ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΚΟΜΝΗΝΟΥ

Φιλαρέτη Κομνηνού: Το ξέσπασμα και η αποκάλυψη για την πρόταση δασκάλου της στη δραματική σχολή. «Καιρός ήταν να σπάσει το απόστημα»

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Μια αποκάλυψη στο πνεύμα των ημερών της αλλαγής που πρέπει να συμβεί στον χώρο της τέχνης και στους απανταχού εργασιακούς χώρους, πραγματοποίησε η Φιλαρέτη Κομνηνού στο περιοδικό Gala. Η ηθοποιός μιλώντας για τις καταγγελίες που γίνονται το τελευταίο διάστημα, αρχικά από τη Ζέτα Δούκα για λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία σε συνεργασία τους (ακολούθησαν πολλές ακόμα ηθοποιοί με τελευταία την Κατερίνα Λέχου) και στη συνέχεια από την Τζένη Μπότση, τη Λουκία Μιχαλά και την Αγγελική Λάμπρη κατά γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη για πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα, αλλά και τις υπόλοιπες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αποκάλυψε μία πρόταση που της είχε γίνει στα πρώτα της βήματα από δάσκαλο στη δραματική σχολή που φοιτούσε.

«Θεωρώ ότι πιο σιχαμένο, ανήθικο και χωρίς καμία δικαιολογία είναι όλα αυτά τα γεγονότα και οι αποκαλύψεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις. Όλα αυτά που έχουν υποστεί νεαρά κορίτσια μέσα στον χώρο της εργασίας τους. Είναι καλό που έχει αρχίσει και ξεβρωμίζει το τοπίο με τις αποκαλύψεις γιατί η συγκάλυψη τόσων χρόνων, αυτό που όλοι το ξέρουμε αλλά κανένας δεν τολμάει να μιλήσει, διαιωνίζει όλο το κακό και επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές», σημείωσε η Φιλαρέτη Κομνηνού στο περιοδικό Gala.

«Φυσικά και υπάρχει σεξισμός στο θέατρο και στη showbiz. Και ξέρετε που ποντάρουν αυτά τα σιχάματα; Στην επιθυμία των νεαρών ηθοποιών να παίξουν ρόλους και να πετύχουν. Αυτό είναι συνήθως και το δόλωμα», τόνισε πριν αποκαλύψει τη δική της προσωπική εμπειρία.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που μου είπε δάσκαλος μου στη δραματική σχολή. Ήθελε ως “προαγωγός” κανονικά να με πάει πακέτο σε διάσημο πρωταγωνιστή και όταν βρήκα το θάρρος να τον αποκρούσω και να τον βρίσω, γύρισε κυνικά και μου είπε: “Ταλέντο μπορεί να έχεις αλλά με τέτοια μυαλά δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα στο θέατρο”», αποκάλυψε η Φιλαρέτη Κομνηνού.

Βεβαίως και καριέρα έκανε και συνεχίζει να κάνει και μάλιστα φέτος που τα θέατρα είναι κλειστά λόγω πανδημίας, πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά του Alpha, Αγγελική. Η Φιλαρέτη Κομνηνού δεν παύει να παίρνει θέση υπέρ των θυμάτων βίας στον χώρο της και το δήλωσε ξανά, μέσα από ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Μπράβο σε όσους έκαναν την αρχή και μίλησαν!!! Καιρός ήταν…να σπάσει το απόστημα. Το λέει και ο “Άμλετ” στην σκηνή…”Όσο κι αν το κακό το κρύβει ολάκερη η γη, έρχεται πάντα η Ώρα που το φανερώνει στα μάτια των ανθρώπων “Το θυμίζω απλώς σε κάποιους», σημείωσε σε ανάρτησή της η ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης. Και καλό είναι να το θυμηθούμε όλοι.