FEMALE TALK

Mariah Riddlesprigger: Η σύντροφος του Γιάννη Αντετοκούνμπο ξέρει πώς να ερωτευτείς το σώμα σου

Instagram.com/sincerelyymariah

Τον Φεβρουάριο του 2022, η Mariah Riddlesprigger είχε μιλήσει για την αδυναμία της να αναγνωρίσει στον καθρέφτη το σώμα της μετά από τις δύο εγκυμοσύνες της, και την απόκτηση των γιων της ίδιας και του Γιάννη Αντετοκούνμπο Liam και Maverick. Η Mariah Riddlesprigger μιλούσε για τη μητρότητα και τις αλλαγές που έφερε στη ζωή της και τόνιζε ότι ο μεγαλύτερος αγώνας της είναι αυτός που δίνει κοιτώντας τον εαυτό της στον καθρέφτη.

«Ναι, ξέρω πως οι περισσότεροι από εσάς θα πείτε να δείξω επιείκεια στον εαυτό μου, αλλά αυτά τα παιδιά σε συνδυασμό με μια κακή διατροφή, δεν βοηθούν με τα συναισθήματά μου. Στο παρελθόν ήμουν αθλήτρια πρώτης εθνικής (σ.σ. η Mariah έπαιζε volley) που έκανα γυμναστική κάθε μέρα, πολλές φορές την ημέρα. Το να παίρνω βάρος κάποτε ήταν αγώνας, αλλά τώρα το να το χάσω, φαντάζει αδύνατο», έλεγε σε μία μακροσκελή της ανάρτηση τότε, η Mariah Riddlesprigger.

Η σύντροφος του Γιάννη Αντετοκούνμπο έθεσε τότε έναν στόχο, να χάσει 12 κιλά μέχρι το τέλος της σεζόν των Bucks. Έθεσε όμως κι έναν ακόμα πιο σπουδαίο στόχο, αυτόν του να αγαπήσει ξανά το σώμα της. «Τα παιδιά μου αξίζουν μία υγιή μαμά και αξίζω να αγαπήσω το σώμα μου ξανά, γι’ αυτό έχω δεσμευτεί να δώσω προτεραιότητα στην υγεία μου», σημείωνε. Η σεζόν τέλειωσε και η Mariah Riddlesprigger αποφάσισε με μία νέα της ανάρτηση στο Instagram να μας ενημερώσει ότι μπορεί ο πρώτος στόχος της να μην επιτεύχθηκε σε απόλυτους αριθμούς, αλλά ο ουσιαστικός στόχος που είχε θέσει στον εαυτό της και όχι σε κάποια ζυγαριά είναι πλέον εφικτός.

Η Mariah Riddlesprigger με την αμεσότητα και την ειλικρίνεια που διακρίνει τις αναρτήσεις της στο Instagram, μας πήρε μαζί της σε όλο αυτό το ταξίδι που περιείχε προσπάθεια, απογοήτευση, ντροπή και τελικά αποδοχή και αγάπη. Κι είναι ίσως το μόνο κείμενο που αξίζει να διαβάσεις και αφορά κάτι εντέλει τόσο ανούσιο όσο οποιοσδήποτε αριθμός νιώθεις να σε ορίζει, είτε αυτός γράφεται σε μία ζυγαριά είτε σε μία ταυτότητα και αναφέρεται στην ηλικία μας.

Mariah Riddlesprigger: «Ήμουν απογοητευμένη, μπερδεμένη κι ένιωθα ντροπή»

«Αναρωτιόμουν πολύ καιρό αν έπρεπε να κάνω αυτή την ανάρτηση, 2 μήνες για να είμαι ακριβής», έγραψε αρχικά η Mariah Riddlesprigger δημοσιεύοντας ένα video από τις σκληρές προπονήσεις που έκανε για καιρό. «Την πρώτη Φεβρουαρίου έθεσα τον στόχο να χάσω 12 κιλά μέχρι το τέλος της σεζόν του Γιάννη. Αφοσιώθηκα σε αυτόν τον στόχο. Γυμναζόμουν 5-6 φορές την εβδομάδα, τρεφόμουν υγιεινά, κι έπινα μόνο νερό, αλλά το νούμερο στη ζυγαριά δεν άλλαζε», σημείωσε στη συνέχεια η σύντροφος του αθλητή.

Τα συναισθήματά της εκείνη την περίοδο ήταν έντονα. «Ήμουν απογοητευμένη, μπερδεμένη και ένιωθα ντροπή επειδή κάτι που ήταν τόσο εύκολο κάποτε για μένα, τώρα έμοιαζε αδύνατο», γράφει η Mariah Riddlesprigger. Ωστόσο, ξεκίνησε να βλέπει τις αλλαγές στον καθρέφτη της γύρω στα μέσα Μαΐου.

«Οι φίλοι και η οικογένειά μου μού έλεγαν ότι δείχνω καλά. Ένιωθα υπέροχα, σωματικά, αλλά η ζυγαριά δεν κουνιόταν. Ήθελα να τα παρατήσω, αλλά ο καθρέφτης μού έλεγε ότι η ζυγαριά έλεγε ψέματα και το σώμα μου μού έλεγε να συνεχίσω. Συνειδητοποίησα ότι η ζυγαριά δεν είναι το παν, ειδικά αν μπορώ να δω και να νιώσω τα αποτελέσματα», συμπλήρωσε.

«Μαθαίνω να αγαπώ αυτό το νέο σώμα»

Από τότε ο δεύτερος πιο ουσιαστικός στόχος της, άρχιζε να γίνεται πραγματικότητα. «Μαθαίνω να αγαπώ αυτό το νέο σώμα, κι ακόμα κι αν δεν πετύχω το στόχο μου στη ζυγαριά, έχω πετύχει τους μικρότερους στόχους μου και γίνομαι η υγιής γυναίκα που ήθελα να γίνω. Δεν θα μπορούσα να το καταφέρω και να συνεχίζω να το κάνω, χωρίς τόσους ανθρώπους να με βοηθούν και να με σπρώχνουν. Οπότε σε όλους εσάς, θέλω να πω ευχαριστώ κι είμαι ευγνώμων για πάντα», εξήγησε στη συνέχεια η Mariah Riddlesprigger.

Όπως λέει η ίδια δεν είναι ακόμα «πλήρως ικανοποιημένη με το νέο σώμα» της. «Αλλά μαθαίνω να το αγαπώ και να το φροντίζω κάθε μέρα. Αν είστε σαν εμένα και δεν βλέπετε τα αποτελέσματα που θέλετε, μην τα παρατάτε, το σώμα σας είναι όμορφο και μαγικό. Σας ευχαριστώ όλους, που με βοηθήσατε να αποδεχτώ και να ερωτευτώ το “σώμα μαμάς” μου», κατέληξε στην ανάρτησή της η Mariah Riddlesprigger. Ο μόνος στόχος που αξίζει να βάλεις σε σχέση με το σώμα σου είναι αυτός, να το αποδεχτείς, να το αγαπήσεις και να το φροντίζεις όπως του αξίζει. Κι αυτόν τον στόχο, αν μη τι άλλο η Mariah προσπαθεί σκληρά να τον πετύχει.