FEMALE TALK

Ο λόγος που πρέπει να σταθείς γυμνή μπροστά σε έναν ολόσωμο καθρέφτη

https://www.instagram.com/kenziebrenna/

Ορισμένες φορές η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας διαμορφώνεται αποκλειστικά από τα μάτια και τα σχόλια των τρίτων. Τα βλέμματα και τα σχόλια για τα κιλά και το σώμα μας, μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξουν – συνήθως προς το χειρότερο – το πώς το βλέπουμε εμείς οι ίδιες. Είναι μερικές αποκαλυπτικές στιγμές, συνήθως πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια του μπάνιου, που κοιτάζουμε τον εαυτό μας σε έναν καθρέφτη και εκεί ίσως μπορούμε να ξαναέρθουμε σε επαφή με την αλήθεια του κορμιού μας.

Η σχέση με τον εαυτό μας είναι το ίδιο εύπλαστη και εύθραυστη με τις σχέσεις που έχουμε με τους ανθρώπους μας. Και θέλει συχνό πότισμα. Όταν τροφοδοτείται μόνο από εξωγενείς παράγοντες, είναι σαν να αφηνόμαστε στην ευχέρεια, την καλή διάθεση ή την κακεντρέχεια των τρίτων. Και δυστυχώς, δεν είναι και η καλύτερη περίοδος να παριστάνουμε τις σύγχρονες Μπλανς Ντιμπουά και να βασιζόμαστε «στην καλοσύνη των ξένων».

Η Kenzie Brenna, μια ξένη (#διπλής) στης οποίας την καλοσύνη θα ήθελα να βασιστούμε αυτή τη φορά, είναι influencer που ασχολείται με την εικόνα του κορμιού, την κριτική σκέψη και την ψυχική υγεία. Στο instagram της θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα tips που μπορεί να σε βοηθήσουν να τα πας λίγο καλύτερα με τον εαυτό σου. Ένα από αυτά είναι και το παρακάτω.

Η Kenzie, λοιπόν, μίλησε ανοιχτά για τη σχέση της με τον εαυτό της και πώς αυτή άλλαζε ανάλογα με τις φορές που κοιταζόταν σε καθρέφτη. Πώς έμαθε να βλέπει αυτό που νόμιζε ότι την πληγώνει και κατάφερε τελικά να το αποδέχεται. Και να το αγαπά.

«Άρχισα να αποφεύγω τους καθρέφτες όταν ήμουν περίπου 13 ετών. Επένδυσα απελπιστικά στο να αποφύγω τον εαυτό μου.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Αν απέφευγα τον εαυτό μου για αρκετό καιρό, ίσως μπορούσα να γίνω κάποιος άλλη.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Το να με κοιτάζω και να βλέπω ότι αυτή είμαι εγώ, ήταν τόσο οδυνηρό που έκανα σημάδια στο δέρμα μου για να δείξω στους άλλους ότι «δεν θέλω να ζω σε αυτό το σώμα».
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Και συνέχισα έτσι για χρόνια.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Αν ήμουν γυμνή και έβλεπα έναν καθρέφτη, θα τον απέφευγα. Δεν άξιζε τον πόνο. Αν ντυνόμουν και έβλεπα έναν καθρέφτη; Τον απέφευγα. Τους απέφευγα πάση θυσία.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Αγόρασα τον πρώτο μου ολόσωμο καθρέφτη όταν ήμουν 27 ετών και άρχισα να γνωρίζω τον εαυτό μου μέσα από αυτόν. Έβγαλα φωτογραφίες του εαυτού μου, με έβλεπα να ντύνομαι, άρχισα να συνδέομαι με το είναι μου.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Είναι τόσο θεραπευτικό το να συμφιλιωνόμαστε με τη γύμνια μας. Είναι σαν να επιστρέφουμε στη ​​φύση – εκεί που γεννηθήκαμε.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Αρχίζουμε να καλυπτόμαστε μόλις βγούμε από τη μήτρα και αρχίζουμε να προγραμματιζόμαστε μαθαίνοντας ότι το σώμα μας δεν είναι καλό και ότι για έναν σωρό λόγους είναι κακό.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Αλλά νομίζω ότι το να επιστρέφουμε στον γυμνό μας εαυτό και να έχουμε μια νέα και τρυφερή σχέση μαζί του, μας επιτρέπει να δούμε πόσο όμορφη είναι η ανθρώπινη φύση.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ελπίζω περισσότεροι άνθρωποι να επανασυνδεθούν με τη γύμνια τους.»

Μερικές στιγμές ειλικρίνειας είναι το μόνο που χρειάζεται για να δούμε ότι στ’ αλήθεια τα πράγματα δεν είναι όπως τα έχουμε στο μυαλό μας. Αν πάψεις να βλέπεις τον εαυτό σου πάντα σε σύγκριση με τους άλλους ή με βάση τα όσα σου λένε, τότε θα δεις την αληθινή σου ομορφιά και θα καταφέρεις να σε αγαπήσεις γι’ αυτό που πραγματικά είσαι.