατημένες», θα γίνουν «αόρατες», θα χαρακτηριστούν τουλάχιστον «αγνώριστες» από τα media. Κάτσε απλά και σκέψου πως για τους άντρες η ηλικία προσθέτει απλά σοφία και γοητεία κατά τα κριτήρια της ίδιας κοινωνίας. Στην πίεση της αέναης νεότητας για τις γυναίκες και το τίμημα που «πλήρωσε» όταν αποφάσισε να μην ενδώσει σε αυτήν, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στη Vogue Arabia η Sharon Stone.

Η Sharon Stone πάντα ήταν πολλά περισσότερα από ένα σταυροπόδι στο Βασικό Ένστικτο. Κι όμως η ταμπέλα του sex symbol καθόρισε τον τρόπο που την έβλεπε η βιομηχανία, αλλά ίσως και ο κόσμος γύρω της. Η ηθοποιός που μάλλον αναγκάστηκε να πει ψέματα ότι ανήκε στη Mensa για να αποφύγει το στερεότυπο της «χαζής ξανθιάς», λέγεται ότι έχει IQ 156, κι όμως ακόμα και σήμερα καλείται να «πληρώσει» κάθε φορά που ζητά να την αντιμετωπίζουν ως κάτι παραπάνω από ένα ωραίο πρόσωπο. Όχι, ότι τη νοιάζει ιδιαίτερα, βέβαια.

Η Sharon Stone μίλησε στη Vogue Arabia για τις σκέψεις της σχετικά με το να μεγαλώνει κανείς φυσικά και μαζί αποκάλυψε ότι η σχέση της με έναν νεότερο από εκείνη άντρα τέλειωσε, όταν η ίδια αρνήθηκε να κάνει Botox. Συγκεκριμένα ο άντρας με τον οποίο είχε σχέση τη ρώτησε κάποια στιγμή αν σκόπευε να κάνει Botox στο πρόσωπό της. Εκείνη θυμήθηκε ότι του απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα τόνωνε μάλλον το «εγώ» τόσο της ίδιας όσο και εκείνου, αλλά δεν ήταν κάτι που σκόπευε να κάνει. Η σχέση τους τέλειωσε λίγο καιρό μετά από αυτό, αλλά η κατάληξή της ουδόλως πτόησε τη Sharon Stone. Η ίδια θέλει κάποιον στη ζωή της που εκτιμά κάτι περισσότερο από την ομορφιά της.

«Τον είδα μία ακόμα φορά μετά από αυτό και μετά δεν τον ενδιέφερε να συνεχίσει να με βλέπει. Αν δεν βλέπεις κάτι περισσότερο απ’ αυτό σε μένα, ευχαρίστως να βρεις μόνος σου τον δρόμο προς την έξοδο», είπε η Sharon Stone στο περιοδικό. Γιατί η Sharon Stone ξέρει ότι πάντα ήταν πολλά περισσότερα από ένα σταυροπόδι στο Βασικό Ένστικτο, όσο κι αν κάποιοι σύντροφοί της αρνούνται να το διαπιστώσουν.

Η Sharon Stone δεν αρνήθηκε ότι έχει δοκιμάσει το Botox στο παρελθόν, αλλά είχε έναν καλό λόγο να σταματήσει όλες τις ενέσιμες θεραπείες στη ζωή της. Τα συνέδεσε με μία πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής της, εκείνη κατά την οποία ανέρρωνε από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Υπήρχαν περίοδοι της ζωής μου, τότε την εποχή της μεγάλης δόξας, που έκανα Botox και fillers και όλα αυτά, και μετά είχα το σοβαρό εγκεφαλικό και την εγκεφαλική αιμορραγία που κράτησε 9 μέρες και έπρεπε να κάνω πάνω από 300 ενέσεις Botox και fillers για να φέρω στα ίσια της τη μία πλευρά του προσώπου μου», είπε χαρακτηριστικά η Sharon Stone. Το γεγονός ότι χρειαζόταν αυτές τις θεραπείες στην ανάρρωσή της, την έκαναν να δει το Botox και τις ενέσιμες θεραπείες με άλλα μάτια. Από μία «χαριτωμένη πολυτέλεια» έγιναν «πολύ σημαντική, επώδυνη, νευρολογική ανάγκη», όπως εξήγησε.

