ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Gwyneth Paltrow: «Οι μητέρες πρέπει να στηρίζουμε η μία την άλλη»

Pascal Le Segretain/Getty Images/Ideal Image

Το mom shaming δεν προέρχεται αποκλειστικά από ανθρώπους που δεν έχουν καμία επαφή με τη μητρότητα. Δυστυχώς, υπάρχουν φορές – και είναι πολλές – που μαμάδες κατακρίνουν άλλες μαμάδες για τον τρόπο που οι τελευταίες έχουν επιλέξει να μεγαλώσουν το παιδί ή τα παιδιά τους. Είναι γνωστό, επίσης, πως οι περισσότερες μαμάδες έχουν δεχτεί έστω και μία φορά κριτική σχετικά με τις μητρικές τους ικανότητες και τις ανάλογες αποφάσεις που πήραν. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα. H Elsa Hosk, η Eva Gloria και η Ashley Graham είναι ανάμεσα στα “δημόσια” θύματα.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως η μητρότητα είναι προσωπική υπόθεση της κάθε μαμάς, η οποία μπορεί να μην είναι τέλεια, αλλά σίγουρα γνωρίζει καλύτερα και περισσότερα για το ίδιο της το παιδί, από όσους της ασκούν κριτική έξω από τον χορό. Και η (εν μέρει) λύση σε αυτό το πρόβλημα εντοπίζεται στις ίδιες τις μαμάδες. Αντί, λοιπόν, οι τελευταίες να ασκούν κριτική μεταξύ τους και να μειώνουν την αξία της μητέρας ως έννοια, η Gwyneth Paltrow πρότεινε την καλύτερη λύση. Κι εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί της.

Η Gwyneth Paltrow έστειλε το πιο σπουδαίο μήνυμα σε όλες τις μαμάδες

Συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια Ciara βρέθηκε καλεσμένη σε επεισόδιο της σειράς “Coach Conversations”, την Πέμπτη 6 Μαΐου και συζήτησε μαζί με τη Gwyneth Paltrow θέματα γύρω από τη μητρότητα. Οι δυο γυναίκες, οι οποίες τυχαίνει να είναι μαμάδες τεσσάρων και δυο παιδιών αντίστοιχα, μίλησαν για ζητήματα που αφορούν όλες τις μαμάδες. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, λοιπόν, η CEO της Goop προέτρεψε τις μαμάδες να είναι υποστηρικτικές μεταξύ τους.

«Είναι σημαντικό να μην κρίνεις άλλες μητέρες στη διαδικασία και τις αποφάσεις τους. Νομίζω ότι υπάρχει αυτή η τάση μερικές φορές. Μήπως θηλάζετε; Δεν θηλάσατε; Οι άνθρωποι ασχολούνται τόσο πολύ. Νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό να καταλάβουμε ότι όλες οι μητέρες κάνουν το καλύτερο που μπορούν», ανέφερε μεταξύ άλλων η Gwyneth Paltrow. «Οι συμβουλές, ενώ είναι υπέροχες αν κάποιος σας τις ζητήσει, είναι διαφορετικές από την κριτική. Πρέπει να στηρίζουμε η μία την άλλη» κατέληξε η ίδια. Κι εμείς με τη σειρά μας, ευχόμαστε τα λόγια της να γίνουν πράξη.

«Ο καθένας μας μεγαλώνει διαφορετικά τα παιδιά του και αυτό είναι που μας κάνει μοναδικούς»

«Νομίζω ότι μερικές φορές είναι το μητρικό ένστικτο που μας κάνει να θέλουμε να βοηθήσουμε» δήλωσε με τη σειρά της η Chiara, απευθυνόμενη στη Gwyneth Paltrow. «Θέλουμε να πούμε σε κάποιον πώς πράξαμε εμείς σε παρόμοιες καταστάσεις. Ή θέλουμε να τους συμβουλεύσουμε πώς θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερα κάποια πράγματα. Αλλά όπως είπες κι εσύ, ο καθένας μας μεγαλώνει διαφορετικά τα παιδιά του και αυτό είναι που μας κάνει μοναδικούς» πρόσθεσε στη συνέχεια.