FEMALE TALK

Τα κιλά σου δεν καθορίζουν την αξία σου – To απόλυτο body positive trend του TikTok

Pexels

Το TikTok δεν είναι μόνο ένα social medium γεμάτο από βίντεο με ιδιόρρυθμα hacks μακιγιάζ και χορογραφίες των τελευταίων μουσικών hit. Στο TikTok θα βρεις επίσης μια ακμάζουσα κοινότητα body positivity, που καλύπτει τα πάντα, από ευεξία, μέχρι γυμναστική και φαγητό.

Σε μια από τις πιο πρόσφατες τάσεις του TikTok, γυναίκες μοιράζονται τα ακριβές βάρος τους, προκειμένου να μετατοπίσουν το ενδιαφέρον από τους αριθμούς και να δείξουν ότι το νούμερο στη ζυγαριά, μπορεί να φαίνεται εντελώς διαφορετικό σε διαφορετικά ύψη και σωματότυπους.

«Έτσι φαίνεται το σώμα μου στα 113 κιλά», μοιράστηκε η @angelicaglowsup, ενώ η δημιουργός ευεξίας @happyfitkatie δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο Tik Tok το δικό της βίντεο γράφοντας: «Εγώ στα 108 κιλά», προσθέτοντας στη λεζάντα της: «Ο αριθμός στη ζυγαριά δεν καθορίζει εσένα ή την αξία σου».

@angelicaglowsup @happyfitkatie @summerskyeraine ♬ original sound – caesar

Σε ένα άλλο κλιπ, το μοντέλο Marie Temara, που είναι 1,87 αποκάλυψε ότι είναι 95 κιλά.

Η τάση του TikTok έχει λάβει πολλούς επαίνους στο Διαδίκτυο, ιδιαίτερα από γυναίκες που βλέπουν τον εαυτό τους στους σωματότυπους που αντιπροσωπεύονται στα βίντεο. «Δυσκολευόμουν σήμερα το πρωί λόγω της εμφάνισης μου. Αλλά είσαι τόσο όμορφη και έχεις τον ίδιο σωματότυπο με εμένα. Με έκανες να νιώσω τόσο υπέροχα», διαβάζουμε σε ένα από τα σχόλια του βίντεο της Angelica. «Αυτά τα βίντεο και όλες αυτές οι υπέροχες 90+ κιλά γυναίκες, με κάνουν να νιώθω πολύ πιο αποδεκτή για το βάρος μου», αναφέρει ένας άλλος.

@marietemara4.0 I love this trend☺️ #womensweight #tall #fyp #tallgirl #elfitup #fanedit #howto I’m not a minor & this is a swimsuit, TikTok @d1breeder ♬ original sound – caesar

Μια body positive τάση στο TikTok αμφισβητεί την αξία του Δείκτη Μάζας Σώματος

Η διαδικτυακή αυτή τάση έρχεται καθώς η συζήτηση συνεχίζεται γύρω από το βάρος και την ένδειξη της υγείας και ευεξίας στον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), ο οποίος υπολογίζει εάν κάποιος έχει «υγιές βάρος» με βάση το ύψος και το βάρος του. Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο ΔΜΣ αποτυγχάνει να λάβει υπόψη άλλες επιπτώσεις στην υγεία, όπως το ποσοστό σωματικού λίπους. Άλλοι υποστηρίζουν ότι κάτι τόσο περίπλοκο όσο η υγεία δεν πρέπει να καθορίζεται μόνο από φόρμουλες – καθώς και να διακινδυνεύει να επιδεινώσει τις διατροφικές διαταραχές και τις διαταραγμένες διατροφικές συνήθειες.