WOMEN TODAY

Η Elsa Hosk νίκησε τον αλκοολισμό και τον εθισμό στα ναρκωτικά και είναι περήφανη

Arthur Mola/Invision/AP Images

Το πρώην αγγελάκι της Victoria’s Secret μπήκε από νωρίς στα βαθιά. Η καριέρα της στο modelling ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 13 ετών, ενώ στα 14 της ήδη περπατούσε για shows γνωστών Οίκων στο Μιλάνο και το Παρίσι. Ωστόσο, τα πρώτα επαγγελματικά βήματα σε μια τόσο νεαρή ηλικία ενέχουν κινδύνους. Η Elsa Hosk, πέρασε μια εφηβεία αρκετά διαφορετική από τους συνομήλικούς της. Ξαφνικά, ο χώρος του σχολείου έγινε αφιλόξενος και ο χώρος του modelling οικείος. Ξαφνικά, η συζήτηση με άτομα μεγαλύτερης ηλικιακής ομάδας ήταν πιο γνώριμη. Ξαφνικά, έπρεπε να ανταπεξέλθει σε δυο αντίθετους κόσμους με εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις.

Από την άλλη, ο πειραματισμός στην εφηβική ηλικία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, ειδικότερα όσον αφορά το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες. Μια λάθος επιλογή, μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθος μονοπάτια και ο δρόμος της επιστροφής είναι δύσκολος. Και η Elsa Hosk – ως έφηβη που ο χαρακτήρας της ακόμα διαμορφωνόταν – έκανε την λάθος επιλογή. «Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να παραμείνεις παιδί για όσο περισσότερο γίνεται». Αυτά ήταν τα λόγια της στο τέλος της συνέντευξης.

Elsa Hosk: «Έκανα κυριολεκτικά τα πάντα. Ό,τι μπορούσε να με βοηθήσει να ξεφύγω από τον εαυτό μου»

Η Elsa Hosk, λοιπόν, μίλησε για τους εθισμούς της και πώς αυτοί επέδρασαν στην καριέρα της ως μοντέλο. «Οι πελάτες ήταν φοβισμένοι. Έλεγαν: “Και αν εμφανιστεί στην δουλειά μεθυσμένη;”. Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου δεν υπήρχε αυτή η αποδοχή που υπάρχει σήμερα προς τα μοντέλα. Στον χώρο του modelling, οι προσωπικές σου ιστορίες και τα βιώματά σου δεν δούλευαν υπέρ σου. Πλέον, οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Νιώθεις μεγαλύτερη άνεση να πεις μια προσωπική εμπειρία. Και αυτό ακριβώς προσφέρουν πλέον αυτά τα άτομα. Έχουν την δύναμη να εμπνέουν». Στην συνέχεια, η ίδια εξομολογήθηκε πως εκτός από τον εθισμό της στο αλκοόλ, έκανε και χρήση ναρκωτικών. «Έκανα κυριολεκτικά τα πάντα. Ό,τι μπορούσε να με βοηθήσει να ξεφύγω από τον εαυτό μου. Αυτό επιδρούσε θετικά για εμένα τότε. Το να μπορώ να ξεφεύγω από τον ίδιο μου τον εαυτό και από την ζωή που είχα. Παρόλο που σε καμία περίπτωση δεν ήταν άσχημη ζωή. Ήταν απλά η αίσθηση του να μπορείς να εξαφανιστείς», ανέφερε χαρακτηριστικά το μοντέλο.

«Κατέληξα στο νοσοκομείο λόγω υπερβολικής δόσης κοκαΐνης»

Στην συνέχεια, όπως η ίδια εξήγησε, η κατάσταση έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν μετακόμισε στην Νέα Υόρκη, σε ηλικία 20 ετών. «Μέχρι τότε έπινα για δυο συνεχόμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά το μοντέλο και συνέχισε λέγοντας, «Είχα πάει στο Los Angeles για μια δουλειά, όταν κατέληξα στο νοσοκομείο λόγω υπερβολικής δόσης κοκαΐνης». Ωστόσο, όπως η ίδια εξομολογήθηκε, αυτή δεν ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που κατέληξε σε νοσοκομείο. «Θυμάμαι ότι βρισκόμουν για δουλειά σε μια παραλία και ξύπνησα σε νοσοκομείο διασωληνωμένη», δήλωσε στην συνέχεια της συνέντευξης περιγράφοντας άλλο περιστατικό.

«Μπορούν να σε χειραγωγήσουν τόσο εύκολα όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση»

Η επιστροφή της στη Νέα Υόρκη ήταν και η σηματοδότηση μιας νέας αρχής. Το μοντέλο πήρε την απόφαση να πάει σε κέντρο απεξάρτησης. Μια απόφαση που εντέλει της έσωσε την καριέρα και την ζωή. «Μπορούν να σε χειραγωγήσουν τόσο εύκολα όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση. Επειδή πραγματικά δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου» δήλωσε το μοντέλο, κάνοντας αναφορά στον ψυχικό της κόσμο. «Ορισμένες φορές κάθομαι και σκέφτομαι ότι έλεγα στον εαυτό μου πως δεν ήμουν η μοναδική που είχα πρόβλημα και ότι κανείς δεν με καταλαβαίνει. Και νομίζω πως αυτό είναι φυσιολογικό. Σου παίρνει λίγο καιρό μέχρι να αντιληφθείς την κρισιμότητα της κατάστασης με καθαρό μυαλό» εκμυστηρεύτηκε η ίδια.

Ιστορίες όπως αυτή της Elsa Hosk πρέπει να ακούγονται

Πλέον, μετά από σχεδόν 12 χρόνια νηφαλιότητας και καθώς συνεχίζει την θεραπευτική της αγωγή, η Elsa Hosk, μιλάει για το προσωπικό της βίωμα και σκορπίζει ελπίδες. Ένα βίωμα των καιρών μας, που πολλοί άνθρωποι πασχίζουν να αντιμετωπίσουν. «Πιστεύω πως τέτοιες ιστορίες πρέπει να ακούγονται. Πρέπει να ξέρουν τα αλκοολικά ή εξαρτημένα άτομα ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Δεν χρειάζεται να είσαι εθισμένος στην κατάχρηση», δήλωσε μεταξύ άλλων το 32χρονο supermodel.