LOUD & PROUD

H Kristen Stewart έκανε ό,τι πιο gay έχουμε δει σε αυτό το εξώφυλλο και έγινε viral

Vianney Le Caer/Invision/AP Images

H Kristen Stewart είναι στην κατάλληλη ηλικία. Μην παρεξηγηθούμε. Κατάλληλη ηλικία είναι εκείνη που ξέρεις ποια είσαι, τι θέλεις και τι θα κάνεις για να το αποκτήσεις. Μιλάμε για μια ηθοποιό που ο ο David Fincher είδε σε μια διαφήμιση της Porsche και ζήτησε από τους ανθρώπους του να την εντοπίσουν και έτσι την έκλεισε για το Panic Room. Ήταν 11 ετών. Τότε γνώρισε τη μέντορά της, την Jodie Foster

Η 33χρονη Kristen Stewart θρυμμάτισε τις ταμπέλες που η κινηματογραφική βιομηχανία θέλει να επιβάλλει στις νέες γυναίκες. Μια ματιά στο εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone θα σε πείσει. Πόζαρε για να προωθήσει το Love Lies Bleeding, ένα ερωτικό θρίλερ σκηνοθετημένο από την Rose Glass.

Kristen Stewart Anna Kouris/A24

Σε αυτό η Kristen Stewart υποδύεται μια υπεύθυνη γυμναστηρίου που ποθεί μια bodybuilder (την οποία υποδύεται η Katy O’Brian), μια queer ταινία που δεν περιστρέφεται γύρω από την αφήγηση του coming out.

Αν τη θυμάσαι από τις ταινίες με τους βρικόλακες για έφηβους σε ορμονική παράκρουση (όταν έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο), μπορεί να χρειαστεί να αναζητήσεις την εμφάνισή της στο SNL και να ξαναγνωριστείτε. Μπορεί να χρειαστεί να δεις και την ταινία που της χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.Σήμερα, η Kristen Stewart έχει με την αρραβωνιαστικιά της, Dylan Meyer, τη Nevermind, μια εταιρεία παραγωγής που ίδρυσαν οι 2 τους μαζί με την παραγωγό Maggie McLean το 2023. 

Η Kristen Stewart μένει ακόμη στο σπίτι που αγόρασε πριν από περίπου 12 χρόνια, κατά τη διάρκεια ενός χωρισμού με τον Robert Pattinson, όταν και οι 2 έπρεπε να κυκλοφορούν στα πορτ-μπαγκάζ των αυτοκινήτων για να κρυφτούν από τους αδιάκριτους παπαράτσι. Όπως λέει στη συνέντευξη στο Rolling Stone, η σεξουαλικότητά της είναι εντελώς ρευστή. Και πάντα ήταν.

Ανήκει σε αυτό που τα περιοδικά αποκαλούν queer-celebrity. Μιλάει για τη θεωρία του φύλου με κάθε ευκαιρία. «Η βία και η ντροπή που εσωτερικεύουν οι γυναίκες και στη συνέχεια χρησιμοποιούν ως έναυσμα για ευχαρίστηση. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό. Το να πιστεύουμε ότι ξέρουμε τι θέλουμε με έναν τρόπο που είναι απομακρυσμένος από την πατριαρχία, είναι αδύνατο. Δεν θα το κάνουμε ποτέ» λέει στο Rolling Stone.

Από το 2012, όταν ο Donald Trump έγραψε μια σειρά από tweets εναντίον της, τη μισούν οι ακροδεξιοί.Έκτοτε, έχει γίνει ένα queer σύμβολο της μεγάλης οθόνης, επιδιώκοντας ρόλους σε προκλητικές και ανατρεπτικές ταινίες. Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι η νέα φωτογράφιση της Kristen Stewart με το Rolling Stone, που έπαιξε με την αρσενικά κωδικοποιημένη μόδα (jock straps), τους έκανε να βγάζουν καπνούς. Μιλούν για ύπουλη woke εκστρατεία πλύσης εγκεφάλου, υπέρ της ρευστότητας των φύλων. 

Μια queer διάσημη γυναίκα κατάφερε να κάνει μια υπερ-σεξουαλική φωτογράφιση που δεν απευθύνεται στο ανδρικό βλέμμα. Και μπράβο της.