ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Η Ashley Graham για τις “Mom Shamers”: «Είναι απλά κακά κορίτσια που μεγάλωσαν κι έγιναν μαμάδες»

Instagram.com/ashleygraham

Το Hollywood έχει αρχίσει να μιλάει ξεκάθαρα για το πρόβλημα του mom shaming. Ένα πρόβλημα που όπως όλα τα υπόλοιπα που περιλαμβάνουν τη λέξη “Shaming” έχει τη ρίζα του στο γεγονός πώς οι άνθρωποι συχνά πέρα από τη δική τους καμπούρα θέλουν να κοιτάζουν και αυτή των άλλων. Πρώτα μίλησε για το φαινόμενο η Eva Longoria. Τώρα ήρθε η σειρά της Ashley Graham, που μίλησε για το θέμα στην εκπομπή της Jada Pinkett Smith “Red Table Talks“. Στην συζήτηση συμμετείχε, συμμεριζόμενη την άποψη της Ashley Graham και η Jessica Alba, εκτός από την παρουσιάστρια.

Η Ashley Graham έγινε μαμά για πρώτη φορά τον Ιανουάριο και απέκτησε τον γιο της Isaac με τον σύζυγό της Justin Ervin. Το μοντέλο μίλησε στην εκπομπή για το πώς αντιμετωπίζει τα αγενή σχόλια και τις συμβουλές που δεν ζήτησε ποτέ, για το πώς μεγαλώνει τον γιο της.

Η Ashley Graham είναι εξοικειωμένη με το body shaming, που την ακολουθούσε καθόλη τη διάρκεια της καριέρας της. Αλλά δεν ήταν προετοιμασμένη για τις mom shamers που συνάντησε αποκτώντας τον γιο της.

Τι είναι το mom shaming και πώς το βίωσε η Ashley Graham

Αν σε αυτό το σημείο αναρωτιέσαι τις ακριβώς είναι το mom shaming θα σε ενημερώσω. Με πολύ απλά λόγια είναι όταν ένας άνθρωπος ασκεί κριτική, κατηγορεί ή υποτιμά μια μαμά ή και τους δύο γονείς για τις επιλογές τους στην ανατροφή του παιδιού τους, μόνο και μόνο επειδή αυτές οι επιλογές δεν είναι ίδιες με αυτές που θα έκανε ο «κατήγορος». Η κριτική αυτή, γνωστή και ως mom shaming μπορεί να γίνει είτε ιδιωτικά είτε δημόσια. Στην περίπτωση των celebrities γίνεται κυρίως το δεύτερο μέσω των social media, ιδιαίτερα κάτω από posts που αφορούν τον ρόλο τους ως μαμάδες.

«Είναι ενδιαφέρον επειδή όλη μου η καριέρα έχει βασιστεί γύρω από το body shaming, επειδή έχω καμπύλες και ήρθα σε έναν αδύνατο κόσμο για να πω ότι το σώμα μου και σώματα σαν και το δικό μου πρέπει να θεωρούνται νορμάλ», είπε η Ashley Graham. «Ήξερα, λοιπόν και ότι το mom shaming θα έρθει αντίστοιχα και ήμουν έτοιμη να το αντιμετωπίσω αλλά ποτέ δεν αισθάνεσαι ωραία όταν κάποιος σου λέει ότι δεν κάνεις αρκετά καλή δουλειά. Ότι κάνεις κάτι λάθος», συμπλήρωσε το μοντέλο.

Η Ashley Graham παίρνει προσωπικά τα σχόλια αυτά. «Μπορώ να σου πω ότι απλά τα ξεχνάω αλλά δεν τα ξεχνάω» είπε με ειλικρίνεια. Και αποκάλεσε όλες τις mom shamers εκεί έξω: «Απλά κακά κορίτσια που μεγάλωσαν κι έγιναν μαμάδες».

H Jessica Alba για το mom shaming

Η Jessica Alba, σημείωσε ότι πλέον ως μητέρα τριών παιδιών και κοντά στα 40 της χρόνια, έχει βρει έναν τρόπο να αποστασιοποιείται από τα αρνητικά σχόλια. «Σίγουρα τώρα που είμαι σχεδόν 40, έχω φτάσει στο σημείο να καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκουν κάτι να πουν το κάνουν επειδή είναι τόσο ανασφαλείς και ντρέπονται τόσο για τον εαυτό τους. Γι’ αυτό είναι υπερβολικοί στις κριτικές τους. Για κάποιον δικό τους λόγο, η φυσική τους αντίδραση είναι να διαλύουν άλλους ανθρώπους για να νιώσουν δικαιωμένοι ή να νιώσουν ότι είναι καλά με τον εαυτό τους», είπε η ηθοποιός και επιχειρηματίας.

Η Jada Pinkett Smith με τη σειρά της μοιράστηκε το μυστικό της για να παραμένει ήρεμη σε τέτοιες περιστάσεις. «Δεν υπάρχει τίποτα που κάποιος θα μπορούσε να μου πει ότι έκανα λάθος. Κανένας, γιατί εγώ ήμουν εκεί με το παιδί μου, έβλεπα το πρόσωπό του. Ήξερα το ταξίδι που κάναμε μαζί για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Οπότε δεν σήμαινε τίποτα για μένα ό,τι κι αν έλεγε κάποιος άλλος», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συζήτηση συμμετείχε και η τραγουδίστρια Maren Morris που σταμάτησε να μοιράζεται φωτογραφίες του γιου της στα social media εξαιτίας των mom shamers. «Απλά το βρήκα πολύ λυπηρό γιατί όλοι προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Όλοι αγαπάμε τα παιδιά μας και γι’ αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερη προδοσία όταν μία μητέρα υποτιμά μια άλλη μητέρα, γιατί όλοι ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία», είπε εκείνη.

Περισσότερη κρίση, λιγότερη κριτική

Η Jessica Alba, η Maren Morris, η Jada Pinkett Smith, η Ashley Graham είναι τέσσερις μητέρες πιο διάσημες από άλλες. Είναι τέσσερις γυναίκες που αντί για υποστήριξη βρίσκουν μπροστά τους μια αδυσώπητη κριτική που ποτέ δεν ζήτησαν. Μια κριτική που δεν αφορά στη δουλειά τους αλλά σε έναν από τους σημαντικότερους ρόλους που θα χρειαστεί ποτέ να φέρουν εις πέρας. Και το κάνουν με τις δικές τους επιλογές. Επιλογές που αφορούν μόνο τις ίδιες και τα παιδιά τους. Όχι εσένα και μένα. Λίγο περισσότερη κρίση, λίγο λιγότερη κριτική, χρειάζονται και χρειαζόμαστε όλοι μας. Δεν θα κουραστούμε ποτέ να το λέμε, μέχρι να γίνει κτήμα όλων μας. Μέχρι που οι φράσεις που περιλαμβάνουν το shaming να πάψουν να υπάρχουν στο λεξιλόγιό μας.