CELEBRITIES

Η Miley Cyrus υποτροπίασε με το αλκοόλ στην καραντίνα και το αποδέχτηκε με απόλυτη νηφαλιότητα

Invision/AP, File Jordan Strauss

Θα ξεκινήσω αυτό το κείμενο λέγοντάς σου ότι ήμουν αρκετές φορές προκατειλλημένη απέναντι στη Miley Cyrus. Κυρίως επειδή δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί χώρισαν με τον Liam Hemsworth. Δεν σε αφορά φυσικά αυτό, αλλά είπα κι εγώ να ξεκινήσω με μία ειλικρινή παραδοχή όπως εκείνη που έκανε η Miley Cyrus σε πρόσφατη διαδικτυακή εκπομπή που τη φιλοξένησε με αφορμή το άλμπουμ “Plastic Hearts” που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Δυο εβδομάδες νηφαλιότητας, μετρά η Miley Cyrus, όπως παραδέχτηκε στη συνέντευξή της στο Apple’s “New Music Daily with Zane Lowe”. Η Miley Cyrus αποκάλυψε ότι υποτροπίασε με το αλκοόλ στην διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Η αφορμή της δόθηκε όταν ο δημοσιογράφος τη ρώτησε πώς νιώθει που συμπλήρωνε, σύμφωνα με την έρευνά του, έναν χρόνο νηφάλιας ζωής.

«Εγώ, όπως πολλοί άνθρωποι, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, στην διάρκεια της πανδημίας κατέρρευσα. Δεν θα καθόμουν ποτέ εδώ να πω “ήμουν νησφάλια” χωρίς να είμαι. Υποτροπίασα και συνειδητοποιώ ότι τώρα είμαι και πάλι στον δρόμο της νηφαλιότητας, είμαι νηφάλια εδώ και δύο εβδομάδες. Νιώθω ότι αποδέχτηκα αυτό το διάστημα», σημείωσε η Miley Cyrus.

Η Miley Cyrus δεν έχει πρόβλημα με το ποτό αλλά με τις αποφάσεις της

«Ένα από τα πράγματα που χρησιμοποιώ είναι, “μην εξοργίζεσαι, γίνε περίεργος”. Οπότε μην θυμώνεις με τον εαυτό σου, αλλά αναρωτήσου, “Τι συνέβη;”», εξήγησε η Miley Cyrus για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την υποτροπή της. «Για μένα, τα έκανα χάλια επειδή δεν είμαι άνθρωπος του μέτρου και δεν πιστεύω πως όλοι πρέπει να είναι νηφάλιοι. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν αυτό που είναι το καλύτερο γι’ αυτούς. Δεν έχω πρόβλημα με το ποτό, έχω πρόβλημα με τις αποφάσεις που πέρνω όταν ξεπερνάω το όριο. Γίνομαι πολύ παρορμητική. Ηθελα να είμαι ξύπνια 100%», σημείωσε στη συνέχεια η Miley Cyrus.

Η πανδημία και το κοκτέιλ χάους

Όσο για το πώς βιώνει την πανδημία και τι μάθημα πιστεύει ότι διδάσκεται από αυτήν, η Miley Cyrus αναφέρθηκε στη θεωρία που παρουσιάζει τον κορονοϊό ως τον μεγάλο εξισωτή και σημείωσε ότι διαφωνεί κάθετα με αυτήν. «Έδειξε τον διχασμό. Έδειξε ότι η υγεία σημαίνει χρήμα, έδειξε την ανισότητα, την αδικία. Για μένα ήταν κάτι που μας άνοιξε τα μάτια. Και νομίζω ότι όλα τα θέματα που ήρθαν στην επιφάνεια, ήταν σαν να ήταν ένα ηφαίστειο που έσκασε. Νομίζω ότι δεν είναι το τέλος, είναι η αρχή», είπε η Miley Cyrus.

Η ίδια τόνισε ότι τα τελευταία τρία χρόνια της ζωής της ήταν «ένα κοκτέιλ χάους». Κατά τη διάρκειά αυτών των τελευταίων τριών χρόνων η Miley Cyrus είδε το σπίτι της στο Malibu να χάνεται στις φλόγες που κατέκαψαν την Καλιφόρνια, ενώ βίωσε και το διαζύγιό της με τον Liam Hemsworth. Επίσης σημείωσε, κλείνοντας τα 28 ότι αποφάσισε να προσέξει περισσότερο την υγεία της. «Τα 27 για μένα ήταν μια χρονιά που έπρεπε πραγματικά να προστατεύσω τον εαυτό μου. Αυτό βασικά με έκανε να θέλω να γίνω νηφάλια επειδή έχουμε χάσει τόσα είδωλα στα 27. Ήταν κομβική στιγμή», σημείωσε αναφερόμενη σε καλλιτέχνες όπως ο Kurt Cobain, η Amy Winehouse ή ο Jim Morrisson που όλοι πέθαναν στα 27 τους.

Το στίγμα της νηφαλιότητας

H Miley Cyrus είχε μιλήσει στο Variety για την απόφασή της να διάγει μια νηφάλια ζωή πριν από περίπου μισό χρόνο. «Η νηφαλιότητα φέρει ένα στίγμα. Είναι πολύ δύσκολο γιατί όταν είσαι νέα ειδικά, αν δεν είσαι διασκεδαστική στιγματίζεσαι. Είναι σαν να λες, “αγάπη, μπορείς να με πεις πολλά πράγματα, αλλά ξέρω ότι έχω πλάκα”. Δεν θέλω να ξυπνάω και να αισθάνομαι γκρινιάρα. Θέλω να ξυπνάω και να νιώθω πως είμαι έτοιμη για τα πάντα» είχε πει τότε η Miley Cyrus. Η ίδια είχε σημειώσει ότι η αφορμή για να παραμείνει νηφάλια ήταν μια χειρουργική επέμβαση στις φωνητικές της χορδές τον Νοέμβριο του 2019.

Η διαδικασία έφερε αρκετή αναζήτηση στο παρελθόν της οικογένειάς της, αλλά και συνειδητοποίηση για το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε. «Έψαξα πολύ στο ιστορικό της οικογένειας, και βρήκα πολλές προκλήσεις εθισμού και θέματα ψυχικής υγείας. Περνώντας λοιπόν από αυτή τη διαδικασία αναρωτήθηκα ”γιατί είμαι έτσι όπως είμαι”; Κατανοώντας το παρελθόν, καταλαβαίνουμε το παρόν και το μέλλον πολύ πιο καθαρά. Νομίζω ότι η θεραπεία, η κάθαρση αυτή είναι υπέροχη», είχε πει. Και της ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι.

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα εθισμού με το αλκοόλ μπορείς να απευθυνθείς στη γραμμή βοήθειας 1145 του ΚΕΘΕΑ. Η γραμμή απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών και αλκοόλ καθώς και σε ανθρώπους με ασχολούνται παθολογικά με το διαδίκτυο, τους συγγενείς και τους φίλους τους.