WOMEN TODAY

Η Cara Delevingne είναι pansexual και θα μείνει έτσι για πάντα

Invision/AP Joel Ryan

Για το περιοδικό Variety φωτογραφήθηκε η Cara Delevingne. Η ηθοποιός και μοντέλο μίλησε για την σεξουαλικότητά της και είπε κάτι που όλοι είχαμε φανταστεί. Η Cara Delevingne προσδιορίζει τον εαυτό της ως pansexual, ένα άτομο δηλαδή που αναπτύσει συναισθηματική και σεξουαλική έλξη με άλλους ανθρώπους ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου τους.

«Θα παραμείνω για πάντα, νομίζω, pansexual», είπε στο περιοδικό. «Με όποιον τρόπο κι αν προσδιορίζουν κάποιος τον εαυτό του, είτε είναι “αυτοί” ή “αυτός’ ή “αυτή”, εγώ ερωτεύομαι το άτομο. Κι αυτό είναι όλο. Με έλκει το άτομο», σημείωσε η Cara Delevingne.

Το 2018 το μοντέλο και ηθοποιός μοιράστηκε με το κοινό ότι προσδιορίζει τον εαυτό της ως σεξουαλικά ρευστό. «Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι πρέπει να αποκαλυφθώ, να κάνω come out. Ήταν σαν να είπα απλά “Αυτή είμαι. Απλά για να το ξέρετε”», τόνισε η Cara Delevingne.

Η ίδια ανέφερε ότι μεγάλωνε σε μία «παλιομοδίτικη καταπιεσμένη Βρετανική οικογένεια» και πως για μια περίοδο δεν ήθελε να παραδεχτεί στον εαυτό της το ποια είναι. Πλέον είναι ακτιβίστρια με ενεργή δράση στους αγώνες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αλλά και σε κάθε κίνημα που απαιτεί την ισότητα ή την εξάλειψη του ρατσισμού όπως το Black Lives Matter.

Η συντηρητική ανατροφή της Cara Delevingne

«Χρησιμοποιούσα τη λέξη “γκέι” για να περιγράψω πράγματα που ήταν σκ@@@ όλη την ώρα Π.χ “Αυτό είναι τόσο γ******* γκέι εκ μέρους σου”. Όλοι συζητούσαν “Ω Θεέ μου, φανταστείτε πώς θα ήταν να κατεβαίνατε χαμηλά σε μία γυναίκα (σ.σ υπονοεί το στοματικό σεξ)” και εγώ θα απαντούσα “αυτό ήταν αηδιαστικό”», είπε χαρακτηριστικά η Cara Delevingne. Όπως είπε αυτό μάλλον οφειλόταν στο ότι δεν ήθελε να παραδεχθεί ποια είναι στην πραγματικότητα. Κι όλο αυτό συνέβαινε για να μην αναστατώσει τη συντηρητική οικογένειά σου.

«Δεν ήθελα να αναστατώσω την οικογένειά μου. Ήμουν βαθιά δυστυχισμένη και καταθλιπτική. Όταν δεν αποδέχεσαι ένα κομμάτι του εαυτού σου, ή δεν αγαπάς τον εαυτό σου, είναι σα να μην είσαι εκεί, σχεδόν», σημείωσε η Cara Delevingne, περιγράφοντας μια εμπειρία δυστυχώς ακόμα και σήμερα κοινή για πολλά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

«Όταν μπόρεσα να μιλήσω για τη σεξουαλικότητά μου ελεύθερα, δεν έκρυβα τίποτα ποια», είπε η Cara Delevingne. Η ίδια ανακάλεσε τον φόβο που ένιωθε πριν αποκαλύψει στον πατέρα της την έλξη της για τις γυναίκες, μετά από μία ερωτική απογοήτευση. «Ήμουν πραγματικά τρομοκρατημένη», σημείωσε τονίζοντας ότι περίμενε να τη διώξει από το σπίτι. Αντί γι’ αυτό, συνάντησε την αποδοχή που τόσο είχε ανάγκη.

«Μου είπε: “Εκείνη δεν αξίζει την ενέργειά σου. Σου αξίζει να αγαπιέσαι”. Ήταν τόσο γλυκός, θα μπορούσα να κλάψω αυτή τη στιγμή και μόνο που το σκέφτομαι», είπε χαρακτηριστικά η Cara Delevingne. Ίσως αυτή να ήταν η στιγμή που απελευθερώθηκε πραγματικά. Η αποδοχή είναι το μόνο που ζητούν οι άνθρωποι για κάθε τι που μπορεί να φαντάζει διαφορετικό για τη νόρμα. Η αποδοχή είναι το μόνο που αποζητούν οι άνθρωποι γενικώς. Και η αγάπη. Όταν τα έχεις αυτά, δεν μπορείς να φοβηθείς τίποτα πια.

Τι είναι για εκείνη το Pride

Η Cara Delevingne μίλησε στο περιοδικό για τις αντιλήψεις της σε σχέση με το δικό της βιολογικό φύλο. «Το ζήτημα με εμένα είναι ότι αυτό αλλάζει πολύ. Νιώθω διαφορετικά όλη την ώρα. Κάποιες μέρες νιώθω πιο γυναίκα. Άλλες μέρες νιώθω περισσότερο άνδρας» είπε η 27χρονη. Κάπως έτσι ο δικός της ορισμός για τις εκδηλώσεις υπερηφάνειας (PRIDE) ακούγεται σχεδόν αυτονόητος.

«Ένα αίσθημα περηφάνιας, ότι ανήκεις κάπου, μια οικογένεια πέρα από την οικογένειά σου, ένας τόπος που δεν χρειάζεται να απολογηθείς ή να νιώσεις ντροπή. Υποθέτω πως ποτέ δεν ένιωσα να ανήκω κάπου, όσο ήμουν παιδί. Ή ένιωθα ότι δεν ανήκα στο σώμα μου. Ήμουν τόσο χαμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η ίδια άλλωστε πόζαρε για το τεύχος Ιουνίου του περιοδικού, τον μήνα υπερηφάνειας για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Η τελευταία σχέση της Cara Delevingne ήταν με την ηθοποιό Ashley Benson. Το πρώην ζευγάρι γνωρίστηκε στα γυρίσματα της ταινίας “Her Smell” το 2018. Συγκατοίκησαν τον Ιούνιο του 2019 και τον Μάρτιο μάθαμε τον χωρισμό τους.