FITNESS

Πώς να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου, παρέα με την The Athlete’s Foot

Το ξέρεις πως είσαι αρκετή, σωστά; Αυτό είναι ένα ρητορικό ερώτημα που δεν αναζητά απάντηση. Είναι όμως κάποιες μέρες που εκείνη η φωνούλα μέσα σου σωπαίνει και δεν δίνει την πολυπόθητη απάντηση που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις με αυτοπεποίθηση.

Το LadyLike συνεργάζεται με την The Athlete’s Foot για να αναλάβει ακριβώς αυτόν τον ρόλο: του κινήτρου, της επιβεβαίωσης, της ενδυνάμωσης. Γινόμαστε εκείνος ο φωτεινός led σηματοδότης που αναβοσβήνει και σου υπενθυμίζει πόσο μοναδική είσαι, ακόμα κι όταν δεν το νιώθεις.

Σε μια προσπάθεια να γιορτάσουμε αυτό το ταξίδι της μοναδικότητας και της υπενθύμισης πως ό,τι έχουμε είναι αρκετό για να ζήσουμε και να ορίσουμε οι ίδιες το μέλλον μας, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας και την καμπάνια της The Athlete’s Foot για τη γυναικεία ενδυνάμωση, επισκεφθήκαμε το κατάστημα της The Athlete’s Foot στον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης. Μια βόλτα μέχρι την Ερμού 46 ήταν αρκετή για να αγκαλιάσουμε τη συλλογικότητα και να αντλήσουμε δύναμη και αυτοπεποίθηση η μία από την άλλη. Χρησιμοποιώ το α’ πληθυντικό γιατί, όπως θα δεις και παρακάτω, συγκεντρωθήκαμε ένα likeminded community γυναικών και με το τρέξιμο ως κοινό παρονομαστή, μετατρέψαμε το ισόγειο του καταστήματος The Athlete’s Foot στο corner του LadyLike, και δώσαμε τη δική μας εκκίνηση για το ταξίδι της αυτοβελτίωσης, της αυτοφροντίδας και της αυτοπεποίθησης.

Οργανώσαμε, λοιπόν, ένα instagram live Q&A session παρέα με ερασιτέχνες runners, αλλά και μία pro runner, προκειμένου να ενδυναμώσουμε η μία την άλλη, να μοιραστούμε τους λόγους που έχουμε διαλέξει το τρέξιμο ως τη δραστηριότητα που μας κάνει να αγκαλιάζουμε τον πιο σίγουρο και αυθεντικό εαυτό μας, αλλά και για να μοιραστούμε όλα όσα μας βοηθούν και λειτουργούν ως όχημα για  αυτοβελτίωση, αυτοπεποίθηση, αλλά και συλλογικότητα.

 

Στο Q&A που πραγματοποιήθηκε στο instagram του LadyLike, ρώτησα τις διαφορετικές, δυνατές κι ενδιαφέρουσες γυναίκες του ladylike, αλλά και την runner Ελισάβετ Πεσιρίδου για το πώς εκείνες βιώνουν το δικό τους ταξίδι. 

Η Δήμητρα Τσιγγενέ τρέχει μακριά από το άγχος και τον φόβο

«Ένα διαφορετικό πρωινό Σαββάτου για εμένα, μιας και τα περισσότερα τα περνάω με την κόρη μου παίζοντας σε κάποια παιδική χαρά ή πάρκο. ”Me time”, παρέα με αγαπημένες συναδέλφους και την The Athlete’s Foot που μας έδωσε το έναυσμα να τρέξουμε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αφήνοντας πίσω μας άγχη, προβληματισμούς, φοβίες. “Δύναμη, αυτοπεποίθηση, τόλμη”. Αυτές τις λέξεις θα έβαζα δίπλα σε μια ομάδα γυναικών που τρέχει για τον εαυτό της και μόνο. Στη δική μας ομάδα!»

Τι θα ήθελες να αλλάξει στον κόσμο για τις επόμενες γενιές γυναικών;

«Το βασικό δεν είναι τι θα ήθελα, αλλά το τι κάνω. Αυτά τα κορίτσια που είναι οι επόμενες γενιές και είναι τώρα βρεφάκια, νήπια οι έφηβες, μας βλέπουν μας παρατηρούν, μας ακουν καθημερινά. Είναι σημαντικό εμείς να είμαστε δυνατές, να εμπνέουμε αυτά τα κορίτσια, ώστε εκείνες να έχουν πάρει εκείνο το μικρό λιθαράκι και να τα καταφέρουν στο μέλλον. Είναι πολύ σημαντικό για μένα το εργασιακό κομμάτι. Να θεωρείται δεδομένο ότι η κόρη μου, η Λυδία, θα έχει τη θέση που της αξίζει σε οποιαδήποτε εργασία επιθυμεί, ανεξάρτητα από το ότι είναι κορίτσι. αλλά να αμοίβεται το ίδιο με έναν άντρα. Επίσης να μπορεί να αποφασίζει για το σώμα της, χωρίς να την επικρίνουν. Και τέλος, το να νιώθει ασφάλεια εντός και εκτός σπιτιού είναι πολύ σημαντικό.»

