WOMEN TODAY

Η Σοφία Καρβέλα γιόρτασε 12 χρόνια μακριά από το αλκοόλ και στέλνει το δικό της μήνυμα ευγνωμοσύνης

Instagram.com/thesofiakarvela/

Η 9η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο είναι μία ημερομηνία με ξεχωριστή σημασία για τη Σοφία Καρβέλα. Η κόρη της Άννας Βίσση και του Νίκου Καρβέλα που εδώ και χρόνια ζει και εργάζεται στον χώρο της μόδας στις ΗΠΑ, στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 συμπλήρωσε 12 χρόνια νηφάλιας ζωής, μακριά από το αλκοόλ στο οποίο υπήρξε εθισμένη. Και θέλησε να μιλήσει γι’ αυτό το ορόσημο στη ζωή της μέσω Instagram.

«Σήμερα κλείνω 12 χρόνια νηφαλιότητας. Αυτό σημαίνει ότι επιβίωσα στην καραντίνα χωρίς να πιω (ή και περισσότερα), χωρίς να συλληφθώ για επίθεση και ταυτόχρονα ξεκίνησα και μία εταιρεία», έγραψε αρχικά η Σοφία Καρβέλα.

«Αν το να αποδράς από την πραγματικότητα σε απέκλεισε από το να τη ζεις και να απολαμβάνεις όλα όσα σου έχει προσφέρει θα σου πρότεινα εντόνως να σταματήσεις, να μυρίσεις τα ρόδα και το χώμα από το οποίο βγαίνουν. Ελπίζω να βγάζει νόημα αυτό», πρόσθεσε η μητέρα δύο παιδιών και σχεδιάστρια μόδας.

Η Σοφία Καρβέλα εξέφρασε στη συνέχεια την ευγνωμοσύνη της για τους ανθρώπους που τη βοήθησαν δείχνοντάς της ότι αυτή η νηφάλια ζωή, μπορεί να γίνει πραγματικότητα. «Στέλνω την αγάπη μου σε όλους όσους ακόμα παλεύουν», κατέληξε η Σοφία Καρβέλα. «Μία ημέρα τη φορά», ήταν το hashtag που συνόδευε αυτή την ανάρτηση. Μία ημέρα τη φορά είναι το μήνυμα για όποιον προσπαθεί να διαχειριστεί την πραγματικότητα χωρίς πλασματικές «αποδράσεις» από αυτήν.

Όπως έλεγε και ο Philip K. Dick «η πραγματικότητα είναι αυτό που υπάρχει ακόμα κι όταν κλείνεις τα μάτια σου». Η πραγματικότητα υπάρχει και σε περιμένει να τη ζήσεις. Ακόμα κι όταν φαίνεται ζοφερή ή αδιάφορη, κρύβει μέσα της στιγμές γεμάτες φως και αγάπη. Ζήστες.

Η Σοφία Καρβέλα έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Νίκο και τον Νέστορα από τον γάμο της με τον Θανάση Πανουργιά. Μαζί τους βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα όπου πέρασε το καλοκαίρι μαζί με τους δικούς της ανθρώπους. Στις ΗΠΑ έχει χαράξει τη δική της πορεία ως σχεδιάστρια μόδας και στυλίστρια και όπως καταλαβαίνεις από το παραπάνω της post ζει μια ζωή πλήρη και από άκρη σε άκρη πραγματική.

Η Σοφία Καρβέλα για τον εθισμό της στο αλκοόλ

Μέσω Instagram και πάλι με αφορμή την απαγόρευση των αμβλώσεων σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, η Σοφία Καρβέλα είχε μιλήσει πολύ ειλικρινά για τον εθισμό της στο αλκοόλ. «Χθες τριγυρνούσα μέσα στο νέο μου κατάστημα και αισθανόμουν χαρούμενη. Σήμερα, ξύπνησα βλέποντας το post μιας φίλης που μοιράστηκε την αλήθεια της και τώρα αισθάνομαι υποχρεωμένη να το πράξω η ίδια! Έκανα δύο αμβλώσεις. Ήμουν στα 20, και στα βάθη του αλκοολισμού μου έμεινα έγκυος δύο φορές από τον ίδιο σύντροφο. Ήταν κάποιος που αγαπούσα. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν αγαπούσα τον εαυτό μου καθόλου. Δεν μπορούσα να φροντίσω τον εαυτό μου και κακοποιούσα το σώμα και το μυαλό μου εκδικητικά», έγραφε τότε η Σοφία Καρβέλα.

«Αν ήμουν αναγκασμένη να προχωρήσω σε εκείνες τις εγκυμοσύνες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στη ζωή μου, θα ήταν το πιο σκληρό και το πιο σαδιστικό πράγμα που θα μπορούσε κάποιος να κάνει σε μένα και σε αυτά τα βρέφη. Η απόκτηση παιδιών δεν είναι βόλτα στο πάρκο. Κατέληξα να έχω 2 καταπληκτικά αγόρια όταν ήμουν έτοιμη να τους δώσω μια ατέλειωτη αγάπη και να είμαι ανοιχτή να τη δεχτώ και εγώ. Εμπιστευθείτε μας, ότι ξέρουμε τι είναι απολύτως σωστό για εμάς και τα σώματά μας. Μοιράσου την ιστορία σου», κατέληγε η εξομολογητική ανάρτηση της τον Μάιο του 2019.