CELEBRITIES

H Sharon Stone μιλά για την άμβλωση που έκανε κρυφά από την οικογένειά της στα 18

ⓒ 2021 Chris Pizzello/Invision/Associated Press

Γεμάτη αποκαλύψεις είναι η αυτοβιογραφία της Sharon Stone, “The Beauty of Living Twice“, που κυκλοφόρησε στο εξωτερικό στις 30 Μαρτίου. Στο βιβλίο της έχει ήδη αποκαλύψει περιστατικά που αφορούσαν τον iconic ρόλο της στην ταινία «Βασικό Ένστικτο» αλλά και την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον παππού της. Η νέα της αποκάλυψη αφορά την άμβλωση που χρειάστηκε να κάνει σε ηλικία 18 ετών.

Η Sharon Stone αποκάλυψε ότι έμεινε έγκυος σε ηλικία 18 ετών από την πρώτη «σοβαρή σχέση» της, όπως την χαρακτήρισε. Η 63χρονη ηθοποιός θυμάται το γεγονός στις σελίδες της αυτοβιογραφίας της και κατηγορεί το «τρομερά επαρχιώτικο υπόβαθρό» της και «τη σεξουαλική απειρία» της για την εγκυμοσύνη που ήρθε σε τόσο νεαρή ηλικία στη ζωή της.

Η ηθοποιός που μεγάλωσε σχεδόν σε συνθήκες φτώχειας στην πολιτεία της Pennsylvania, όπως αποκάλυψε στην αυτοβιογραφία της, χρειάστηκε να μεταβεί στη γειτονική πολιτεία του Ohio για να υποβληθεί σε άμβλωση, καθώς εκεί η διαδικασία μπορούσε να γίνει πιο εύκολα. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun που φιλοξένησε απόσπασμα της βιογραφίας στις σελίδες της, ήταν πολύ νέα για να μπορέσει να κάνει άμβλωση στην ιδιαίτερη πατρίδα της.

Η Sharon Stone περιγράφει πώς ο τότε σύντροφός της οδήγησε μέχρι το Ohio αλλά και πώς μετά την επέμβαση έμεινε στο δωμάτιο της αιμορραγώντας για μέρες, αλλά εξακολουθούσε να κρατά μυστική την άμβλωσή της από την οικογένειά της. «Αιμορραγούσα σε όλο τον τόπο και ήμουν χειρότερα απ’ ό,τι περίμενα να είμαι, αλλά αυτό ήταν μυστικό και δεν είχα κανέναν για να το πω», έγραψε η ηθοποιός.

Όταν συνήλθε, έκαψε τα ματωμένα σεντόνια και ρούχα της σε ένα κάδο απορριμάτων έξω από το σχολείο της κι έπειτα επέστρεψε στα μαθήματά της. Η ζωή της άλλαξε, όταν, όπως γράφει επισκέφθηκε ένα γραφείο οικογενειακού προγραμματισμού που της χορήγησε αντισυλληπτικά και πολύτιμες συμβουλές. «Αυτό πάνω απ’ όλα με έσωσε. Ότι κάποιος, οποιοσδήποτε, μπορούσε να μου μιλήσει, να με διαπαιδαγωγήσει. Κανείς δεν το είχε κάνει ως τότε, για τίποτα», σημείωσε η Sharon Stone στην αυτοβιογραφία της.

Η Sharon Stone μεγάλωσε σε ένα κακοποιητικό περιβάλλον στο οποίο εκτός από την σεξουαλική κακοποίηση στα χέρια του παππού της, είχε βιώσει και τη βία εκ μέρους του πατέρα της. «Με έσερνε από την κουζίνα στο υπόγειο για να με δείρει με τη ζώνη. Έμαθα αρκετά γρήγορα να κάνω μπάνιο και να φοράω το νυχτικό και τη ρόμπα μου από νωρίς για να βάζω ένα μαλακό βιβλίο μέσα από τις πιτζάμες μου χωρίς να με παίρνουν χαμπάρι», έγραψε για τον τρόπο που είχε βρει για να μειώνει τον πόνο των χτυπημάτων.

Μεγαλώνοντας ονειρευόταν το Hollywood αλλά οι γονείς της θεωρούσαν την υποκριτική «ευτελή απασχόληση». Τα πράγματα άλλαξαν υπέρ της, όταν ο αδερφός της Mike φυλακίστηκε για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών που οι γονείς της σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλύτερο για τη Sharon να φύγει από την Pennsylvania. «Φυσικά συμφώνησα και για τους δικούς μου λόγους», έγραψε η ηθοποιός. Το μέλλον ήταν δικό της.