H Sharon Stone προτιμά να μεγαλώνει φυσικά και να αποδέχεται την εξωτερική της εμφάνιση σε κάθε περίοδο της ζωής της, όπως απέδειξε και με μία topless φωτογραφία που μοιράστηκε στο Instagram το περασμένο καλοκαίρι. «Την δημοσίευσα επειδή νιώθω ότι οι γυναίκες γινόμαστε αόρατες όταν αποκτούμε παιδιά κι όταν είμαστε 45 και οι άνθρωποι μας προσπερνούν λες και δεν είμαστε εκεί», είπε στο περιοδικό Vogue Arabia η 64χρονη ηθοποιός.

Η ίδια έχει συμφωνήσει με τις φίλες της ότι θα προσπαθούν πάντα να ανεβάζουν η μία την αυτοπεποίθηση της άλλης καθώς μεγαλώνουν, γιατί όπως είπε, «Η ζωή δεν σε κάνει πάντα να νιώθεις νικήτρια καθώς μεγαλώνεις». Είναι εκείνες απέναντι σε μία κοινωνία όπου τα νιάτα είναι το υπέρτατο αγαθό. Είναι εκείνες απέναντι σε μία κοινωνία στην οποία επικρατεί όχι μόνο ο ηλικιακός ρατσισμός, αλλά και ο σεξισμός. Eίναι γυναίκες.

Η Sharon Stone στην ίδια συνέντευξη μίλησε για το πισωγύρισμα που βιώνουν οι γυναίκες της Αμερικής, με την ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ που κατάργησε επί της ουσίας το κατοχυρωμένο εδώ και 50 χρόνια δικαίωμά τους στην άμβλωση. Η ηθοποιός που έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην αυτοδιάθεση και στην πρόσβασή τους σε ασφαλείς αμβλώσεις κι έχει αποκαλύψει ότι και η ίδια είχε κάνει άμβλωση στα 18 της χρόνια, ανέφερε ότι κατά τη γνώμη της η εξέλιξη αυτή είναι η «εκδίκηση» των συντηρητικών αντρών για το #MeToo.

«Όταν σου λένε ότι τα θύματα βιασμού πρέπει να γεννήσουν το μωρό που κυοφορούν, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι τα δικαιώματα των γυναικών βρίσκονται σε κίνδυνο. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι η απόλυτη, δραματική απάντηση στο #MeToo», εξήγησε. «Πραγματικά μεγάλωσα στη χώρα που αν κάποιος βλαχαδερός σε απήγαγε και σε έκρυβε σε μία τρύπα στο χωράφι τους, τότε ήσουν σε πραγματικό κίνδυνο. Αυτό συμβαίνει τώρα κάπως. Είναι σαν να είμαστε σε μία τρύπα σε μία φάρμα μαζί με μία χούφτα βλαχαδερά», πρόσθεσε.

 

Η Sharon Stone έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές «γενναία» για τον τρόπο με τον οποίο μιλά ανοιχτά για όλα όσα απασχολούν την κοινωνία και την ίδια. Ωστόσο, η ίδια μάλλον προτιμά έναν άλλο χαρακτηρισμό που της ταιριάζει περισσότερο κι αυτός είναι «ασυμβίβαστη».

«Επειδή είμαι άνετη με τον εαυτό μου και δεν νιώθω προσωπικά καταπιεσμένη. Νομίζω ότι ίσως να μπορώ να μιλήσω για σένα και για όλες τις γυναίκες του πλανήτη όταν λέω ότι γίνεται μία γιγαντιαία προσπάθεια να μας κάνουν να μην νιώθουμε ελεύθερες και να νιώθουμε καταπιεσμένες. Κι εγώ δεν θα συμβιβαστώ με αυτό», δήλωσε στη Vogue Arabia η Sharon Stone.