FEMALE TALK

Kourtney Kardashian: Όσα είπε για την εμμηνόπαυση στα 42 της και τις θεραπείες γονιμότητας

Instagram.com/kourtneykardash

Η Kourtney Kardashian σε ένα teaser trailer του νέου reality show της οικογένειάς της με τίτλο The Kardashians, αποκάλυψε ότι προσπαθεί να κάνει παιδί με τον μνηστήρα της, Travis Parker. Αλλά οι προσπάθειές της αυτές, να συλλάβει ένα παιδί μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, ισχυρίζεται ότι πυροδότησαν την εμμηνόπαυση στον οργανισμό της στα 42 της χρόνια, προξενώντας παράλληλα και αύξηση βάρους για την οποία δέχτηκε έναν καταιγισμό «αγενών» σχολίων στα social media.

Κι όλα τα παραπάνω τα μάθαμε εξαιτίας μίας διαρροής. Το teaser trailer της εκπομπής The Kardashians αναρτήθηκε στο Instagram όπου παρέμεινε για ελάχιστο χρόνο πριν διαγραφεί. Ο χρόνος ήταν όμως αρκετός ώστε τα ξένα Μέσα, να καταγράψουν τα λεγόμενα της Kourtney Kardashian και η είδηση να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η Kourtney Kardashian θέλει ένα ακόμα παιδί με τον Travis Parker

Στο trailer του reality show, που γυρίζεται σε παραγωγή Hulu και θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Απριλίου, η Kourtney Kardashian μιλά στη μητέρα της, Kris Jenner για τις συνεχιζόμενες προσπάθειές της να κάνει ένα παιδί με τον μνηστήρα της, Travis Parker. Η 42χρονη έχει αποκτήσει ήδη 3 παιδιά, τον 12 ετών Mason, την 9χρονη Penelope και τον 7 ετών Reign με τον πρώην συντροφό της, Scott Disick.

«Ο Travis κι εγώ θέλουμε να κάνουμε ένα μωρό», ακούγεται να λέει η Kourtney Kardashian καθώς τη βλέπουμε μαζί με τον drummer των Blink 182, μνηστήρα της. Η ίδια ακούγεται να μιλάει για την εξωσωματική γονιμοποίηση περιγράφοντάς τη ως «όχι και την πιο ιδανική εμπειρία αφού έχω συλλάβει 3 παιδιά με φυσικό τρόπο».

Η εξομολόγηση για την εμμηνόπαυση

Η αδερφή της Kim Kardashian εμφανίζεται αναστατωμένη από τα «αγενή» σχόλια που έχει δεχθεί στα social media για την αλλαγή στην εμφάνισή της, που όπως λέει έχει προκληθεί από την θεραπεία της καθώς συνεχίζει τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

«Σκέφτομαι ότι είναι τόσο αγενές να σχολιάζεις ανθρώπους όταν δεν έχεις ιδέα τι περνούν αυτοί. Τα φάρμακα που μου δίνουν, με έβαλαν στην εμμηνόπαυση. Κυριολεκτικά στην εμμηνόπαυση», λέει η Kourtney με την Kim Kardashian να απορεί: «Από ένα φάρμακο;». «Ναι» απαντά η αδερφή της χωρίς να διευκρινίζει ποια ακριβώς θεραπεία γονιμότητας ακολουθεί.

Η εμμηνόπαυση είναι μία φυσική διαδικασία για τον οργανισμό των γυναικών, που συμβαίνει συνήθως είτε στην δεκαετία των 40 είτε των 50 ετών μίας γυναίκας, καθώς τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται στον οργανισμό. Όπως αναφέρει η Daily Mail, σε σχετικό της δημοσίευμα, δεν έχει ερευνηθεί επαρκώς και άρα δεν υπάρχουν επαρκή συμπεράσματα για το αν η εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να πυροδοτήσει την εμμηνόπαυση. Η εμμηνόπαυση ορίζεται όταν έχουν περάσει 12 μήνες από την τελευταία σου περίοδο και σημαίνει το τέλος των έμμηνων κύκλων σου, όπως αναφέρει η Mayo Clinic.

Η φορά που απάντησε σε σχόλιο για το σώμα της

Αυτό που δεν είναι ασυνήθιστο για τις γυναίκες που ακολουθούν θεραπείες γονιμότητας στο πλαίσιο της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι η αύξηση του σωματικού τους βάρους. Η Kourtney Kardashian προφανώς αναφερόταν σε τέτοιες αλλαγές στο σώμα της και στην αντίδραση του τεράστιου κοινού των Kardashians σε αυτές.

Μάλιστα τον Δεκέμβριο του 2021 δεν είχε διστάσει να απαντήσει δημόσια σε ένα από αυτά τα σχόλια follower της που σχολίασε ότι «δείχνει έγκυος». «Αλήθεια θα το κάνουμε αυτό κάθε φορά που θα αναρτώ μία φωτογραφία;», είχε αναρωτηθεί τότε η reality tv star.

Η Kourtney Kardashian για την απόφασή της για την κατάψυξη ωαρίων

Η Kourtney Kardashian έχει επίσης εξομολογηθεί σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή εκπομπή της Ellen DeGeneres ότι είχε αποφασίσει να καταψύξει τα ωάριά της πριν γίνει 40 ετών. «Τα κατέψυξα. Ελπίζω να βρίσκονται εκεί και να είναι καλά. Το έκανα επειδή ποτέ δεν ξέρεις. Με έπεισαν. Εγώ έλεγα “Ok, ας το κάνω. Θα το κάνω μία φορά επειδή το κάνουν όλοι”», σημείωνε η Kourtney Kardashian, εξηγώντας ότι προχώρησε στη διαδικασία στα 39 της χρόνια.

«Δεν ξέρω αν θα θέλω να κάνω άλλο παίδι ή τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Αλλά το να έχω έλεγχο του σώματός μου, μού χάρισε ψυχική ηρεμία», πρόσθετε τότε, πριν μπει ο Travis Parker στη ζωή της, η Kourtney Kardashian.