WOMEN TODAY

Η Kim Kardashian έσπασε τη σιωπή της για τον Kanye West. «Η οικογένειά μου είναι ανίσχυρη»

AP Images Danny Moloshok/Invision for the Television Academy

Μετά από ένα ακόμα βράδυ με ακατάληπτα tweets του Kanye West και μια σειρά κατηγοριών που πραγματοποίησε ενάντια στην Kim Kardashian, εκείνη αποφάσισε να μιλήσει. Μέσα από Instagram stories η reality tv star θέλησε να περιγράψει την κατάσταση την οποία βιώνει η οικογένειά της, την οποία αποκάλεσε ανίσχυρη. Αναφερόμενη στον Kanye West, τον χαρακτήρισε: «Ιδιοφυή αλλά περίπλοκο».

«Όπως πολλοί από εσάς ξέρετε, ο Kanye πάσχει από διπολική διαταραχή», ξεκινούσε το μήνυμα της Kim Kardashian στα Instagram stories της. Αυτές οι τελευταίες ημέρες την έχουν φέρει στο επίκεντρο της δημοσιότητας με τον πιο δύσκολο τρόπο, μέσα από την ψυχική ασθένεια του πιο δικού της ανθρώπου. Και η Kim είπε να εξηγήσει τώρα τα ανεξήγητα.

Η ειλικρινής τοποθέτησή της για το στίγμα της ψυχικής ασθένειας

«Ο καθένας που πάσχει από αυτή την ασθένεια ή έχει κάποιο δικό του αγαπημένο πρόσωπο στη ζωή του που πάσχει από αυτό, ξέρει πόσο τρομερά περίπλοκο και επώδυνο είναι να το κατανοήσεις. Ποτέ δεν έχω μιλήσει δημόσια για το πώς μας έχει επηρεάσει αυτό στο σπίτι γιατί είμαι πολύ προστατευτική με τα παιδιά μας. Είμαι προστατευτική και με το δικαίωμα του Kanye στην ιδιωτικότητα σε ό,τι αφορά την υγεία του. Αλλά σήμερα, νιώθω ότι θέλω να σχολιάσω το θέμα, εξαιτίας του στίγματος και των παρεξηγήσεων που βλέπω σχετικά με την ψυχική υγεία», είπε η Kim Kardashian.

Η σύζυγος του Kanye West πιθανώς αναφερόταν στα σχόλια που γίνονται εδώ και μέρες σε κάθε παραλήρημα του Kanye West. Οι άνθρωποι, ελαφρά τη καρδία σχολιάζουν «Τρελός είναι μωρέ» κι εκείνη θέλησε επιτέλους να πάρει θέση σε όλο αυτό. Ακόμα κι αν ο Kanye West την πρόσβαλε και την εξέθεσε δημόσια.

«Εκείνοι που καταλαβαίνουν την ψυχική ασθένεια ή ακόμα και την παρορμητική συμπεριφορά ξέρουν ότι η οικογένεια είναι ανίσχυρη εκτός κι αν το μέλος της που την παρουσιάζει είναι ανήλικο. Οι άνθρωποι που έχουν άγνοια από αυτή την εμπειρία μπορούν να είναι επικριτικοί και να μην καταλαβαίνουν ότι πρέπει να αφοσιώνεσαι εσύ σαν άτομο στο να ζητήσεις βοήθεια ό,τι κι αν κάνουν οι φίλοι και η οικογένειά σου», τόνισε η Kim Kardashian.

Ο ιδιοφυής και περίπλοκος Kanye West στα μάτια της Kim Kardashian

«Καταλαβαίνω ότι ο Kanye γίνεται αντικείμενο κριτικής γιατί είναι δημόσιο πρόσωπο και γιατί οι πράξεις του καμιά φορά μπορούν να προκαλέσουν ισχυρά συναισθήματα και απόψεις. Είναι ιδιοφυής αλλά περίπλοκος άνθρωπος που εκτός από την πίεση που δέχεται ως καλλιτέχνης και μαύρος άνδρας, έχει επίσης βιώσει την οδυνηρή απώλεια της μητέρας του και πρέπει να διαχειριστεί και την πίεση και την απομόνωση που εντείνεται από την διπολική διαταραχή του. Αυτοί που είναι κοντά στον Kanye, ξέρουν την καρδιά του και καταλαβαίνουν ότι τα λόγια του δεν είναι σύμφωνα με τις προθέσεις του κάποιες φορές», τόνισε η Kim Kardashian.

Ο Kanye West ζει στη φάρμα του στο Wyoming, ενώ το προηγούμενο διάστημα περνούσε την καραντίνα λόγω κορονοϊού μαζί με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά τους.

Η έκκληση της Kim Kardashian στα ΜΜΕ και το κοινό

Η ίδια έπλεξε το εγκώμιο του Kanye τονίζοντας ότι η διπολική διαταραχή δεν επηρεάζει τα όνειρά του ή τις δημιουργικές ιδέες του ούτε μειώνει την αξία τους. Κι ας φαίνονται πολύ μεγάλες ή ανέφικτες σε κάποιους. «Σαν κοινωνία μιλάμε για το πώς πρέπει να ρίξουμε φως στο θέμα της ψυχικής υγείας συνολικά, ωστόσο πρέπει επίσης να νοιαστούμε και για τα άτομα που ζουν με την ψυχική ασθένεια την εποχή που αυτό που περισσότερο χρειάζονται είναι η ψυχική υγεία», σημείωσε.

Ζητώ ευγενικά από τα μέσα και το κοινό να μας δώσει τη συμπόνοια που χρειαζόμαστε ώστε να το ξεπεράσουμε αυτό. Σας ευχαριστώ όσους εκφράσατε το ενδιαφέρον σας για τον Kanye και για την κατανόησή σας» κατέληξε η Kim Kardashian. Και τώρα αυτό που χρειάζεται είναι λίγη σιωπή.