ΙΩΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: «Πότε υπηρετούμε την τέχνη και πότε ικανοποιούμε την ανωμαλία του κάθε σκηνοθέτη»;

Papadakis Press

Οι καταγγελίες για ηθοποιούς και σκηνοθέτες για σεξουαλική παρενόχληση και λεκτική, σωματική και ψυχολογική βία όλο και πληθαίνουν. Η Φιλαρέτη Κομνηνού δήλωσε: «Καιρός ήταν να σπάσει το απόστημα» αναφερόμενη στην πρόταση δασκάλου της στη δραματική σχολή. Οι ηθοποιοί συσπειρώνονται και ενώνουν τις φωνές τους προκειμένου να σπάσει ο κύκλος της σιωπής. Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου εξέφρασε τους προβληματισμούς της για τις δραματικές σχολές.

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου με ένα κείμενό της στο Instagram καυτηριάζει συμπεριφορές. «Πότε υπηρετούμε την τέχνη και πότε ικανοποιούμε την ανωμαλία του κάθε σκηνοθέτη»; αναρωτιέται η ηθοποιός.

«Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να μπει ένα καινούργιο μάθημα στις δραματικές σχολές για το τι είναι επιτρεπτό και τι όχι στις ακροάσεις; Πότε υπηρετούμε την τέχνη και πότε ικανοποιούμε την ανωμαλία του κάθε σκηνοθέτη;

Ποια είναι τα δικαιώματα του νέου ηθοποιού και που μπορεί να απευθυνθεί σε περίπτωση οποιασδήποτε παραβίασης; Εξίσου απαραίτητο και πρακτικό με την ορθοφωνία και την κινησιολογία το βρίσκω» ανέφερε η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Πώς αντέδρασε η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου στα λεγόμενα του Γιώργου Κιμούλη

Πριν από λίγες μέρες, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου είχε πάρει και πάλι θέση απαντώντας στον Γιώργο Κιμούλη και τα όσα είπε περί καταγγελιών της μόδας. Στο Instagram έγραψε:

«Δεν είναι μόδα, είναι συνειδητοποίηση. Είναι θυμός. Είναι απόγνωση. Είναι αποδοχή. Είναι πολλά που ίσως δεν μπορώ καν να διανοηθώ. Είναι η ώρα να δώσουμε τον χώρο και τον χρόνο στους ανθρώπους που έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής βία να μιλήσουν. Να τους ακούσουμε. Να καταλάβουμε.

Να επαναπροσδιορίσουμε αν χρειαστεί. Μέχρι να βρει τη δύναμη να στηρίξει τον εαυτό του και το πιο αδύναμο θύμα. Και μέχρι να χάσει τη δύναμη του ο κάθε θύτης. Κάλλιο αργά παρά πότε».