Η Ελένη Καστρινογιάννη μάς γεμίζει θετική ενέργεια

«Κάθε φορά που βάζω τα αθλητικά μου και τρέχω, αισθάνομαι ότι προσφέρω όχι μόνο στον εαυτό μου, αλλά και στους γύρω μου. Σαν να μεταφέρεται η θετική μου ενέργεια σε όσους συναντώ. Αυτή τη θετική ενέργεια είδα στα πρόσωπα, αλλά και στις ιστορίες όλων των γυναικών που βρεθήκαμε παρέα αυτό το υπέροχο ανοιξιάτικο πρωινό του Σαββάτου στο κατάστημα της The Athlete’s foot, και που βίωσα σαν ένα κύμα αθλητικής δραστηριότητας που ήρθε να δροσίσει όλα όσα μας βαραίνουν τον τελευταίο καιρό. Καθημερινές, δυναμικές γυναίκες που καταφέρνουν μέσα στην φρενήρη καθημερινότητα να εντάξουν και το τρέξιμο, αυτήν την απίθανη μικρή πολυτέλεια που δεν κοστίζει πολλά και ανταμείβει πολλαπλάσια όσους την επιλέγουν. Ήταν όμορφο που ενώσαμε τις φωνές μας και τα βήματα μας για να πάμε όλοι μαζί λίγο πιο μακριά.»

Πώς νιώθεις ως μαραθωνοδρόμος, μετά από κάθε τερματισμό; 

«Δεν υπάρχει μικρή προσπάθεια ή λίγη απόσταση, είτε είναι μαραθώνιος, είτε 500 μέτρα. Το σημαντικό είναι να βάζεις τα αθλητικά σου, να βγαίνεις εκεί έξω και να ξεπερνάς κάθε φορά και λίγο τα όρια και τον εαυτό σου. Όλα στη ζωή μας είναι ένας δρόμος. Πίσω από κάθε τερματισμό, κρύβεται μια εκκίνηση. Ο τερματισμός σε καμία περίπτωση δεν είναι το τέλος. Η χαρά του τερματισμού κρατάει ελάχιστα. Το θέμα είναι να κρατήσεις τη χαρά της προσπάθειας και αυτό έχει να κάνει με όλους τους τομείς της ζωής, όχι μόνο του αθλητισμού».

Η Μαρία Παπαδοδημητράκη τρέχει καλύτερα όταν είμαστε όλες μαζί

«Αν και τις περισσότερες φορές επιλέγω την μοναχική πλευρά που έχει το τρέξιμο, ο ομαδικός του χαρακτήρας είναι μια εμπειρία μοναδική. Σου δίνει την ευκαιρία να μοιραστείς σκέψεις, εμπειρίες και συμβουλές με ανθρώπους που μοιράζεστε ένα κοινό πάθος. Σου δίνει, όμως, και ένα επιπλέον κίνητρο να συνεχίσεις τη δική σου προσπάθεια, βλέποντας την επίδραση που έχει στους γύρω σου.»

Ακολουθείς κάποια ιεροτελεστία πριν από κάθε running session;

«Επειδή δεν θέλω να σκέφτομαι όταν θα βγω να τρέξω, γιατί σκέφτομαι όλη την υπόλοιπη μέρα, έχω συγκεκριμένες διαδρομές για παράδειγμα, γιατί δεν θέλω να αναρωτιέμαι πού θα στρίψω, ή να περιμένω το φανάρι κλπ. Εξαρτάται επίσης κι από τη διάθεσή μου: το καλοκαίρι θέλω αργά το βράδυ ή πολύ νωρίς το πρώι για να μην κάνει ζέστη. Τον χειμώνα θέλω φως γιατί μου φτιάχνει τη διάθεση. Το βρίσκεις στην πορεία αυτό, έχει να κάνει με το τι ταιριάζει με σένα.»

Η Χριστίνα Φαραζή τρέχει για να γίνει η καλύτερη εκδοχή της

«Με φόντο το ιστορικό τρίγωνο και με τον καιρό να είναι πραγματικά ανοιξιάτικος, τρέξαμε όλες μαζί, παρέα με την The Athlete’s Foot, όχι για το αθλητικό κομμάτι του πράγματος, αλλά για το τι συμβολίζει για την κάθε μία ξεχωριστά το τρέξιμο ή οποιαδήποτε άλλη, ατομική ή ομαδική δραστηριότητα επιλέγει να κάνει στην καθημερινότητά της. Για μένα είναι η δύναμη που σε γεμίζει όταν συνειδητοποιείς πως μέσα από τη συνέπεια, την πειθαρχία, την προσπάθεια και τη θετική ενέργεια μπορείς να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Έτσι, ακριβώς αισθάνθηκα κι εκείνο το ηλιόλουστο πρωινό του Σαββάτου.»

