CELEBRITIES

Πώς η Meghan Markle κατάφερε να «τρελάνει» τους βοηθούς της στο παλάτι

AP Photo Ben Curtis

Οι «υψηλές απαιτήσεις» και η «γεμάτη ενθουσιασμό Χολιγουντιανή συμπεριφορά» της Meghan Markle είναι που την έφεραν σε ρήξη με το προσωπικό της βασιλικής οικογένειας, ισχυρίζεται ένα νέο βιβλίο για τη σύζυγο του πρίγκιπα Harry. Μπορεί να έχουν περάσει αρκετοί μήνες από το #Megxit και η Meghan Markle να ζει πλέον ευτυχισμένη στο Λος Άντζελες με τον σύζυγό της και τον γιο τους, Archie, αλλά οι λεπτομέρειες του πώς δεν κατάφερε να αφομοιωθεί στον τρόπο ζωής της βρετανικής βασιλικής οικογένειας εξακολουθούν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον του Τύπου.

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο των δημοσιογράφων Dylan Howard και Andy Tilett, η Meghan Markle κατάφερε να αποξενωθεί από τα πρόσωπα που είχαν αναλάβει να τη βοηθήσουν να ενταχθεί στη νέα της ζωή μετά τον γάμο της. Και το κατάφερε απλά με το να είναι ο απαιτητικός και αυθόρμητος εαυτός της, όπως ισχυρίζονται.

Η «ενέργεια δυτικής ακτής» που τη χαρακτήριζε, η οποία περιλάμβανε ξύπνημα στις 5 το πρωί και έναν καταιγισμό γραπτών μηνυμάτων, έκανε το προσωπικό της να αποσπάται και να ενοχλείται, όπως αναφέρουν οι δύο δημοσιογράφοι στο βιβλίο τους “Royals At War” που κυκλοφόρησε στη Βρετανία την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020.

Πηγή που έζησε από κοντά εκείνη την περίοδο είπε στους συγγραφείς: «Η Meghan μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη. Έχει πολύ υψηλές απαιτήσεις και έχει συνηθίσει να εργάζεται στο περιβάλλον του Hollywood. Ωστόσο, υπάρχει ένας διαφορετικός σεβασμός στη βασιλική οικογένεια». Όπως αναφέρουν οι συγγραφείς, η Meghan Marke δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στο παραδοσιακό βασιλικό πρωτόκολλο που διέπει την οικογένεια και πλέον «έχει γκρεμίσει υπερβολικά πολλές γέφυρες».

Σύμφωνα με το βιβλίο η Meghan Markle επίσης έσπευδε να υποστηρίξει φιλανθρωπικούς οργανισμούς χωρίς να συνυπολογίζει τις λεπτομέρειες του να γίνει εκπρόσωπός τους. Όπως εκμυστηρεύτηκαν γνώστες της κατάστασης στους συγγραφείς:  «το έκανε με βιασύνη, χωρίς να έχει προηγηθεί η κατάλληλη έρευνα».

Η Meghan Markle και οι συνεχείς παραιτήσεις του προσωπικού της

Οι απαιτήσεις της Meghan έφεραν ως αποτέλεσμα ένα αξιοσήμειωτο κύμα παραιτήσεων από το προσωπικό της, σύμφωνα με το βιβλίο. 5 βοηθοί της Meghan Markle υπέβαλλαν παραίτηση ή ζήτησαν να μετακινηθούν το διάστημα μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Harry τον Μάιο του 2018.

Μία από τις ανώτερες αξιωματικούς ασφαλείας φημολογείται ότι παραιτήθηκε απελπισμένη από το γεγονός ότι η Meghan Markle «αγνοούσε τις συμβουλές της για το πώς να κινείται σε επίφοβες περιστάσεις ανάμεσα στο πλήθος». Ωστόσο, οι πηγές του βιβλίου αναφέρουν ότι το βασικό πρόβλημα της Meghan Markle ήταν ότι έβρισκε αποπνικτικούς τους περιορισμούς της βασιλικής οικογένειας στα μέλη της. Ιδιαίτερα την προσδοκία ότι θα έμενε πάντα διπλωματικά αμέτοχη σε διάφορα ζητήματα και δεν θα μπορούσε να εκφράσει τις απόψεις της.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle αποφάσισαν να μην συνεργάζονται πια με τους βοηθούς που τους παρείχε το παλάτι και προσέλαβαν την εταιρεία δημοσίων σχέσεων Sunshine Sachs για να διαχειρίζεται τη δημόσια εικόνα τους. Η εταιρεία αυτή έχει κι άλλους διάσημους πελάτες όπως τον Leonardo DiCaprio και την Jennifer Lopez.

Η τελευταία πράξη του δράματος

«Σε εκείνο το σημείο πλέον η Meghan είχε γκρεμίσει υπερβολικά πολλές γέφυρες. Το παλάτι διέπει μια ιεραρχεία συμβούλων που έχουν την αληθινή εξουσία. Όταν η Meghan αποκόπηκε από αυτούς, δεν υπήρχε επιστροφή», αναφέρουν οι συγγραφείς. Και όντως δεν υπήρχε.

Τον Ιανουάριο του 2020 η κοινή ανακοίνωση της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry ήταν η τελευταία πράξη του δράματος. «Μετά από μήνες περίσκεψης και εσωτερικών συζητήσεων, επιλέξαμε να κάνουμε την μετάβαση αυτή την χρονιά και να χαράξουμε ένα νέο προοδευτικό ρόλο μέσα σε αυτό τον θεσμό.

Σκοπεύουμε να υποχωρήσουμε από ”πρεσβύτερα” (σ.σ με την έννοια της αρχαιότητας) μέλη της βασιλικής οικογένειας και να δουλέψουμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, συνεχίζοντας να στηρίζουμε την Υψηλότητά της, τη Βασίλισσα.

Με την υποστήριξή σας, ειδικά τα τελευταία λίγα χρόνια, αισθανόμαστε προετοιμασμένοι για να κάνουμε αυτή την προσαρμογή. Τώρα σχεδιάζουμε να ισορροπήσουμε τον χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής, εξακολουθώντας να τιμάμε την βασίλισσα, την κοινοπολιτεία και τους προστάτες μας», ανέφεραν μεταξύ άλλων. Και εγέννετο #Megxit.