ΖΕΤΑ ΔΟΥΚΑ

Η Κατερίνα Γερονικολού μίλησε για την καταγγελία που έκανε για εργασιακό εκφοβισμό

Instagram.com/katerina_geronikolou

Στο πλατό του “The 2Night Show” βρέθηκε καλεσμένη η Κατερίνα Γερονικολού το βράδυ της Τετάρτης 14 Απριλίου. Η ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για την καταγγελία την οποία είχε κάνει δημόσια κατά του Γιώργου Κιμούλη, μέσω ανάρτησής της στο Instagram, στην οποία τον κατηγορούσε για εργασιακό εκφοβισμό.

«Ξεκίνησε μια νέα σελίδα στην Ελλάδα», σημείωσε μιλώντας για το ελληνικό κύμα του #MeToo που ξεκίνησε από τον χώρο του αθλητισμού με τη Σοφία Μπεκατώρου και πέρασε στο ελληνικό θέατρο με την εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα, η Κατερίνα Γερονικολού. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου της μίλησε για τον εργασιακό εκφοβισμό που προέρχεται από γυναίκες εργοδότριες και η Κατερίνα Γερονικολού έδωσε την δική της εκδοχή για όσα της έλεγε ο παρουσιαστής.

«Οι γυναίκες που έρχονται σε θέση εξουσίας θεωρούν λίγο χρέος τους, ότι για να τις σέβονται πρέπει να “ανδροποιηθούν”. Προσλαμβάνουν εικόνες και συμπεριφορές ανδρών. Η λέξη κλειδί σε όλα αυτά είναι η “εξουσία”», σημείωσε η Κατερίνα Γερονικολού. «Όταν οι θέσεις εξουσίας καταλαμβάνονται από τέτοιους ανθρώπους, με τις συμπεριφορές που ακούμε το τελευταίο διάστημα, καταλαβαίνεις οι υπόλοιποι εργαζόμενοι σε τι πλαίσιο κινούμαστε. Δημιουργούν ένα πλαίσιο εξουσίας στο οποίο οι υπόλοιποι οφείλουμε να υποτακτούμε. Γι’ αυτό κι όταν βλέπεις έναν άνθρωπο να συμπεριφέρεται το ίδιο στους κατώτερους και τους ανώτερούς του, είναι μια υπέροχη έκπληξη. Το έχω δει αυτό να συμβαίνει γι’ αυτό και ξέρω ότι μπορεί να γίνει», εξήγησε στη συνέχεια η ηθοποιός.

H Κατερίνα Γερονικολού αποκάλυψε τις πληγές της κι αυτές μαλάκωσαν

Μιλώντας για τη δική της καταγγελία η Κατερίνα Γερονικολού τόνισε: «Νιώθω ότι βγήκα προς τα έξω, ότι μπορώ να κοιτάξω το λιγότερο τους υπόλοιπους συναδέλφους στα μάτια και να ξέρω ότι δεν κρύβω κάποιο μυστικό, ότι δεν έχω κάποια βαθιά πληγή. Τις πληγές μου τις αποκάλυψα δημόσια και γι’ αυτό μαλάκωσαν».

«Η Ζέτα Δούκα δεν είναι φίλη μου, αλλά αυτό που έκανε, μου προκάλεσε πολύ έντονα συναισθήματα, τα οποία δεν ήξερα ότι είχα. Αν είμασταν πριν από έναν χρόνο σε ένα ταβερνάκι και τα λέγαμε και με ρωτούσες αν έχω κάποια πληγή, από κάποια συνεργασία ίσως να σου έλεγα ότι “Όχι Γρηγόρη μου είμαι πολύ καλά, γιατί έχουν περάσει 8 χρόνια και δεν το σκέφτομαι”. Όταν όμως είδα ένα πληγωμένο άτομο που οι πληγές του ενδεχομένως προήλθαν από την ίδια πηγή, αισθάνθηκα σαν αδελφή της. Αισθάνθηκα σαν να το έχω πάθει εγώ. Ήταν πάρα πολύ αυθόρμητο να θέλω να τη στηρίξω δημόσια. Αλλά τελικά όλο αυτό λειτούργησε σαν ένα κύμα. Και αυτό το κύμα για μένα, έχει πολλή αγάπη», σημείωσε η Κατερίνα Γερονικολού αναφερόμενη στην εξομολόγηση που προκάλεσε και τη δική της.

«Ο κλάδος μας δεν είναι τυχαίο που πήρε την απόφαση τώρα να μιλήσει. Είμαστε ένα χρόνο άνεργοι, έξω από τον φυσικό μας χώρο, το θέατρο. Εμείς πήραμε ανάσες και εγώ θεωρώ ότι αυτό το pause προκάλεσε όλη αυτή την εξωστρέφεια, αυτό το άνοιγμα, να βγάλουμε ό,τι βρωμερό υπήρξε προς τα έξω και να το ξεβράσει η θάλασσα. Εγώ ειλικρινά σου μιλάω είμαι πολύ αισιόδοξη ξαφνικά», συμπλήρωσε η ηθοποιός.