Πόσο σημαντικό είναι να τρέχουμε μαζί; 

«Όταν τρέχεις μόνος σου, αδειάζεις από τις σκέψεις σου. Όταν είσαι με έναν άλλον άνθρωπο, αυτή η αλληλεπίδραση είναι πολύ σημαντική. Προσφέρει ευεξία ακόμα κι αυτό, το ότι είστε μαζί και προσπαθείτε για έναν κοινό στόχο είναι μια ένεση αισιοδοξίας, τόνωσης, χαράς.»

 

Η Μαρία Κουβέλη τρέχει για να προχωράει μπροστά

«Όταν τρέχω νιώθω ελεύθερη, αφήνω στην άκρη σκέψεις και προβληματισμούς. Έτσι ένιωσα και το Σάββατο όταν τρέξαμε μαζί με την The Athlete’s Foot. Ήταν η πρώτη φορά που έτρεξα παρέα με άλλες γυναίκες κι ήταν από τις πιο όμορφες και μοναδικές εμπειρίες που έχω βιώσει. Γιατί όταν έχεις δίπλα σου γυναίκες δυναμικές, γυναίκες που αγαπάς και θαυμάζεις, το μόνο που μπορείς να κανείς είναι να τρέχεις κοιτώντας μπροστά κι όχι μόνο στα σοκάκια και τους δρόμους της Αθήνας, αλλά στην ίδια τη… ζωή, γιατί είναι σημαντικό να γινόμαστε η μια πηγή δύναμης κι έμπνευσης για την άλλη.»

Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε η μία την άλλη;

«Κυκλοφορεί μια αντίληψη ότι οι γυναίκες είναι ανταγωνιστικές και ζηλεύουμε η μία την άλλη. Εγώ βλέπω ότι όταν η μία έχει την άλλη είμαστε πιο δυνατές και μπορούμε να κάνουμε το αδύνατο δυνατό. Όταν έχεις ανθρώπους γύρω σου που εξελίσσονται, είναι το κίνητρό σου να βελτιωθείς κι εσύ.»

«Το τρέξιμο για μένα είναι ενέργεια, ζωή, υγεία»
Ελισάβετ Πεσιρίδου

 

Ποια είναι τα τρία σημαντικότερα tips για μια αρχάρια runner;

«Το πιο σημαντικό είναι να ακούμε το σώμα μας. Υπάρχουν πολλοί μηχανισμοί που μας προειδοποιούν όταν έρχεται κίνδυνος κι έτσι αποφεύγουμε μικρούς ή μεγαλύτερους τραυματισμούς. Αυτό είναι το κυριότερο νομίζω. 

Επίσης χρειάζεται πάρα πολλή υπομονή. Ο χρόνος θα δείξει τα αποτελέσματα και τους στόχους που έχεις θέσει σαν αθλήτρια ή μια απλή runner. H κάθε μία τρέχει με έναν στόχο. 

Και τρίτον να μπει στην ίδια τρέλα μ’ εμάς. Να είναι τρελή, όπως όλες οι υπόλοιπες γυναίκες και να ευχαριστηθεί το κάθε δευτερόλεπτο του τρεξίματος. Αυτό θα φέρει σίγουρα αποτελέσματα.»

Με τη γυναικεία παρέα να είναι το καλύτερο αγχολυτικό, σύμφωνα με την Ελισάβετ, αλλά και την προσωπική μας εμπειρία, αφήσαμε πίσω μας το κατάστημα της The Athlete’s Foot στην Ερμού για να τρέξουμε στα πλακόστρωτα στενάκια της Πλάκας. Παρακινώντας η μία την άλλη και με μια πολύ empowering προθέρμανση από την Ελισάβετ, κάναμε μια υπέροχη διαδρομή γύρω από το ιστορικό τρίγωνο, με φόντο την Ακρόπολη.

Τρέξαμε συμβολικά, τρέξαμε για να είμαστε μαζί, τρέξαμε γιατί έτσι νιώθουμε ότι γινόμαστε καλύτερες, πιο δυνατές και γεμίζουμε αυτοπεποίθηση. Αγκαλιάζοντας αυτό που είσαι στ’ αλήθεια και με τη συμβολή γυναικών που θαυμάζεις και αγαπάς εξίσου, μπορείς κάθε μέρα να γίνεσαι ακόμα καλύτερη, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Η δραστηριότητα που επιλέγει η κάθε μία και την κάνει να νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά το κίνητρο πίσω από αυτή είναι πάντα το ίδιο. Να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας, να μαθαίνουμε και να αγκαλιάζουμε τις γυναίκες γύρω μας. Το να ανήκεις σε μια ομάδα σε κάνει να νιώθεις και να είσαι καλά.

Μην ξεχνάς πόσο δυνατή είσαι όταν συνειδητοποιείς ότι είσαι αρκετή.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για την The Athlete’s Foot και την καμπάνια για το women empowerment, ακολούθησε το IG account της TAF.