#ΔΕΝΕΙΣΤΕΜΟΝΕΣ

Η Ζέτα Δούκα καταγγέλλει: «Ο Γιώργος Κιμούλης με έβρισε και με χτύπησε στο θέατρο»

24MEDIA Αγγελική Καλαμαρά

Το μακρινό 2008 έβλεπα στη σκηνή του θεάτρου την Ζέτα Δούκα να υποδύεται έναν από τους κεντρικούς ρόλους της παράστασης «Πιο Κοντά» στη σκηνή του Θεάτρου Αθηνών. Είναι μια μακρινή παράσταση πια αλλά θυμάμαι ότι η Ζέτα Δούκα με είχε ενθουσιάσει περισσότερο απ’ όλους τους συντελεστές της παράστασης στον ρόλο της. Συμπρωταγωνιστές της ήταν ο Γιώργος Κιμούλης, ο Νίκος Ψαρράς και η Δώρα Χρυσικού. Ο Γιώργος Κιμούλης σκηνοθετούσε επίσης την παράσταση. Δεν ήξερα, ότι η Ζέτα Δούκα που έβλεπα στη σκηνή, να δίνει τον καλύτερο εαυτό της, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε σήμερα, Τρίτη 26 Ιανουαρίου, στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» ζούσε καταστάσεις βίας στη συνεργασία της.

Η Ζέτα Δούκα μίλησε για τα περιστατικά που συνέβαιναν το 2008 στη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη. Όπως είπε είχε δεχτεί ψυχολογική και λεκτική βία εντός κι εκτός σκηνής, ενώ ανέφερε ένα συγκεκριμένο περιστατικό κατά το οποίο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο Γιώργος Κιμούλης την κλώτσησε και την έβρισε.

 

«Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το τονίσω, είναι ψυχολογική και λεκτική βία. Ήταν πριν από 13-14 χρόνια σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πολύ ωραίο έργο, με σπουδαίο καστ. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός ήταν επικεφαλής του θιάσου, ο οποίος είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός», ανέφερε η Ζέτα Δούκα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».

«Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να προκαλέσει στον άλλον ένα υποκριτικό βραχυκύκλωμα για να τα χάσει. Αυτό γινόταν ακόμα πιο έντονο όταν οι κριτικές που άρχισαν να βγαίνουν για μένα ήταν καλές, αυτό τον θύμωνε. Εκτός σκηνής υπήρχαν περιστατικά λεκτικής βίας. Κι υπήρχε κι ένα περιστατικό, όταν καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, έστειλε έναν συνάδελφο, υπέροχο ηθοποιό και φίλο μου έκτοτε, να μου πει να βγω στη σκηνή και να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση. Όταν πήγα να τον ρωτήσω γιατί δεν το λέει αυτός ως επικεφαλής, με έβρισε, με κλώτσησε και είπε “ΟΚ, πάμε τρίτο κουδούνι”», συμπλήρωσε η Ζέτα Δούκα.

«Έβαλα την αξιοπρέπεια μου κάτω από το θέατρο, έβαλα τον φόβο μου πάνω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή. Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής. Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το “Πιο κοντά” (Closer), στο Θέατρο Αθηνών το 2008 – 2009. Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη», κατέληξε η ηθοποιός.

Η παρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα και ο Άρης Καβατζίκης έμειναν να την κοιτούν σοκαρισμένοι, όπως μάλλον και οι τηλεθεατές που παρακολουθούσαν από τους δέκτες τους. Κι αυτό γιατί έχουμε συνηθίσει το θάρρος να μη βρίσκεται τελικά. Έχουμε συνηθίσει τα προβλήματα να κρύβονται κάτω από το χαλάκι. Κι η Ζέτα Δούκα είπε ένα «αρκετά» σε όλα αυτά.

Όπως σχολίασαν και οι τρεις «Οι εποχές αλλάζουν». «Ναι, αλλά πρέπει να αλλάξουν γρήγορα», συμπλήρωσε δακρυσμένη η Ζέτα Δούκα. Και δακρύσαμε κι εμείς μαζί της. Οι εποχές αλλάζουν μόνο με θάρρος. Κι οι γυναίκες βρίσκουν όλο και περισσότερο.

O Γιώργος Κιμούλης προς το παρόν δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια ως προς τους ισχυρισμούς της ηθοποιού.