#ΔΕΝΕΙΣΤΕΜΟΝΕΣ

Κλέλια Ρένεση: «Απέναντι σε κάθε βρικόλακα, εσύ γέλα σθεναρά και πες ότι δεν είσαι στο μενού»

Papadakis Press Εξωτερικός συνεργάτης

Ένα μήνυμα προς όλες τις γυναίκες που βιώνουν κακοποίηση έστειλε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Κλέλια Ρένεση την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου. Με αφορμή την καταγγελία της ηθοποιού Ζέτας Δούκα και τους ισχυρισμούς της για τη λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία που έζησε στη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη, αλλά και όλες τις επώνυμες καταγγελίες και ανώνυμες καταγγελίες συναδέλφων της που ακολούθησαν, η Κλέλια Ρένεση θέλησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα με κεντρική λέξη αυτή που αναγράφεται στη φωτογραφία της ανάρτησής της. Μια λέξη με 4 γράμματα αλλά δύναμη απροσμέτρητη. Τη λέξη «Φύγε».

«Φύγε από όπου νιώθεις ότι κακοποείσαι. Δίχως δεύτερη σκέψη. Δίχως μεν, αλλά, μήπως, ίσως. Είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά. Χωρίς σπίτι ζεις, χωρίς λεφτά ζεις (θα γίνουν τα θαύματα, μην έχεις καμιά αμφιβολία), χωρίς “όνομα” ζεις, χωρίς αξιοπρέπεια ΔΕΝ ζεις, σέρνεσαι.», σημείωσε η Κλέλια Ρένεση.

«Απέναντι σε κάθε βρικόλακα, εσύ γέλα σθεναρά και πες ότι δεν είσαι στο μενού. Δεν έχεις καμιά άλλη αποστολή από το να κρατήσεις ζωντανό το παιδί μέσα σου.. Ζωντανό το φως που καίει. ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ. ΤΩΡΑ. ΤΩΡΑ.», πρόσθεσε η Κλέλια Ρένεση και συνέχισε γράφοντας: «Και σου υπογράφω πως αυτό που κερδίζεις είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που χάνεις».

Η Κλέλια Ρένεση έκλεισε το μήνυμά της, με μία δήλωση στήριξεις προς όλες τις γυναίκες συναδέλφους της, που έχουν νιώσει την κακοποίηση στο παρελθόν. «Κρατώ το χέρι των συναδελφισσών μου για όλες τις στιγμές που ένιωσαν κομμάτια και στο όνομά τους σου γράφω: ΦΥΓΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μία λέξη με 4 μόνο γράμματα, αλλά δύναμη μεγάλη. Δύναμη ψυχής. Δεν είναι πάντα εύκολο, δεν είναι πάντα μία πράξη που μπορεί κανείς να κάνει αβασάνιστα. Κι ούτε ταυτίζεται με την άχρηστη ερώτηση «Γιατί δεν έφευγες;». Ίσως ένιωσες ότι δεν μπορούσες. Ίσως ένιωσες ότι δεν ήταν εφικτό. Αλλά δεν παύει να είναι μία προτροπή εμποτισμένη με δύναμη και αγάπη. Φύγε.