ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δώρα Χρυσικού- Νίκος Ψαρράς: «Ήμασταν μπροστά σε πολλά από τα περιστατικά που ανέφερε η Ζέτα Δούκα»

Papadakis Press/Γιώργος Κουκούλης

Την αμέριστη και έμπρακτη στήριξή τους προς τη Ζέτα Δούκα εκφράζουν οι συμπρωταγωνιστές της στην παράσταση «Πιο Κοντά». Η Δώρα Χρυσικού και ο Νίκος Ψαρράς, μέσα από ανάρτηση της πρώτης στο Facebook το πρωί της Τετάρτης, παραδέχονται από κοινού ότι ήταν παρόντες και άρα μάρτυρες σε πολλά από τα περιστατικά εργασιακής βίας που κατήγγειλε η Ζέτα Δούκα εναντίον της, με θύτη τον Γιώργο Κιμούλη. Επισήμαναν δε πως είναι πρόθυμοι να καταθέσουν αν χρειαστεί.

Δώρα Χρυσικού: «Ήμασταν μπροστά»

Η κοινή ανακοινωση που κάναμε με τον συνάδελφο Nikos Psarras A για τις καταγγελίες της συναδέλφου μας Ζετας Δούκα ….Posted by Dora Chrysikou on Wednesday, 27 January 2021

«Η κοινή ανακοινωση που κάναμε με τον συνάδελφο Nikos Psarras A για τις καταγγελίες της συναδέλφου μας Ζετας Δούκα . Στηρίζουμε χωρίς αστερίσκους τη Ζέτα προς αποκατάσταση της αλήθειας και θα την πούμε σε οποιον και όποτε μας ζητηθεί. “Ακούσαμε με προσοχή όσα κατέθεσε δημόσια η συνάδελφός μας Ζέτα Δούκα περιγράφοντας την οδυνηρή εμπειρία της και τα όσα υπέστη από συγκεκριμένο άνθρωπο του θεάτρου κατά την διάρκεια της θεατρικής παράστασης “Closer” στην οποία συμμετείχαμε και εμείς. Δυστυχώς ήμασταν μπροστά σε πολλά από τα περιστατικά που ανέφερε. Από το βάθος της καρδιάς μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τη Ζέτα και την συγχαίρουμε για το θάρρος της. Τέλος είμαστε πρόθυμοι να καταθέσουμε στις αρμόδιες αρχές οποτεδήποτε κληθούμε”».αναφέρει η Δώρα Χρυσικού, στηρίζοντας για ακόμα μία φορά την αλήθεια της Ζέτας Δούκα.

Μια μέρα πριν, η Ζέτα Δούκα με θάρρος και φωνή που έτρεμε άνοιξε την κουρτίνα του θεάτρου και εμφάνισε το πρόβλημα που πολλοί όπως φαίνεται γνώριζαν αλλά δεν κατονόμαζαν. «Έβαλα την αξιοπρέπεια μου κάτω από το θέατρο, έβαλα τον φόβο μου πάνω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή. Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής. Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το “Πιο κοντά” (Closer), στο Θέατρο Αθηνών το 2008 – 2009. Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη». Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και σ’ αυτήν την περίπτωση. Όλα στο φως, όλα για καλό.

Όσο για τον Γιώργο Κιμούλη, σε δηλώσεις του στο News 24/7 για άλλη μία φορά αρνήθηκε ότι άσκησε ψυχολογική και λεκτική βία στη Ζέτα Δούκα. «Είναι τραγικό αυτό το μοδάτο πράγμα που πάει να ξεκινήσει αυτήν τη στιγμή. Το να αντιμετωπίζουμε σοβαρές καταγγελίες ως μία μόδα. Ο κάθε πικραμένος θα βγαίνει τώρα και θα λέει “αυτός μου φέρθηκε άσχημα” ή “με κοίταξε στραβά και μου είπε αυτό”. Στην Μπεκατώρου βιαιοπράγησαν σεξουαλικά. Δεν είναι το ίδιο. Σε όλους μάς έχουν μιλήσει αυστηρά στη δουλειά μας. Άλλο όμως η λεκτική βία, η οποία είναι κατάπτυστη, ασυζητητί. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο. Μιλάμε για ένα τσουνάμι όπου ο κάθε άνθρωπος που θα νιώθει μία πίκρα για κάτι θα βγαίνει για να καταγγέλλει και να νιώσει ήρωας»