WOMEN TODAY

H Meghan Markle ισχυρίζεται ότι η βασιλική οικογένεια την άφησε «απροστάτευτη» στην εγκυμοσύνη της

H Meghan Markle κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της σε εκδήλωση του King's College στο Λονδίνο. AP Photo Frank Augstein

Μια λέξη βαριά, που αφορά τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, μπορεί να διαβάσει κανείς σε δικαστικά έγγραφα που περιλαμβάνονται στην αγωγή της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry προς τα βρετανική tabloid. Η λέξη είναι «απροστάτευτη». Η Meghan Markle ένιωθε έτσι όσο εγκυμονούσε τον πρίγκιπα Archie, όπως αναφέρουν τα έγγραφα. Παράλληλα «της απαγορευόταν να υπερασπιστεί στον εαυτό της» απέναντι στα Media. Η μοναρχία έχει τους δικούς της κανόνες και η Meghan Markle ήρθε αντιμέτωπη με αυτούς.

«Η ενάγουσα έγινε αντικείμενο ενός μεγάλου αριθμού ψευδών και επιβλαβών άρθρων από τα tabloid της Βρετανίας, ιδιαίτερα από αυτά που ανήκουν στην εναγόμενη εταιρεία. Άρθρα που προσκάλεσαν τρομακτική συναισθηματική ταραχή και βλάβη στην ψυχική της υγεία», αναφέρουν μεταξύ άλλων τα έγγραφα της νομικής ομάδας της Meghan Markle. Τα έγγραφα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες.

«Καθώς οι φίλοι της δεν την είχαν ξαναδεί σε τέτοια κατάσταση, δικαίως ανησύχησαν για την ευεξία της, ειδικά καθώς ήταν έγκυος, απροστάτευτη από την βασιλική οικογένεια και της είχε απαγορευτεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της», αναφέρουν παρακάτω τα έγγραφα.

Πώς θα αντιδράσει η βασιλική οικογένεια;

Η Ελισάβετ άραγε πώς νιώθει γι’ αυτό; Τα βρετανικά μέσα έχουν απάντηση; Φυσικά και έχουν. Σύμφωνα με τους βασιλικούς ρεπόρτερ Russell Myers και Lorraine Kelly, τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας σίγουρα θα αναστατωθούν με αυτόν τον ισχυρισμό. Η Meghan Markle κατά τους ίδιους δεν ήταν απροστάτευτη απέναντι στα βρετανικά media. Όπως τόνισαν μιλώντας στην εκπομπή “Good Morning Britain“, η αναστάτωση αυτή θα ενισχυθεί σίγουρα μέσω των βιβλίων που θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι και που ισχυρίζονται ότι αποκαλύπτουν «την αλήθεια» για το #Megxit.

Όπως ανέφεραν κοιτώντας πίσω στις ανακοινώσεις που έκανε η βασίλισσα τον Ιανουάριο όταν έγινε γνωστό πώς ο δούκας και η δούκισσα του Sussex παραιτούνται, «αυτές έβγαιναν πραγματικά μέσα από την καρδιά της. Η βασίλισσα αναφέρθηκε στην οικογένεια, πώς έβαλαν τη Meghan στην καρδιά της οικογένειας, πόσο η ίδια ενθουσιάστηκε μαζί της. Και σίγουρα αυτοί οι ισχυρισμοί ότι ένιωθε απροστάτευτη και ειδικά στην εγκυμοσύνη της, θα προκαλέσουν μεγάλη, μεγάλη ταραχή στη βασίλισσα Ελισάβετ, τον Φίλλιπο, τον Κάρολο, την Kate και τον William».

Πίσω στη δικαστική διαμάχη, η 38χρονη σύζυγος του πρίγκιπα Harry, μηνύει την εταιρεία Associated Newspaper και την εφημερίδα Mail on Sunday. Όπως ισχυρίζεται η Meghan Markle, η εφημερίδα δημοσίευσε αποσπάσματα από μία προσωπική και εμπιστευτική επιστολή που είχε στείλει στον πατέρα της. Ο Thomas Markle είχε λάβει το επίμαχο γράμμα της τον Αύγουστο του 2018, τρεις μήνες αφού δεν παρευρέθηκε στον γάμο της με τον πρίγκιπα Harry και αφού είχε αποκαλυφθεί πώς «έστηνε» paparazzi για την προβολή του.

Η πρώτη «ήττα» της Meghan Markle

Μετά από μία προκαταρκτική εξέταση τον περασμένο Απρίλιο, στην οποία ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle συμμετείχαν εξαποστάσεως από το σπίτι τους στο Λός Άντζελες, η υπόθεση θα επικεντρωθεί στο αν η Mail on Sunday παραβίασε την ιδιωτική ζωή της Meghan Markle, αλλά και τα πνευματικά δικαιώματά της και τους νόμους περί προσωπικών δεδομένων.

Στην προκαταρκτική ακρόαση, η δούκισσα του Sussex δέχθηκε την πρώτη της ήττα από τα βρετανικά tabloid. Οι εκδότες της “Mail On Sunday” ζήτησαν την απόρριψη κάποιων εκ των επιχειρημάτων της Meghan Markle και η δικαστής συμφώνησε. Οι ισχυρισμοί της πλευράς της Meghan Markle ήταν πώς ο εκδότης ενήργησε «ανέντιμα», όταν επέλεξε να μη δημοσιεύσει άλλα τμήματα της επίμαχης επιστολής. Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι «σκόπιμα» αναδείχθηκαν συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τη σχέση της Meghan Markle και του πατέρα της, αλλά και ότι υπήρχε σχέδιο για δημοσίευση ενοχλητικών ή προσβλητικών άρθρων για εκείνη.

Η δίκη αναμένεται να λάβει χώρα στα τέλη του 2020 ή τις αρχές του 2021.