ROLE MODELS

Η Kate Middleton τιμά τη Γιορτή της Μητέρας με σπάνιες οικογενειακές φωτογραφίες. Kate, είσαι έτοιμη για τον θρόνο;

AP Photo Peter Morrison, Pool

Η Kate Middleton γιορτάζει τη βρετανική εκδοχή της Γιορτής της Μητέρας με tribute φωτογραφίες της Diana και της Carole Middleton. Bonus extra, η δική της φωτογραφία από τότε που ήταν μωρό.

Μην αγχωθείς νομίζοντας πως η Γιορτή της Μητέρας πέρασε και δεν ευχήθηκες «χρόνια πολλά» στη μανούλα σου. Τo Mothering Sunday είναι ένας τοπικός εορτασμός της μητέρας στην Αγγλία, κάθε 4η Κυριακή της Σαρακοστής και διαχωρίζεται από την καθολική Γιορτή της Μητέρας που θα γιορτάσουμε με όλη μας τη ψυχή στις 8 Μαΐου. Η Kate Middleton, η «πιο» persona grata της βρετανικής Μοναρχίας αυτή τη στιγμή- πάντα μετά την Ελισάβετ- ευχήθηκε στις μητέρες όλου του κόσμου, επιλέγοντας 4 φωτογραφίες από τη δική της οικογένεια.

Οι φωτογραφίες της Kate Middleton για τη Γιορτή της Μητέρας

Με ένα post στον λογαριασμό Kensington Royal, τον οποίο η Middleton και ο William διαχειρίζεται από κοινού με την Ελισάβετ, η δούκισσα του Cambridge μοιράστηκε με τα 11 εκατομμύρια και βάλε ζευγάρια μάτια που την ακολουθούν 4 φωτογραφίες. Μια δική της με την Charlotte σε πρώτο πλάνο και τον George με τον William στο φόντο, μία ακόμα με την Diana, τον William και τον Harry (η Kate αγαπάει ακόμα τον παλιό κολλητό της τον Harry κι ας αυτομόλησε), μία με τη μητέρα της την Camile και την ίδια σε βρεφική ηλικία και μία ακόμα με τη ζωγραφιά που έφτιαξε ο μικρός George για εκείνη.

Με το μήνυμά της η Kate Middleton απευθύνεται στις μαμάδες που περνούν μια διαφορετική κι ομολογουμένως δύσκολη καθημερινότητα εξαιτίας του κορονοϊού: «Στις μητέρες, τις νεότερες και τις μεγαλύτερες και τις οικογένειες που περνούν τη σημερινή ημέρα μαζί και χωριστά. Σας σκεφτόμαστε συνέχεια όλο αυτό το δύσκολο διάστημα. Χαρούμενη Ημέρα της Μητέρας».

Εκπαιδεύοντας την Kate

Εδώ και καιρό η δούκισσα του Cambridge προετοιμάζεται ώστε να γίνει η επόμενη βασίλισσα. Τι κι αν στη σειρά διαδοχής μεσολαβεί ο Κάρολος, το άγραφο πρωτόκολλο που ακολουθεί η Kate, υπαγορεύει γερή προετοιμασία από νωρίς. Χορό σε βήματα που συνδυάζουν τη δική της προσωπικότητα με το αμιγώς βασιλικό correctness της Ελισάβετ και τις απαραίτητες δόσεις λεπτότητας κι ευαισθησίας με τις οποίες η Diana σφράγισε ανεξίτηλα την ιστορία του παλατιού. Τον τελευταίο καιρό, κι ενώ παράλληλα εξελίσσεται το soap opera δράμα εξόδου των Harry & Meghan Markle από το παλάτι, η πάντα σωστή μαθήτρια Middleton επιχειρεί τις δικές της αλλαγές στο επικοινωνιακό της προφίλ.

Η παρουσία της, δυναμική και γοητευτική ως εικόνα, για καιρό έδινε την εντύπωση πως έπαιζε στην οθόνη με το mute πατημένο. Όχι πια. Το πάλαι ποτέ κορίτσι από το χωριουδάκι του Chapel Row στο δυτικό Berkshire έχει ορίσει επακριβώς τη θέση του στο δέντρο του Buckingham και την επικοινωνεί αποφασιστικά αλλά χωρίς να κάνει θόρυβο. Η Middleton έχει πλέον διευρυμένα καθήκοντα. Οι επιλογές που συνθέτουν το dress code της είναι ορθές μ’ έναν πιο συμβολικό τρόπο. Και το πιο σημαντικό απ’ όλα, η δούκισσα του Cambridge επιλέγει να μιλάει περισσότερο σε ανοιχτά μικρόφωνα, να είναι πιο εξωστρεφής, αλλά χωρίς να κάνει το παραμικρό λάθος. Εξ ου και η επιλογή της να μιλάει με ασφάλεια για ζητήματα που γνωρίζει απόλυτα, όπως η είναι η μητρότητα. Γιατί, αν χρειάζεται ένα εισιτήριο για να μπει το στέμμα στο κεφάλι, είναι αυτό. Να ξέρεις να μένεις μακριά από τα λάθη.