ROLE MODELS

Jill Biden: Η σπουδαία επαγγελματική απόφαση που κάνει τη νέα Πρώτη Κυρία διαφορετική από τις προκατόχους της (και ακόμα πιο φίλη μας)

AP Photo Andrew Harnik

Για την Jill Biden η Michelle Obama έχει πει πως «Είναι απλώς μια ανάσα καθαρού αέρα χωρίς σπιθαμή προσποίησης. Ένας από τους πιο προσγειωμένους ανθρώπους που θα συναντήσεις ποτέ εντός ή εκτός πολιτικής». Η νέα FLOTUS κατάγεται από την ίδια «γενιά» με την Obama. Μοιράζεται με τη Michelle το ίδιο DNA δυναμισμού, χειραφέτησης και ουσίας. Μια αυθύπαρκτη προσωπικότητα που έχει να προσφέρει πολλά, όχι απλά ως η «σωστή παρουσία» στο πλευρό του Joe Biden. Ακόμα δεν εγκαταστάθηκε στον Λευκό Οίκο η Jill κι άρχισε να τρυπώνει στην καρδιά μας.

Η Δρ. Jill Biden, η καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας στο μικρό κοινοτικό κολλέγιο της Βόρειας Βιρτζίνια θέλει να κάνει ό,τι έκανε και πριν ο σύζυγός της γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Σκοπεύει λοιπόν να συνεχίσει να διδάσκει τους μαθητές της κι αυτό συνιστά μία ιστορική πρωτιά για Πρώτη Κυρία.

 

 

 Δρ. Jill Biden, η πρώτη Πρώτη Κυρία με διδακτορικό

Η ακτιβίστρια καθηγήτρια που ο Joe Biden γνώρισε σε blind date που σκάρωσε ο αδερφός του το 1975 είναι η γυναίκα που έβγαλε τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ από τη σκοτεινή του λαγουδότρυπα. Στα χρόνια που προηγήθηκαν της γνωριμίας τους, ο Biden είχε χάσει την 30χρονη σύζυγό του και την ενός έτους κόρης τους σε τροχαίο. Από το τραγικό γεγονός σώθηκαν οι δύο μικροί γιοι του 29χρονου τότε Biden, ο 4χρονος Beau και ο 2χρονος Hunter.

 

Η Jill Tracy Jacobs μεγάλωσε τους γιους του Joe με την ίδια αγάπη και στοργή που έδειξε στην κόρη που απέκτησαν μαζί, την Ashley. Μετά από 5 αποτυχημένες προτάσεις γάμου, η γυναίκα από το New Jersey τού είπε το ναι. Ανέθρεψε την οικογένειά της, στάθηκε στο πλευρό του συζύγου της στηρίζοντας τις πολιτικές του φιλοδοξίες και παράλληλα πήρε 4 πτυχία. Μεταξύ αυτών, μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ. Στα απομνημονεύματά της με τίτλο “Where the Lights Enter” η Jill έχει γράψει «το να είμαι καθηγήτρια δεν είναι αυτό που κάνω, αλλά αυτό που είμαι».

Jill Biden Jill και Joe Biden, 43 χρόνια μαζί / AP Photo / Andrew Harnik
Jill και Joe Biden, 43 χρόνια μαζί

Η Jill ξέρει πώς σηκώνονται τα βάρη

Η Biden το 2012 έγραψε ένα παιδικό βιβλίο αφιερωμένο στους Αμερικανούς στρατιώτες που ξαφνικά βρίσκονται να πολεμούν στην άλλη άκρη του κόσμου. Τότε ο μεγάλος γιος της οικογένειας, ο Beau υπηρετούσε στο Iraq κι ήθελε να του δείξει την αγάπη της. Ο Beau πέθανε τραγικά, χρόνια αργότερα από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Η Jill είναι επίσης δεινή δρομέας κι ερωτεύτηκε το τρέξιμο όταν πήρε μέρος στο Race For The Cure στη δεκαετία του 90. Επιπλέον σηκώνει βάρη για να γυμνάζεται κάθε μέρα. Εκτός από βάρη σηκώνει και από αστεία καθώς η ίδια δηλώνει λάτρης της φάρσας. «Μου αρέσει να προσθέτω λίγο χιούμορ» έχει σχολιάσει για την φάρσα που είχε κάνει στον σύζυγό της, έχοντας βάλει έναν πλαστικό αρουραίο σε πόντιουμ πριν από ομιλία του αλλά και στο μαξιλάρι του ένα βράδυ. Για αυτή τη γυναίκα το κατεστημένο υπάρχει για να το σπας.

Και με την απόφαση της να συνεχίσει να εργάζεται τώρα που τα καθήκοντά της στην προεκλογική καμπάνια ο Joe Biden ολοκληρώθηκαν επιτυχώς είναι μια επιβεβαίωση. Κι όχι διεκδικώντας μια έδρα σε κάποιο posh πανεπιστημιακό ίδρυμα, αλλά στην ίδια σχολή που εργάζεται εδώ και καιρό, διδάσκοντας αγγλικά σε παιδιά που φοιτούν σε κοινοτικά κολλέγια. Όπως έχει πει στο παρελθόν: «Διδάσκω σε πολλούς μετανάστες και πρόσφυγες. Λατρεύω τις ιστορίες τους, λατρεύω ποιοι είναι ως άνθρωποι και μου αρέσει το γεγονός ότι μπορώ να τους βοηθήσω στο δρόμο τους προς την επιτυχία».

 

AP Photo / Chris O'Meara

Σε συνέντευξή της η Biden έχει δηλώσει επίσης πως σαν Πρώτη Κυρία, θα στηρίξει τα δωρεάν δίδακτρα στα κοινοτικά κολέγια, τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο και τις οικογένειες των στρατιωτικών. Κάτι που έκανε και ως σύζυγος αντιπροέδρου. Τι λέει ο Joe Biden για όλα αυτά; φυσικά και ναι. Η νέα Πρώτη Κυρία έχει την αμέριστη στήριξη του συζύγου της, ο οποίος ακόμα κι αν δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το ποιος είναι, βλέποντας τι γράφει το πλακάτ στην πρώτη φωτογραφία που επέλεξε να ανεβάσει την επόμενη του αποτελέσματος  («Η Δρ. και ο Πρόεδρος Biden ζουν εδώ»), καταλαβαίνεις πως μια φορά καλύτερος από τον Trump θα είναι.

Γιατί μπροστά από έναν ικανό άνδρα προπορεύεται πάντα μια σημαντική γυναίκα που δεν μπορεί και δεν θέλει να την κρύψει κανείς.