ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Κάτω τα χέρια σου από το αιδοίο μου». Το νέο κερί της Gwyneth Paltrow είναι αυτό που νομίζεις

Rachel Murray/Getty Images/Ideal Image

Θα πω την αλήθεια. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν διάβασα για την κυκλοφορία του νέου κεριού της Gwyneth Paltrow ήταν ο Βασίλης Καρράς. Μυαλό είναι, όπου θέλει πάει.

«Κάτω τα χέρια σου από το αιδοίο μου». Με αυτό το μήνυμα κυκλοφορεί το νέο κερί της Gwyneth Paltrow μέσω Goop. «Κάτω τα χέρια σου από το αιδοίο μου» η Gwyneth Paltrow, «κάτω τα χέρια σου μακριά από ‘μενα, όλα τελειώσανε, πήγαν χαμένα» ο Βασίλης Καρράς.

Πέρα από την πλάκα, η Gwyneth Paltrow αυτή τη φορά στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα μέσω του νέου της προϊόντος.

«Η λέξη κόλπος έχει μεγάλη δύναμη. Κι όμως, υπάρχει μια επαναλαμβανόμενη ανάγκη να πούμε: Κάτω τα χέρια. Κάτω τα χέρια από τους κόλπους μας σε οποιοδήποτε πλαίσιο όπου δεν είναι καλοδεχούμενα. Τα δικά μας αναπαραγωγικά όργανα. Η δική μας επιλογή», γράφει η Gwyneth Paltrow στο Instagram.

«Πιστεύουμε στην αναπαραγωγική ελευθερία, στην ακεραιότητα του σώματος και τα ίσα δικαιώματα ανεξάρτητα από το φύλο», αναφέρει η Goop στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

Την ίδια στιγμή η συζήτηση για το δικαίωμα στην άμβλωση έχει ανοίξει ξανά, δυστυχώς. Ο Γάλλος πρόεδρος Macron ζήτησε να κατοχυρωθεί στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. το δικαίωμα στη διακοπή της κύησης.

Μόλις τον περασμένο Ιούνιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε τη λεγόμενη έκθεση Μάτιτς, η οποία αναγνωρίζει σε όλες τις γυναίκες-πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε νόμιμες και ασφαλείς αμβλώσεις.Ταυτόχρονα, η νεότερη πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Roberta Metsola, είναι αντίθετη στην έκτρωση κι έτσι η Μάλτα παραμένει η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που απαγορεύει σε κάθε περίπτωση τις αμβλώσεις.

Μία ακόμα νεαρή γυναίκα στην Πολωνία έχασε τη ζωή της επειδή οι γιατροί αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε άμβλωση, εφαρμόζοντας έναν από τους πιο περιοριστικούς νόμους περί αμβλώσεων που απαγορεύει την έκτρωση ακόμη και σε περιπτώσεις εμβρυικών ανωμαλιών

Η Gwyneth Paltrow στέκεται στη σωστή πλευρά και παίρνει ξεκάθαρη θέση, έστω κι αν όλο αυτό είναι ένα επικοινωνιακό τρικ.

Όπως ανακοινώθηκε η Goop θα δωρίζει 25 δολάρια από κάθε πώληση του συγκεκριμένου κεριού στο ACLU Foundation Reproductive Freedom Project για την προστασία των δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών των γυναικών.

Δικό μας το κορμί, δικές μας οι αποφάσεις. Και δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητήσουμε. Λήγει εδώ το ζήτημα με ή άνευ κεριού.