ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Σοφία Μπεκατώρου: «Θέλω να με σέβεσαι, να μην με απαξιώνεις μέσα από κρυμμένα συμφραζόμενα»

Instagram.com/sofiabekatorou

Η γυναίκα που σήκωσε το βάρος μόνη της. Η γυναικά που βρήκε το θάρρος να μιλήσει. Η γυναίκα που δεν δίστασε να εξομολογηθεί ενώπιων όλων, το δικό της τραυματικό βίωμα. Βίωμα ανεξίτηλο στο πέρασμα 23 ολόκληρων χρόνων. Η γυναίκα που πρωτοστάτησε και ως πραγματική σημαιοφόρος, σήκωσε τη βαριά σημαία του ελληνικού #metoo, μίλησε για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η συγκεκριμένη μέρα σίγουρα ανήκει λίγο παραπάνω στη Σοφία Μπεκατώρου. Η 43χρονη αθλήτρια, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, εξέφρασε τις δικές της σκέψεις.

Η Σοφία Μπεκατώρου τίμησε τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με λόγια σωστά

Η χρυσή Ολυμπιονίκης αρκέστηκε στο να ανεβάσει μία φωτογραφία ενός πλούσιου μπουκέτου από μπλε τριαντάφυλλα. Όπως η ίδια δήλωσε, τα αφιερώνει σε εκείνες τις γυναίκες που σήμερα δεν θα λάβουν τα δικά τους τριαντάφυλλα. Τριαντάφυλλα που η ίδια έλαβε χάριν σε αυτές.

«Σήμερα γιορτάζουμε λένε και τρέχουμε κι εμείς να στολιστούμε, να νιώσουμε γυναίκες. Μας έδωσαν μία μέρα να χαρούμε. Δεν την θέλω. Θέλω κάθε μέρα να μου ανήκει, να με σέβεσαι, να μου μιλάς ωραία, να μην με απαξιώνεις μέσα από κρυμμένα συμφραζόμενα».

«Θέλω να σε κοιτώ στα μάτια και να μην στρίβεις το βλέμμα προς τα κάτω. Αν θες να γιορτάζουμε δες με, όπως είμαι. Αγκάλιασέ με μόνο αν το νιώσεις. Άκουσέ με, όπως δεν τόλμησες ποτέ. Και δεν πειράζει, μην μου χαρίσεις κάτι σήμερα, γιατί θέλω να ζω την κάθε μέρα κι όχι αυτήν που μου όρισες εσύ. Αφιερωμένο σε όλες εσάς που δεν θα λάβετε κανένα τριαντάφυλλο και που σήμερα έλαβα εγώ εξαιτίας σας» κατέληξε η Σοφία Μπεκατώρου που πέτυχε τον επιδιωκόμενο στόχο της. Τα στόματα ανοίγουν, τα θύματα μιλάνε. Οι αποκαλύψεις διαχέονται η μία την άλλη.