ΚΑΡΙΕΡΑ

Εργαζόμενη μητέρα: Πώς θα συνδυάσεις έξυπνα παιδιά και καριέρα

Pexels

Και ξάφνου το παιδί αρρωσταίνει και το τηλέφωνο από το διευθυντή του σχολείου σε βρίσκει μέσα σε μία γεμάτη υποχρεώσεις ημέρα. Αυτό το σενάριο αποτελεί τον μεγαλύτερο εφιάλτη για κάθε γονιό που εργάζεται και αναγκάζεται να ζητήσει μία απροειδοποίητη άδεια προκειμένου να καθίσει σπίτι με το παιδί του.

Πολλές αγχωμένες και κυνηγημένες από τύψεις εργαζόμενες μητέρες έρχονται σε μένα και μου ζητούν τον μαγικό τρόπο να συνδυάσουν παιδιά και καριέρα. Υπάρχει όμως στα αλήθεια αυτό το μαγικό ραβδί;

Πώς να συνδυάσεις έξυπνα καριέρα και μητρότητα

Είμαι εδώ για να σε βεβαιώσω πως υπάρχει αυτή η χρυσή τομή ισορροπίας ανάμεσα στους δύο πιο απαιτητικούς στίβους μάχης της ζωής σου. Έχω γνωρίσει πολλές επιτυχημένες γυναίκες που διατηρούν εξίσου επιτυχημένες οικογένειες και πριν προλάβεις να αμφισβητήσεις αυτό που σου λέω θα ήθελα απλά να σκεφτείς πόσο οργανωμένα προσεγγίζεις τις προτεραιότητές σου. Γιατί τελικά σε αυτό ακριβώς βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας τους.
Στη σημερινή εποχή η εργασία έχει απόκτησει νέες μορφές, πολύ πιο ευέλικτες και πιο εύκολα προσαρμόσιμες στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Αν μία μαμά επιθυμεί να συνεχίσει την εργασία της μπορεί να το κάνει, αν και ίσως όχι απόλυτα με τους όρους που δούλευε πριν να έρθει το παιδί. Το κύριο ζητούμενο όμως σε αυτές τις οριακές καταστάσεις είναι να μπορείς να ελίσσεσαι και να φέρνεις τα πράγματα στα δικά σου μέτρα.

 

Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις αν θέλουμε να παραμείνουμε προσκολλημένοι σε αυτό που ξέραμε και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τολμήσουμε το καινούργιο και να επενδύσουμε στο διαφορετικό. Η τηλεργασία έδωσε τη δυνατότητα της απομακρυσμένης παροχής υπηρεσιών, αλλά και της αναβάθμισης των συστημάτων που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο ακόμα και σε μικρές επιχειρήσεις. Αναζήτησε λοιπόν την εταιρεία που σου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα ώστε να διατηρείς την ευελιξία να βρίσκεσαι στο σπίτι χωρίς να χρειάζεται να αφήσεις πίσω σου τη δουλειά σου.

Χρειάζεται σίγουρα ψάξιμο και ίσως δεν σου βγει η κατάλληλη επιλογή με την πρώτη. Το αποτέλεσμα όμως αυτής της προσπάθειας σίγουρα θα σε φέρει πιο κοντά σε αυτό που σε κάνει πιο αποτελεσματική τόσο ως επαγγελματία όσο και ως μητέρα.

Πάρε την ευκαιρία για μια δωρεάν life coaching συνεδρία με την Τζιλ, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση πόσο αποτελεσματικό είναι το life coaching!

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη life coach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com